کارآفرینی برقی و معرفی 11 فیلمی که هر کارآفرین برقی باید تماشا کند

اگر میخواهید وارد بازار کار رشته برق شوید به شما کارآفرینی برقی و معرفی 11 فیلمی که هر کارآفرین برقی باید تماشا کند، توصیه می شود. اگر شما فارغ التحصیل رشته برق هستید و میخواهید به روش کارآفرینی و استارتاپ کسب و کار برقی خود را راه اندازی نمایید باید ابتدا از مسیر کارآفرینی بویژه کارآفرینی برقی به درستی اطلاع داشته باشید. مطالعه کتاب و مقالات متنوع به شما کمک میکند در راستای کسب و کار برقی خود موفق باشید. ولی اگر به تماشای فیلم بیشتر از مطالعه کتاب علاقه دارید توصیه میکنیم از تماشای فیلمهای معرفی شده در این مطلب غافل نگردید و در زمان استراحت آنها را ببینید و به کسب تجربه بپردازید.
در سالیان اخیر شاهد ظهور استارتاپهای خیلی زیادی در حوزه برق بوده ایم. یکی از اصلیترین ایده های هر استارتاپی کارآفرینی برقی و ارائه خدمات جدید برقی و به شکلی متفاوت است. کارآفرینی برقی سختیها و پیچیدگیهای خاص خود را دارد. امروزه بسیاری از افراد علاقمند هستند کارآفرین شوند ولی نمیدانند از کجا و چگونه باید مسیر کارآفرینی را شروع کنند.
یکی از بهترین شیوه ها برای کسب اطلاعات حول کارآفرینی مطالعه و بررسی سرگذشت کارآفرینهای موفق است. برای مطالعه و برسی سرگذشت کارآفرینهای موفق روشهای مختلفی وجود دارد.
بسیاری از کارآفرینهای موفق زندگی نامه های خود را در قالب کتاب چاپ کرده اند، با جستجو در اینترنت میتوان اطلاعات خیلی زیادی از آنها بدست آورد.
ولی برخی افراد هستند که تمایل چندانی به مطالعه ندارند و مطالعه را بسیار وقت گیر می دانند و در عوض مایلند بصورت مختصر آنچه که درباره یک کارآفرین برقی لازم است را بدانند.
خوشبختانه صنعت سینما چنین فرصتی را در اختیار افراد قرار میدهد. امروزه فیلمهای خیلی زیادی در صنعت سینما ساخته شده است که هر کدام به یک نوعی به موضوع کارآفرینی میپردازند و چالشهایی که ممکن است پیشپای هر کارآفرینی قرار بگیرد را مورد بررسی قرار میدهند. دیدن این فیلمها به تمامی کسانیکه کارآفرین هستند یا علاقه دارند وارد مسیر کارآفرینی گردند توصیه میشود. در این مطلب می خواهیم تعدادی از مهمترین فیلمهای سینمایی که هر کارآفرینی به خصوص هر کارآفرین برقی باید تماشا نماید را معرفی کنیم.
1- The social network
نخستین فیلمی که میخواهیم معرفی کنیم فیلمی است که در سال 2010 ساخته شده است و در زمان اکران با فروش چشمگیری مواجه گردید. احتمالا همه ما نام مارک زاکربرگ را شنیده ایم. موسس فیس بوک. در این فیلم مسیر مارک زاکربرگ و چالشهایی که با آن مواجه می گردد، به تصویر کشیده شده است.
در این فیلم نشان داده میشود که مارک زاکربرگ که یک دانشجو ساده در دانشگاه هاروارد است چگونه پیشرفت میکند و موفق می گردد، یک شبکه اجتماعی پر طرفدار یعنی فیس بوک را خلق کند.
در این فیلم صحنههای دراماتیک زیادی وجود دارد که سبب افزایش بعد سرگرم کننده فیلم میشود. با مشاهده social network کسانی که قصد کارآفرینی برقی دارند متوجه می گردند که چگونه 2 عنصر انعطاف پذیری و سر سختی در راه اندازی یک استارتاپ موثر است و چگونه باید یک استارتاپ را راه اندازی کرد. فیلمی سرشار از امید و انگیزه که تماشای آن سبب ایجاد انرژی در هر کارآفرینی به خصوص کارآفرین برقی می گردد.
2- Glengarry glen ross
این فیلم طبق فیلم نامه ای از دیوید ممت ساخته شده است که توانسته جایزه معتبر پولیتزر را کسب نماید. موضوع این فیلم بازار ملک و املاک در شیکاگو است. حضور بازیگرانی مانند آل پاچینو، کوین اسپیسی، اد هریس و الک بالدوین نشان دهنده کیفیت بالای این فیلم است ( زیرا بازیگران بسیار مشهوری در آن ایفای نقش کرده اند). در این فیلم نگاهی دقیق و نزدیک به دروغها و خیانتهایی انداخته میشود که در مسیر شغلی و کسب موفقیت هر کارآفرینی ممکن است رخ بدهد.
فیلمی که در سال 1992 ساخته شده است و تماشای آن برای تمام افرادی که میخواهند در حوزه تجارت یک استارتاپ راه اندازی نمایند، توصیه می گردد. تجارت دنیای بی رحمی است و در این فیلم خشونتهای موجود در دنیای تجارت بخوبی به تصویر کشیده شده است. اگر شما بعنوان فارغ التحصیل رشته برق قصد دارید به تجارت و کارآفرینی برقی بپردازید حتما این فیلم را در برنامه کاری خود قرار دهید، زیرا به شما جهت میدهد و سبب موفقیت شما خواهد شد.
3- Pirates of silicon valley
فیلمی تلویزیونی که در سال 1991 روی پرده های سینما رفت و توانست توجه طیف زیادی از مخاطبان را به خود جلب نماید. امروزه کمتر کسی پیدا می گردد که بیل گیتس و استیو جابز را نشناسد. 2 تن از ثروتمند ترین افراد جهان و البته 2 کارآفرین موفق که سرگذشت زندگیشان میتواند الگویی برای همه افرادی باشد که به کارآفرینی علاقه دارند.
این فیلم که در قالب مستند نمایش داده شده است زندگی موسسان مایکروسافت و اپل و همچنین چالشهایی که با آن مواجه شده اند را بخوبی به تصویر میکشد. فیلمی که سرشار از نکات آموزنده برای کارآفرینان به خصوص کارآفرینان برقی است و تماشای آن به همه افرادی که میخواهند در امر کارآفرینی برقی موفق گردند، توصیه می گردد.
4- Citizen kane
اثری مربوط به سینمای کلاسیک که حتی دیدن آن به کسانی که کارآفرین و کارآفرین برقی نیستند نیز توصیه می گردد. این فیلم توسط یکی از مشهورترین کارگردانهای سینمایی یعنی اورسون ولز ساخته شده است و در زمره برترین فیلمهای سینمایی تاریخ قرار میگیرد و به همین علت، تماشای آن به همه علاقه مندان صنعت سینما توصیه می گردد. در این فیلم سرگذشت فردی به نام چارلز فاستر کین به تصویر کشیده میشود که صاحب یک روزنامه محلی است و جزو سرمایه داران بزرگ آمریکا محسوب می گردد. در فیلم شهروند کین، چارلز فاستر کین در دوران کودکی به یک ثروت هنگفت دست پیدا میکند و بعد از آن تحت آموزش متخصصان مالی قرار میگیرد و در دوران جوانی بجای سرمایه گذاری در شرکتهای بزرگ و موفق بخاطر علاقه شخصی اش، امتیاز یک روزنامه محلی و بی نام و نشان را خریداری میکند و با تلاش بی وقفه اش شهرت و اعتبار بی نظیری برای روزنامه ایجاد میکند.
بسیاری از افراد هدف اصلی از کارآفرینی برقی را کسب درآمد زیاد میدانند و در واقع فقط برای رسیدن به ثروت وارد مسیر کارآفرینی میشوند. با تماشای این فیلم و مخصوصا در انتهای فیلم، بیننده متوجه میشود که علاوه بر ثروت، چیزهای مهم دیگری نیز در زندگی وجود دارد که بی توجهی به آنها سبب میشود، افسوس آن برای فرد باقی بماند. پس شما بعنوان فردی که درصدد راه اندازی کسب و کار برقی و کارآفرینی برقی است توجه به نکات مهم این فیلم را گوشزد میکنیم.
5- The pursuit of happiness
فیلمی که طبق داستان زندگی کریس گاردنر ساخته شده است. در سال 2006 و با بازی درخشان ویل اسمیت فیلمی روی پرده های سینما رفت که توانست توجه خیلی زیادی را به خود جلب کند.
یکی از انگیزه بخش ترین و دلگرم کننده ترین فیلمهایی است که همه کارآفرینان بویژه کارآفرین برقی باید آن را تماشا کنند. فیلمی پر از احساس که تماشای تلاش کریس و پسرش برای رسیدن به هدف، قطعا احساسات هر جنبنده ای را بر می انگیزد.
شور و اشتیاق 2 صفتی است که باید در هر کارآفرین برقی باشد و بدون داشتن این 2 صفت، با ایجاد کوچکترین مشکلی، فرد از ادامه مسیر خود منصرف می گردد. در این فیلم مشاهده میکنیم که حتی زمانیکه کریس کارش به خوابیدن در کوچه و خیابان میرسد و به خاطر رفاه پسرش با مشکل مواجه گردید، باز هم دست از تلاش برای نیل به رویایش بر نمی دارد.
6- Moneyball
حضور بازیگری چون برد پیت در هر فیلمی سبب پر مخاطب شدن آن فیلم می گردد. برای تماشای این فیلم اصلا نیازی نیست افراد به اصول و قواعد بازی بیسبال آشنا باشند. برد پیت در این فیلم نقش مدیر کل تیم بیسبال اوکلند را ایفا میکند. داستان فیلم به این شکل است که باشگاه از نظر مالی در بحران قرار دارد و هیچ پولی در اختیار ندارد تا بتواند دستمزد بازیکنان را پرداخت نماید و در این بین بیلی بین (برد پیت) برای ماندن تیم در رقابتها و عدم انصراف تیم از مسابقات باید راه حلی منحصر به فرد ارائه کند.
ابتکار و خلاقیت یکی از اصلیترین ویژگیهای هر کارآفرینی است. در این فیلم بیلی بین برای رهایی از مشکلات ناچار است ابتکار و خلاقیت منحصر به فردی از خودش نشان بدهد. با تماشای این فیلم کارآفرینان برقی متوجه می گردند، چرا باید دائما در حال بررسی این موضوع باشند که چگونه کارها را بهتر جلو ببرند. یکی از نکات جالب این فیلم به این موضوع بر میگردد که در طول فیلم افراد زیادی هستند که زمزمه هایی نا امیدکننده در گوش بیلی میخوانند ولی او هیچگاه به این صحبتهای منفی گوش نمی دهد و از موضع خود کوتاه نمی آید.
7- Office space
تماشای فیلم کمدی محیط اداری به همه افرادی که در حوزه کارآفرینی برقی فعال هستند و یا به این حوزه علاقه دارند توصیه می گردد. این فیلم در سال 1999 و به کارگردانی مایک جاج ساخته شده است. داستان این فیلم حول کارمندی به نام پیتر گیبسون (با بازی ران لیوینگستون) است.
پیتر در یک محیط اداری کوچک کار میکند و روزانه باید وظایف مشخص و تعریف شده ای را انجام دهد. بعد از مدتی کار کردن، پیتر از محیط کوچک اداره و دستور گرفتن از رئیس بد اخلاقش بیل لامبرگ (با بازی گری کول) احساس تنفر میکند و به هر شکلی که شده از فضای محیط اداری خارج می گردد و به دنبال کسب و کار خود میرود.
بسیاری از افراد کار کردن برای دیگران را دوست ندارند و کار کردن در یک محیط اداری و انجام کارهایی مشابه بصورت روزانه را وقت تلف کردن میدانند. بهمین علت، تمایل دارند از محیط اداره خارج گردند و به کارآفرینی برقی روی بیاورند. تماشای این فیلم برای کسانی که چنین دادگاهی دارند، خیلی مفید است.
8- Startup.com
استارتاپ دات کام فیلمی در سبک مستند است که در سال 2001 به نمایش گذاشته شد. در این فیلم مستند به فراز و فرودهای یک استارتاپ واقعی به نام GovWorks پرداخته میشود. این استارتاپ موفق گردید، در شرایطی سخت و دشوار سرمایه ای بالغ بر شصت میلیون دلار را بدست بیاورد. در این مستند رونق و رکود یک استارتاپ به خوبی نمایش داده میشود و همچنین یک داستان هشدار دهنده روایت می گردد و بیان میکند که چگونه شراکت در راه اندازی یک کسب و کار جدید میتواند روابط دوستانه میان افراد را از بین ببرد.
در این فیلم مستند نکات آموزنده مختلفی به افرادی که به حوزه کارآفرینی علاقه دارند، نشان داده میشود. مسائل مالی، افزایش سرمایه، مدیریت رشد، مهارتهای کارآفرینی، تیمسازی و مهارتهای مدیریتی از جمله مواردی است که در این فیلم پوشش داده میشود و بیننده به درک خوبی در این موضوعات دست پیدا میکند. حتی شما که قصد دارید کارآفرین برقی گردید با تماشای این فیلم به نکات خیلی خوبی دست پیدا میکنید.
9- Schindler list
فهرست شیندلر یکی از مشهورترین آثار سینمایی است.
این فیلم در سال 1993 و به کارگردانی کارگردان معروف استیون اسپیلبرگ ساخته شده است.
در جریان هولوکاست میلیونها یهودی بهدست ارتش هیتلر کشته میشوند. فهرست شیندلر روایتی واقعی از یک صنعتگر آلمانی به نام اسکار شیندلر است که با به استخدام در آوردن بیش از هزار لهستانی موفق می گردد، جان آنها را در قضیه هولوکاست نجات دهد.
در هنگامه جنگ اسکار شیندلر بین 2 موضوع سودآوری و انسانیت گیر کرده است و در این فیلم نشان داده میشود که شیندلر چگونه با کارآفرینی موفق گردید هر 2 موضوع را مدیریت کند.
اسکار شیندلر تاجری معمولی است و عضو حزب نازی است. شیندلر فردی خوش گذران و عیاش است با مقامات بلند پایه ارتش رابطه نزدیکی دارد. وی همچنین در خفا با تعدادی از سرمایه داران یهودی شراکت دارد و از همین طریق موفق می گردد کارخانه ای را با پول یهودیان خریداری کند. بعد از خرید این شرکت، شیندلر از روابط خود با یهودیان استفاده میکند و کارگران ارزان و حتی رایگان یهودی را بعنوان کارگر استخدام میکند.
رفته رفته یهودیانی که در شرایط بدی به سر میبردند و هر لحظه احتمال مرگشان وجود داشت، فقط راه فرار از مرگ را استخدام شدن در شرکت شیندلر می یابند. این فیلم در ستایش شخصیت شیندلر ساخته شده است که توانست با بهکارگیری نیروی کار ارزان قیمت سودآوری خوبی بهدست آورد (و از طرفی هم توانست جان انسانهای بیگناه بسیاری را در قضیه هولوکاست نجات دهد).
10- Thank you for smoking
فیلم سینمایی ممنونم که سیگار میکشی در سبک کمدی درام ساخته شده است و داستان یک کارآفرین بازاریاب را روایت میکند که قصد دارد برای فروش هر محصولی چندین ترفند مختلف را یاد بگیرد.
داستان این فیلم حول نیک نیلر که در صنعت توتون و تنباکو فعالیت دارد، جریان دارد. نیک نیلر بصورت کاملا مبتکرانه دلایل و استدلالهای مختلفی را در شرایط مختلف به شکلی عرضه میکند که در چالش برانگیز ترین شرایط نیز صنعت سیگار در موضع قدرت قرار بگیرد.
تماشای این فیلم به کسانی که به حوزه کارآفرینی برقی علاقه دارند توصیه می گردد، زیرا موضوعات مهمی مثل مدیریت بحران، ارتباطات سازمانی، روابط عمومی و تاکتیکهای مذاکره بخوبی به نمایش گذاشته میشود.
11= Wolf of wall street
یکی از ماندگارترین آثار سینمایی لئوناردو دی کاپریو قطعا فیلم گرگ وال استریت است. در این فیلم دی کاپریو نقش یکی از فعالان بازار سرمایه را ایفا میکند که در اواخر دهه هشتاد وارد بازار سرمایه می گردد و بدشناسی بزرگی به او روی می آورد و در روز 2 شنبه سیاه که بزرگترین سقوط اقتصادی پس از دهه بیست میلادی رخ می دهد، جواز فعالیت خود را بدست می آورد. او در ابتدا شغل خود را از دست میدهد، ولی موفق می گردد مجددا و بعنوان تامین کننده وارد بازار سهام کم ارزش گردد. در این بخش از بازار اقتصادی کلاهبرداری در حجم زیادی به چشم میخورد و دی کاپریو برای کسب ثروت با این جریان هم سو میشود تا بتواند ثروت زیادی بهدست بیاورد.
تماشای این فیلم در زمینه کارآفرینی برقی بسیار توصیه می گردد، زیرا به افراد نشان میدهد که حتی در سختترین شرایط و بحرانیترین وضعیتها نیز میتوان به آینده امیدوار بود و برای نیل به موفقیت تلاش کرد.
روز 2 شنبه سیاه به 19 اکتبر سال 1987 گفته میشود که در آن شاخصهای بازار سهام در سراسر جهان سقوط شدیدی کرد (شاخص داوجونز در یک روز بیست و دو درصد سقوط کرد) و بسیاری از کسب و کارها بصورت کلی از بین رفتند.
درباره درآمد دلاری از مهندسی برق در اینجا بخوانید
سخن پایانی
کارآفرینی مسیر پر پیچ و خمی است که همواره چالشهای ریز و درشتی را بهمراه دارد. در مسیر کارآفرینی شرایط و چالشهای مختلفی برای هر فرد ایجاد می گردد که اگر آمادگی و توانایی لازم وجود نداشته باشد، برآمدن از پس این چالشها بسیار دشوار خواهد بود. یکی از بهترین راههای ایجاد آمادگی در برابر این چالشها، بررسی و مشاهده واکنش کارآفرینان موفق در برابر این شرایط است. فیلمهای خیلی زیادی در صنعت سینما ساخته شده است که در آنها چالشهای مختلف کارآفرینی به تصویر کشیده شده است و همه افرادی که میخواهند در زمینه کارآفرینی برقی فعالیت داشته باشند باید این فیلمها را تماشا کنند. در این نوشته تلاش کردیم مهمترین آثار سینمایی در حوزه کارآفرینی را معرفی کنیم.
برداشت شما بعنوان کسی که درصدد راه اندازی استارتاپ و کارآفرینی برقی است از این فیلمها چیست؟
آیا فیلم دیگری در حوزه کارآفرینی و یا کارآفرینی برقی تماشا کرده اید؟