بازار کار رشته برق

بازار کار رشته برق

تاریخ انتشار

13 بهمن 1399

تعداد مشاهده

253 نفر

بازار کار رشته برق

در این مقاله به بررسی بازار کار رشته برق در ایران برای چهار رشته مهندسی برق قدرت، الکترونیک، برق کنترل و مهندسی برق مخابرات می پردازیم.

در این مقاله می خوایم بررسی جامعی از بازار کار رشته برق در ایران داشته باشیم، با توجه به نیاز روز صنعت، فارغ التحصیلان قابل توجه و رشد استفاده از برق در زندگی روزمره، بازار کار رشته مهندسی برق را می توان یکی از پویاترین و رو به رشدترین بازار مهندسی کشور معرفی کرد که می توان با تلاش و آموزش، درآمدزایی عالی از آن داشت.

 

 

1) دسته بندی های بازار کار رشته برق

این بازار کار را می توان، براساس شاخه های رشته برق، به چهار دسته کلی تقسیم کرد: بازار کار رشته مهندسی برق قدرت، بازار کار رشته مهندسی الکترونیک، بازار کار رشته مهندسی برق کنترل و بازار کار رشته مهندسی برق مخابرات.

 

این دسته بندی کلی را نیز می توان به شاخه های زیر تقسیم کرد:

بازار کار رشته برق3

 

1-1) بازار کار رشته مهندسی برق قدرت

می توان ادعا کرد که بازار کار رشته برق قدرت، بزرگترین بازار کار در بین بازار کار رشته برق کشور را به خود اختصاص داده است، این بازار را می توان چهار زیرشاخه تفسیم کرد که هر زیر شاخه دارای چند شغل است:

الف) جریان ضعیف و حفاظتی: بازار کار اعلام حریق، بازار کار دوربین مدار بسته، بازار کار هوشمندسازی ساختمان، بازار کار آنتن مرکزی، بازار کار سیستم صوتی (پیجینگ) ، بازار کار دزدگیر ساختمان و خودرو، بازار کار در بازکن صوتی و تصویری

ب) تاسیسات برق: بازار کار اجرای برق ساختمان، بازار کار تابلو برق ساختمان، بازار کار در اتوماتیک، بازار کار آسانسور و پله برقی، بازار کار طراحی تاسیسات برقی، بازار کار طراحی روشنایی (Dialux، Calculux Area)

ج) برق صنعتی: بازار کار تابلو برق صنعتی، بازار کار سیم پیچی موتور، بازار کار راه اندازی موتور، بازار کار نقشه کشی تاسيسات الكتريكی صنعتی  با نرم افزار، بازار کار برنامه نويسي رله برنامه پذير

د) شغل های فرعی قدرت: بازار کار برق خودرو، بازار کار نصب، نگهداری و تعمیر دیزل ژنراتور، بازار کار تعميركار لوازم خانگي برقي حرارتي و گردنده، بازار کار جوشکاری برق

 

بازار کار رشته برق

 

2-1) بازار کار رشته مهندسی برق الکترونیک

دومین بازار کار بزرگ، مربوط به بازار کار الکترونیک بوده که طیف گسترده ای از مشاغل را شامل می شود: بازار کار طراح و عیب یاب منابع تغذیه، بازار کار کار با نرم افزارها، بازار کار طراحی ربات، بازار کار تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی، بازار کار مکاترونیک کار، بازار کار تعمیرکار تلفن همراه و رومیزی و دورنگار (فکس)، بازار کار تعمیر بردهای لوازم خانگی، بازار کار تعمیر موبایل، تبلت و لپ تاپ، بازار کار دوربین های عکاسی،  فیلمبرداری و مداربسته، بازار کار تعمیر مانیتور و تلویزیون، بازار کار تعمیر پرینتر، چاپ، فتوکپی و بازار کار الکترونیک صنعتی

 

3-1) بازار کار رشته مهندسی برق کنترل

رو به رشد ترین بازار کار رشته برق همین بازار کار کنترل و بازار کار ابزار دقیق است، چرا که با توجه به تغییر الگوی کنترلی صنایع به سمت برنامه نویسی، ریزپردازنده ها و کنترل از راه دور و اتوماتیک، این بازار بسیار جذاب است. مهمترین شغل های این رشته عبارت است از: بازار کار طراحی مدارات کنترلی FPGA، بازار کار طراحی میکرو کنترلرها، بازار کار پنوماتیک کار صنعتی، بازار کار ابزار دقیق کار، بازار کار کالیبراسیون ابزاردقیق، بازار کار کارور PLC، بازار کار اتوماسیون کار صنعتی، بازار کار طراح سیستم های کنترلی با استفاده از الگوریتم های هوشمند و بازار کار تعمیرکار ساعتو

 

4-1) بازار کار رشته مهندسی برق مخابرات

چهارمین بازار کار رشته برق، بازار کار مخابرات است که بدلیل رشد روز افزون از اینترنت، شبکه سازی داخلی و پردازش تصویر، بازار کاری جذاب و بسیار امیدوارکننده محسوب می شود، در این بازار کار، شغل های زیر قرار می گیرد:

بازار کار نصب تلفن سانترال، بازار کار پردازش تصویر، بازار کار استفاده از نرم افزار SPSS، بازار کار استفاده از نرم افزار کنترل پروژه MS-PROJECT، بازار کار مدیریت شبکه NETWARE – NOVELL، بازار کار شبکه های کامپیوتری و بازار کار نصب تجهیزات و دستگاه های بی سیم.

 

بازار کار رشته برق 4

 

 

2. ورود

برای ورود به این بازارهای کار برقی، باید سه مرحله مهم را طی کرد:

2-1) آموزش

اولین قدم برای ورودی به بازارکاربرق، شرکت در دوره های آموزشی است. این یک تصور اشتباه است که بسیاری تصور می کنند صرفا بدلیل داشتن مدرک تحصیلی یا حتی تخصص و تبحر در سایر زمینه ها، می توانند در اینجا نیز موفق باشند. برای آموزش، سازمان های فنی و حرفه ای و موسسات آزاد دارای مجوز از این سازمان توصیه می شود.

2-2) خودآموزی

بسیاری تصور می کنند که صرفا با گذراندن یک دوره آموزشی، می توانند جذب بازار کار شوند، اما حتی برای کارآموزی باید متقاضی تسلط اولیه و عملی به موضوع کار باید داشته باشد؛ پس حتما باید مدتی به صورت خودآموزی کار کند. مثلا برای خودآموزی سیم کشی ساختمان، متقاضی ورود به بازار کار رشته برق ابتدا تجهیزات و وسایل موردنیاز سیم کشی (حتی دست دوم و یا بی کیفیت) تهیه کرده و مدتی باید سیم کشی مدارات پایه و اصلی برق، روی تابلو یا پنل به صورت انفرادی انجام دهد. این یکی از مراحل مهم و بسیار تاثیرگذار برای رفتن به مرحله بعد است.

2-3) کارآموزی

سومین مرحله ورود به بازار کاربرق، کارآموزی است؛ می توان گفت کارآموزی به دو صورت انجام می شود؛ در حالت اول، متقاضی با یک فرد یا شرکت معتبر به صورت کارآموزی کار می کند، که در خیلی از موارد پیدا کردن چنین موقعیتی سخت است، توصیه می شود که برای انجام کارآموزی در چنین مواردی با قیمت بسیار نازل، صرفا برای کسب تجربه، پروژه بگیرید.

 

3. رشد و درآمدزایی

برای موفقیت در بازار کار رشته برق، باید چهار اصل مهم را مدنظر داشت، برای رشد و افزایش چشمگیر درآمد انجام همزمان و دایمی این اصول بسیار موثر است

3-1) آموزش مداوم

یکی از اصلی ترین دلایل رشد، احساس نیاز به یادگیری و تکرار داشته علمی و عملی قبلیست، هر فردی حس کند که نیاز به آموزش ندارد، قطعا محکوم به شکست است. آموزش حداقل نیم ساعت در روز، به صورت کتاب، فیلم آموزشی و … در بلندمدت می تواند منجر به افزایش دایره و عمق اطلاعات و در نتیجه درآمدزایی شود.

3-2) ایجاد رابطه

یکی از اصول بنیادی درآمدزایی در بازار کاررشته برق، ایجاد رابطه و تعامل هم با فعالان حوزه کاری و هم با مشتریان است. از جمله با با مدیران شرکت های اجرای پروژه، مهندسین برق فعال در سایر حوزه های برقی، فروشنگان تجهیزات برقی و غیره

3-3) اعتمادسازی

یمی از اصول بنیادی برای افزایش فروش، ایجاد اعتماد در مشتری است؛ دو جنبه مهم اعتمادسازی در بازار کار برقی عبارت است از:

3-3-1) اخذ مجوز: حتما تمام مجوزهای موردنیاز حتی کم اهمیت را دریافت کنید، مانند جواز کسب، ثبت شرکت، پروانه نظام مهندسی برق و … اگر سایت دارید مجوزهای اینماد (نماد اعتماد الکترونیک)، ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کسب و کار مجازی و … را حتما دریافت کنید.

3-3-2) رزومه قوی: هر چقدر تعداد و کیفیت پروژه های قبلی بیشتر بوده و این سابقه کار به خوبی عرضه شود، تاثیر بسزایی در ایجاد اعتماد و جذب مشتریان جدید دارد.

 

3-4) فضای مجازی

یکی از محوری ترین راه های درآمدازیی، استفاده از بستر فضای مجازی است، برای مهندسین برق می توان راه های زیر پیشنهاد داد:

3-4-1) شبکه های اجتماعی، ویدیویی و وبلاگی:

راحت ترین، پربازده ترین و کم هزینه ترین راه، استفاده از شبکه های اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام و لینکدین)، شبکه ویدیویی (آپارات، یوتیوب، نماشا)، شبکه وبلاگی (میهن بلاگ، بلاگفا و …) است که به راحتی و با حجم قابل توجهی مشتری جذب گردد.

3-4-2) سایتهای تبلیغاتی:

متقاضی ورود به بازار کاررشته برق باید در سایت هایی مانند دیوار، شیپور و … اطلاعات خود را برای جذب مشتری وارد کند.

3-4-3) سایتهای فریلنسری:

سایت هایی هستند که می توان با پرداخت درصدی از حق الزحمه به سایت، به صورت پروژه ای مشتری پیدا کرد مانند: استادکار، پلاک ،آچاره و غیره

3-4-4) سایت شخصی:

می توان با هزینه زیر 5 میلیون یک سایت مناسب با وردپرس طراحی کرد و کلیه خدمات، محصولات، نمونه کارها، مجوزها، آموزشها و … در آن قرار داد.

لینکدین: تاسیسات برق

محاسبات طراحی
کلاس افلاین کارشناس رسمی تاسیسات کارخانجات

سایر مقالات

دیدگاه های شما

2 پاسخ

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!