نظام مهندسی برق و همه چیز درباره آن

نظام مهندسی برق، یکی از راه های درآمدزایی و ورود به بازار کار مهندسی برق بوده که هر ساله هزاران مهندس برق، برای قبولی در آزمون نظام مهندسی و اخذ پروانه نظام مهندسی ، تلاش می کنند.شرکت در این آزمون، نیاز به سابقه کار نداشته و برای قبولی نیاز به شرکت در مصاحبه، گزینش و … نیست؛ از این رو، یکی بهترین فرصت های ورود به بازار کار مهندسی بوده و می توان بدون سابقه کار وارد آن شد. همچنین در صورت داشتن شغل ثابت، به راحتی و هم زمان می توان در عرصه نظام مهندسی فعالیت کرد. در این مقاله، به معرفی کامل آن ، نحوه قبولی در آزمون و درآمدزایی از پروانه آن می پردازیمو همه چیز را دربارهی آن مورد بررسی قرار میدهیم.
عضویت در نظام مهندسی برق
عضویت در نظام مهندسی برق قطعا یکی از مراحل اصلی رسیدن به شان و جایگاه مهندس بوده که هر مهندس برقی باید به آن برسید. مزیت اصلی عضویت در نظام مهندسی برق، اخذ پروانه و مهر نظام مهندسی بوده که در ادامه به معرفی دقیق تر این دو می پردازیم.. اساسا دو نوع عضویت وجود دارد، بدون قبولی در آزمون و با قبولی در آزمون. در صورت عدم قبولی در آزمون، عضویت در سازمان نظام مهندسی، ارزش خاصی نداشته و نمی توان با آن درآمدزایی کرد، با قبولی در آزمون است که یک مهندس پروانه خود را اخذ کرده و می تواند پروژه های برقی بگیرد.
پروانه نظام مهندسی برق چیست
پروانه ایست که با قبولی در آزمون نظام مهندسی ، توسط وزارت راه و شهرسازی به مهندسین برق ارایه می شود تا با استفاده از آن به طراحی، نظارت و اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها بپردازند. این پروانه ابتدا در پایه 3 به مهندسین داده می شود و بعد 4 سال به پایه 2، بعد از 5 سال به پایه 1 و بعد از 7 سال به پایه ارشد ارتقا می یابد. برای ارتقا در پایه ها نیاز به آزمون نیست اما باید دوره های ارتقا پایه، که توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان، برگزار می شود، شرکت کرده و نمره لازم اخذ شود.
چنانچه مایل به دریافت مشاوره هستید کافیست فرم زیر را پرکنید کارشناسان ما در سریعترین زمان با شما تماس خواهند گرفت
مهر نظام مهندسی برق
با قبولی در آزمون نظام مهندسی برق و اخذ پروانه نظام مهندسی ، مهندسین اقدام به تهیه مهر نظام مهندسی برق می کنند، از این مهر برای تایید نقشه های طراحی، نظارت یا اجرا استفاده می شود. در این مهر، نام و نام خانوادگی مهندس، شماره عضویت و شماره پروانه قید می شود.این مهر به اندازه امضا، بار حقوقی داشته و مهندسین دارای مهر، نباید به هیچ عنوان مهر را در اختیار دیگران قرار دهند چرا که هر نقشه یا برگه ای که این مهر در آن حک شده باشد، به منزله تایید محتوای آن از سوی مهندس بوده و مسئولیت کامل بر عهده مهندس خواهد بود.
شرایط عضویت در نظام مهندسی برق
برای عضویت در نظام مهندسی برق باید حداقل مدرک کارشناسی برق در یکی از گرایش های قدرت، الکترونیک، مخابرات، کنترل و ابزار دقیق را داشت. شرایط خاصی برای عضویت نیست اما برای اخذ پروانه و البته مهر نظام مهندسی برق، باید در آزمون قبول شد. به عبارت دیگر، عضویت در نظام مهندسی برق، به راحتی انجام می شود اما درآمدزایی از آن مستلزم قبولی در آزمون است. با عضویت در نظام مهنسی، هر مهندس باید سالانه حق عضویت خود را پرداخت کند. توصیه می شود که در صورتی که در آزمون قبول نشده اید، عضو نظام مهندسی نشوید چرا که ارزش خاصی ندارد!
درآمد نظام مهندسی برق
درآمد نظام مهندسی برق براساس تعرفه خدمات مهندسی است که هر ساله توسط هیات مدیره سازمان نظام مهندسی هر استان تعیین می شود. با مراجعه به بخش تعرفه خدمات مهندسی در وبسایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خود می توانید مقدار این تعرفه را برای هر مترمربع مطلع شوید. در سطور بالا، پایه های پروانه نظام مهندسی برق معرفی شد که طبق قانون هر مهندس پایه 3، 2، 1 و ارشد به ترتیب حداکثر 8، 12، 16 و 20 هزارمترمربع در سال می تواند پروژه دریافت کند. پس تعرفه هر متر (با در نظر گرفتن تعداد طبقات) به متراژ امضا شده می شود درآمد نظام مهندسی تاسیسات برقی.
برای مشاوره رایگان آزمون ، کافیست عدد 1 را به شماره 90002617 ارسال کنید
آزمون نظام مهندسی برق
آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی، مهمترین مرحله دریافت مهر و پروانه نظام مهندسی برق است که هر سال معمولا دو بار توسط دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی در سراسر کشور برگزار می شود. برای قبولی در این آزمون باید ابتدا شرایط آن و سپس نحوه قبولی در آن را بدانید.
شرایط آزمون
داشتن مدرک کارشناسی برق که حداقل سه سال از تاریخ اخذ آن گذشته باشد. شرط اصلی آزمون است. که البته اگر مهندس دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته باشند، این زمان کمتر از 3 سال می شود چرا که فاصله اخذ کاردانی تا کارشناسی تقسیم بر 5 شده و از این سه سال کم می شود. همچنین داوطلب اگر دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکترا باشد به ترتیب دو و یک سال بعد از اخذ از مدرک می تواند در این آزمون شرکت کند.
چگونه در آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی قبول شویم
برای قبولی در آزمون، پیشنهاد می شود که سه گام زیر انجام شود
گام 1. تعیین سطح رایگان: آکادمی مهندس کریمی، بزرگ ترین مجموعه آموزشی مهندسی برق کشور، اقدام به برگزاری یک آزمون تعیین سطح کرده که براساس نمرات اخذ شده در آن، کارشناسان آکادمی یک برنامه مطالعه جامع به داوطلبان آزمون ارایه می کنند. برای ثبت نام رایگان روی عبارت «آزمون تعیین سطح نظارت برق» کلیک کنید.
گام 2. بسته رایگان آزمون : آکادمی مهندس کریمی، برای موفقیت همه مهندسین برق در نظام مهندسی برق، اقدام به انتشار رایگان بسته آموزشی، شامل کتاب و فیلم، کرده که تمامی مفاهیم مورد نیاز آزمون در آن ارایه شده است. برای دریافت این بسته فوق العاده و رایگان روی «بسته پایه آزمون نظام مهندسی برق» کلیک کنید.
گام 3. تست زنی با پاسخ تشریحی رایگان آزمون ها: در نهایت برای آمادگی کامل امتحان نظام مهندسی تاسیسات برقی ، می توانید با کلیک روی «پاسخ تشریحی سوالات نظام مهندسی برق» تمامی آزمون های سال های اخیر را رایگان دریافت کنید و با تست زنی، به راحتی در آزمون موفق شوید.
منابع آزمون نظام مهندسی برق
این منابع عبارتند از: مباحث 1، 2، 3، 12، 13، 15، 19، 21 و 22، کتاب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، کتاب راهنمای مبحث 13 و جلد های اول و دوم نشریه 110 است. این مواد آزمون ، کاملا متفاوت از دروس دانشگاهی بوده و اختصاصا برای نظام مهندسی برق است که هر کدام موضوعات مختلف و متفاوتی دارد. یکی از اشتباهات داوطلبان این است که به مطالعه کامل این منابع می پردازند. حال آنکه باید خلاصه مباحث استخراج شده و با کمک نمونه سوالات ، به پاسخگویی به پرسش ها بپردازند.
خلاصه مباحث
خلاصه مباحث نظام مهندسی برق را می توان یکی از بهترین راه های قبولی در آزمون است. این مباحث و مواد، دارای حجم بسیار زیادی بوده و همچنین بسیار از مطالب آنها اساسا سرفصل آزمون نظام مهندسی برق نیست و نیاز به مطالعه ندارد. با کلیک روی «منابع آزمون نظام مهندسی برق» می توانید مهمترین بخش های این منابع را دریافت کرده و با تمرکز روی آنها موفق شوید.
نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی
نمونه سوالات نظام مهندسی برق، یکی از بهترین ابزارهای قبولی در آزمون است. چرا که در این آزمون تعداد قابل توجهی سوال خارج از مباحث و مواد آزمون که در بالا ذکرکردیم، ارایه می شود که برای پاسخ دهی به آنها باید به به نمونه سوالات مسلط بود. در گام سوم، لینک ورود به نمونه سوالات برق قرار دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با عرض سلام و احترام
اینجانب دارای مدرک کاردانی پیوسته مکانیک خودرو و مدرک کارشناسی ناپیوسته تکنولوژی کنترل ابزار دقیق و کارشناسی ارشد ناپیوسته مهندسی برق گرایش الکترونیک قدرت هستم خواستم بدونم میتونم آزمون نظارت شرکت کنم و پروانه نظارت دریافت کنم.باتشکر
مهندس عزیزم سلام
بله میتونید شرکت کنید
برای اطلاعات و مشاوره رایگان با مشاوران ما کافیه با تلفن 90006020 (بدون پیش شماره از سراسر کشور) تماس بگیرید
سلام من کاردانی فنی برق مخابرات دارم و کارشناسی مهندسی تکنولوژی الکترونیک در کدام ارمون (نظارت ،طراحی،اجرا)میتونم شرکت کنم؟
مهندس عزیزم سلام ،
هم آزمون نظارت و هم طراحی میتونید شرکت کنید ، برای مشاوره با شماره تلفن 90006020 بدون پیش شماره تماس بگیرید
سلام وقتتون بخیر من کارشناسی تکنولوژی برق قدرت دارم می تونم ثبت نام کنم
مهندس عزیزم سلام بله میتونید شرکت کنید
برای اطلاعات و مشاوره رایگان با مشاوران ما کافیه با تلفن 90006020 (بدون پیش شماره از سراسر کشور) تماس بگیرید