افت ولتاژ مجاز در آزمون نظام مهندسی برق

افت-ولتاژ-مجاز-در-آزمون-نظام-مهندسی-برق
تاریخ آخرین به روزرسانی
1403/04/06
تعداد مشاهده
1016 نفر

به گزارش دپارتمان آزمون های تخصصی آکادمی مهندس کریمی، افت ولتاژ مجاز در آزمون نظام مهندسی برق تحت مقاله ای چاپ شده است

در این مقاله، به معرفی افت ولتاژ مجاز در آزمون نظام مهندسی برق می پردازیم که از مفاهیم مهم در آزمون نظام مهندسی است. همچنین توضیح کامل این بخش و حل پرسش ها به صورت طبقه شده نیز در ویدیوی زیر قابل مشاهده است.

افت ولتاژ در تاسیسات برقی، بنا به دلایلی مانند مسافت، نوع هادی و… ولتاژ منبع در مسیر رسیدن به مصرف کننده، مقداری کاهش می یابد و به عبارت دیگر، ولتاژ دریافتی توسط مصرف کننده کمتر از ولتاژ منبع است، که به این مقدار کاهش ولتاژ، افت ولتاژ می‌گویند. افت ولتاژ، در صورتی که از حد مجاز تجاوز کند، باعث آسیب به دستگاه های الکترونیکی (مانند تلویزیون)، افت راندمان موتور و لامپ و… می‌شود.

 

از نظر بخش بندی، تاسیسات از دید افت ولتاژ، می توان اینگونه نوشت:

الف) تابلوی برق ترانسفورماتور توزیع (SP): نقطه شروع افت ولتاژ در سیستم برق فشار ضعیف، از این تابلو به بعد حساب می‌آید. اگر ترانسفورماتور اختصاصی باشد، افت ولتاژ از این تابلو به بعد، مشمول این مقررات است، اما در ترانسفورماتور شبکه‌های توزیع عمومی، افت ولتاژ تا سرویس مشترک (کنتور برق)، طبق مقررات شرکت برق خواهد بود.

ب) شبکه توزیع (D):

این مدار ممکن است مرکب از چند مدار مختلف باشد که پس از عبور از چند تابلو یا انشعاب، به ورودی سرویس مشترک یا تابلوی اصلی ساختمان می‌رسد. افت ولتاژ در این مدار، اگر ترانسفورماتور اختصاصی باشد، طبق جدول فوق خواهد بود و افت ولتاژ در مورد ترانسفورماتورهای شبکه توزیع عمومی، تابع مقررات شرکت برق خواهد بود.

ج) نقطه تغذیه (DB):

ورودی سرویس مشترک یا تابلوی اصلی ساختمان است.

د) مدار داخلی (F):

مدار داخلی شامل کلیه مدارهایی است که از تابلوی اصلی ساختمان یا سرویس مشترک ساختمان تا مصرف کننده‌ها ادامه دارند. مدار داخلی کلاً در حوزه شمول این مقررات است. مدار نهایی آخرین جزء مدار داخلی است.

ه) تجهیزات مصرف (E):

تجهیزاتی هستند که به صورت ثابت نصب می‌شوند از جمله چراغ‌ها، پریزها و غیره.

طبق جدول مقادیر مجاز افت ولتاژ، افت ولتاژ مسیر تغذیه روشنایی برابر حاصل جمع افت ولتاژ از ترانسفورماتور تا ورودی (5%) و از ورودی تا محل روشنایی (3%)؛ جمعا برابر 8% است.

افت ولتاژ مسیر تغذیه تجهیزات برابر حاصل جمع افت ولتاژ از ترانسفورماتور تا ورودی (5%) و از ورودی تا محل تجهیزات (5%)؛ جمعا برابر 10% است.

 

 

کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!