درآمدزایی از هوشمندسازی ساختمان گفتگو با مهندس زانوسی

درآمدزایی از هوشمندسازی ساختمان

تاریخ انتشار

4 بهمن 1401

تعداد مشاهده

187 نفر

درآمدزایی از هوشمندسازی ساختمان گفتگو با مهندس زانوسی

درآمدزایی از هوشمندسازی ساختمان | یک گفتگوی جالب درباره هوشمندسازی ساختمان صحبت می کنیم. یکی از اساتید برجسته این کار به گفتگو دعوت شده اند.

هوشمندسازی یکی از سرفصل های نظام مهندسی برق ساختمان است که هنوز خیلی جا نیفتاده است. ولی روز به روز بحث آن جدی تر می شود. امیدوارم درباره بازار کار هوشمندسازی بتوانیم صحبت کنیم.

 

 

برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

اطلاعات کامل درباره بسته راه اندازی کسب و کار برقی  (کلیک کنید )

 

  • مهندس سلام. باتشکر از اینکه وقت گذاشتید و دعوت من را قبول کردید. لطفا خودتان را معرفی کنید.

خدمت شما و همه دوستان سلام عرض می کنم. امیدوارم بحث های امشب به دوستانی که جویای کار هستند و برای ورود به بازار هوشمندسازی دغدغه دارند، کمک کند. این دغدغه ها آن زمانی که ما وارد این حوزه می شدیم، خیلی بیشتر بود. فراگیری شبکه های اجتماعی و صفحات آموزشی مانند آکادمی مهندس کریمی که مشاغل را معرفی می کند، کار را راحت تر کرده است.

پاشا زانوسی متولد سال 1366 هستم، دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق با گرایش کنترل هستم. دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه صنعتی شاهرود گذراندم و سپس به سربازی رفتم و حین سربازی بخاطر امریه بودن در دانشگاه نیرودریایی در نوشهر، مشغول به کار شدم.

 

  • چگونه وارد کار هوشمندسازی شدید؟

شغل اصلی من هوشمندسازی است و از سال 1394 آن را آغاز کردم. چون سربازی آنچنان پرفشار نبود و ساعت 14 به خانه می آمدم و دنبال شغل بودم. هوشمندسازی آن زمان جا نیفتاده بود و یکسری دوره ها در تهران برگزار می شود که در آنها ثبت نام می کردم. آن زمان تصور این بود که آموزش دادن باعث زیادشدن رقیب می شود، بنابراین خیلی آموزش نمی دادند. و در دوره ها مسائلی که مربوط به بازاریاب ها بود، عنوان می شد.

با یکی از دوستان هم مشورت کردم، جوابی نگرفتم و بیشتر به ذهنم می رسید که در جایی کارمند شوم. من عقیده ام این بود که قطعه آن حرفه را خریداری کنم. برای اعلام حریق هم اینچنین کردم و قطعات آن را خریدم و آوردم منزل و با آنها سروکله زدم تا بیشتر یاد بگیرم.

یکی از دوستان، یکسری از دوره ها را در تهران بلد بود، قطعات را خریدیم و باهم شروع به کار کردیم. و از طریق فیسبوک متوجه شدم یکی از دوستان هم دوره دانشگاه، وارد کننده این قطعات است.

دوره ای را هم مربوط به قطعات اروپایی این محصولات دیده ام ولی بخاطر قیمت بالا، در ایران سهم زیادی ندارند. هوشمندسازی اصولاً وابسته به ارز است و شاهد نوسان آن هستیم. این کار بازار خیلی خوبی دارد. و کم کم وارد این عرصه شدم و با سرشاخه های این حوزه توانستم ارتباط برقرار کنم.

دوره ای را هم در چین گذراندم و محصولات هوشمندسازی را در آنجا بازدید کردم. تقریباً محصولات بیشتر برندهای داخل کشور چینی هستند. مثلا گوشی های آیفون هم در چین تولید می شود.

 

  • کجا مشغول به کار هستید؟

شرکت را در تهران ایجاد کرده ایم ولی خودم در شمال هستم و از طریق شبکه های اجتماعی امور را هدایت می کنم.

  • بنده هم همینطور. در خارج از تهران زندگی می کنم ولی دفترم در تهران است. لطفا توضیح دهید هوشمندسازی به چه معناست؟

شاید آنچه که از هوشمندسازی عنوان می شود، 20 درصد در پروژه ها باشد. کنترل روشنایی، پرده های برقی، سیستم صوتی با تلفن همراه، کنترل خودکار نام می گیرد. ولی مصطلح شده است به هوشمندسازی.

بنده برای پروژه ها، برنامه نویسی هوشمند هم انجام می دهم. چون این قطعات تخصصی برای این کار آماده شده اند، خیلی از آیتم هایش مشخص است ولی برنامه نویسی مختصری دارد.

 

  • باتوجه به هزینه های ساختمان سازی، آیا هوشمندسازی بازار کار خوبی دارد؟

مردم ایران مردمی هستند که تکنولوژی را دوست دارند. من گهگاه به کشورهای اطراف هم سفر کرده ام و شرکت در عراق هم نمایندگی دارد. در قطر هم پروژه داریم. این کشورها خیلی از ما عقب ترند. در ایران خیلی تکنولوژی جا افتاده است. مثلا کارخانه ای 50 فراری تولید کرده، 47 تای آن در ایران است!

پارسال در اهواز 10 پروژه داشتیم، آقایی آنجا به من گفت وقتی سرکار می رویم، کولر اتاق خواب کلاً روشن است! و درخواست داشت بخاطر گرمی هوا، 2 ساعت قبل از آمدن، کولر روشن شود. این کار را می شود با 500 هزار تومان انجام داد. ولی بنابر تقاضا و مدل درخواست، هزینه ها متفاوت می شود.

در واقع این کار، لاکچری نیست و مثلا روشن کردن یک کولر از راه دور از مصادیق آن است. تابستان امسال بخاطر شرایط ویژه ای که داشت، از این ایتم بسیار استفاده شد و خوب بود. قطعه ای در منزل گذارده می شود که به مودم متصل می شود و می توانید آن را از راه دور کنترل کنید.

 

  • مشخصات اصلی این بازار چیست؟ چه مزایا و چه معایبی دارد؟

من در شمال هستم و اینجا آپارتمان سازی و ویلاسازی بسیار است. خیلی از شرکت های هوشمندسازی به اینجا می آیند و کار انجام می دهند. متاسفانه می آیند و می روند ولی خدماتش برای ما باقی می ماند. الان زمانه ای شده که هنگام ساخت یا خرید آپارتمان، روی آپشن های آن تمرکز می کنند؛ مانند گرمایش از کف، سیستم هوشمندسازی و… بازار به شدت رقابتی است. در تهران دوست دارند با بازاریاب ها صحبت کنند ولی در سایر شهرها تمایل دارند با خود صاحب شرکت صحبت کنند تا اعتماد کنند. در تهران برندهای زیادی وجود دارند و کارفرمایان روی قیمت مانور می دهند.

به یاد دارم، 4-3 سال پیش، با یکی از سازندگان مطرح ارتباط برقرار کردم، و 3-2 پروژه برایش انجام دادم. آن زمان تلفن من را بر نمی داشت ولی امروز تماس می گیرد و درخواست هوشمندسازی پروژه اش را داشت.

البته من انسان خوش قولی هستم. کارفرما اگر با یک شرکتی کار کند و راضی باشد، با همان ادامه می دهند؛ حتی اگر قیمت بالاتر باشد.

بازار این کار در شهرها خیلی جای کار دارد. در تهران شرکت ها و رقبا خیلی زیاد هستند. شرکت های اصلی در تهران هستند ولی در سایر شهرها نمایندگی دارند. اگر در یک شهر 20 برقکار داشته باشید، 2 مهندس متخصص هوشمندسازی وجود دارد. بنابراین متخصص هوشمندسازی خیلی کم است. کسی که هوشمند است باید درباره برق ساختمان، سیستم vrf، سیستم سرمایش گرمایش، انواع سیستم های روشنایی، کامپیوتر و اپلیکیشن ها و… بداند. چون مهندسان هوشمند معمولاً وارد برقکاری نمی شوند. برقکارها مانند ناظران همان اول از بالا نگاه می کنند و می گویند اینها چیزی بلد نیستند؛ بنابراین مهندس هوشمندسازی باید تسلط داشته باشد تا هرکجا دچار مشکل شد به برقکار زنگ بزند. یکی از بازاریابی های ما با برقکارهاست. بطوریکه اگر در پروژه ها برقکار داشته باشید، این ارتباط برقرار می شود و می توانید کار را توسعه دهید.

 

  • از صحبت های شما دو نکته را برداشت کردم. کارفرمایان در شهرهای بزرگ مانند تهران که کیفیت خدمات را دیده اند، بیشتر به دنبال کیفیت هستند تا قیمت. اما در شهرهای کوچک باید احساس نیاز را در کارفرمایان بوجود آورد؛ بطوریکه فلان ایتم رفاهی وجود دارد. چون مثلا در شهر ما مشکین شهر در استان اردبیل در این 5-4 سال که بنده ناظر هستم، هیچ ساختمانی به مرحله هوشمندسازی نرسیده است. شاید اطلاعاتی از آن وجود ندارد.

بله! البته شهر به شهر تفاوت دارد. سمت ما ویلاهایی ساخته می شود که بدون هوشمندسازی معنا ندارد. مثلا ما در اردبیل فروش زیاد داریم ولی اینکه گفته می شود در شهر ما جانیفتاده است، می تواند نکته مثبت باشد و شرکت ما نفر اول در ارائه این محصولات باشد.

 

  • کار هوشمندسازی را به کدام تیپ از افراد توصیه می کنید؟

شرکت هوشمندسازی هم مدیرعامل می خواهد، مسئول مالی می خواهد، هم منشی می خواهد، واحد آموزش می خواهد، واحد بازاریابی می خواهد و واحد فنی. واحد فنی و واحد آموزش باید تخصص برق یا کامپیوتر را داشته باشند و به گرایش خاصی هم نیاز نیست. مدار منطقی را همه در ترم 5 گذرانده ایم ولی بچه های کامپیوتر بیشتر در برنامه نویسی قوی تر هستند. ولی ابتدا باید برق را یاد بگیرند تا بتوانند زیرساخت را برای کار فراهم کنند. افراد هوشمندسازی باید تسلط 100 درصدی بر برق ساختمان داشته باشند. بعضی برقکارها مهندس و فنی هستند و در پروژه به ما کمک هم می کنند. ولی اگر برقکاری وارد نباشد، باید به او توضیح داد. بنابراین مهندس هوشمندسازی باید بر برق ساختمان مسلط باشد.

ما در شرکت، رله 12 کانال 10 آمپر داشتیم، یک رله هم داشتیم 8 کانال 16 آمپر. یکبار نشد در پروژه ام از آن استفاده کنم. مهندسان برای استفاده از این ها باید مقداری برق صنعتی را هم بلد باشند.

عدم شناخت این موارد موجب می شود تا هزینه های زائد افزایش یابد. دانشگاه ها هم دیگر مثل قدیم نیست و بچه ها آنطورکه باید کلاس نمی روند و وقتشان آزاد تر است.

دانشجویان می توانند وقت آزاد خود را بدون دریافت حقوق در شرکت ها کارآموزی کنند. یکسال کار نظارت، سر پروژه رفتن، فاکتور زدن و… را یاد بگیرند، بعد از آن یکسال می توانند خودشان شروع به کار کنند. افرادی هم که کارمند هستند، برایشان منعی وجود ندارد. خیلی از همکاران ما کارمند هستند و شغل دوم خود را هوشمندسازی انتخاب کرده اند. شما وقتی قرارداد هوشمندسازی بستید، نهایتا 3 مرتبه در محل پروژه حاضر می شوید. مرتبه اول، نقشه را به برقکار می دهید، مرتبه دوم، کار را از برقکار تحویل می گیرد، مرتبه سوم هم مربوط به نصب قطعات است که یک یا دو روز طول می کشد و برنامه نویسی آن هم نهایتاً سه روزه انجام می شود. بنابراین خیلی از همکاران عصرها به این کار مبادرت می ورزند، جالب آنکه خیلی از آنان بعد از یک مدت شغلی اصلی خود را رها می کنند. چون می بیند درآمد از هوشمندسازی مثلاً 20 میلیون تومان درآمد دارد، درحالیکه با کارمندی 8-7 میلیون تومان درآمد دارد.

 

  • درآمد هوشمندسازی در چه حد و حدودی است؟

به عوامل مختلف بستگی دارد. مثل اینکه دوستان سوال می کنند پروانه نظام مهندسی پایه 3 چقدر درآمد دارد؟ به شهر و تعداد مهندسان بستگی دارد. مثلاً در شهر ما 200 مهندس عمران وجود دارد و 40 مهندس برق فعالیت دارند ولی ما به شهرهای همجوار هم مراجعه می کنیم و کارهای آنها را هم انجام می دهیم. ولی ممکن است در شهرهای دیگر اینگونه نباشد و ساخت و ساز کمتر باشد.

به پروژه هم بستگی دارد، مثلا یک مهندس که کار کرکره برقی یا دوربین انجام می دهد، اگر بطور ماهیانه 20 کرکره نصب کند، به درآمد ماهیانه 50 میلیون تومان می رسد. اینجا هم به همین صورت است. سود کار بخاطر میزان هزینه کرد در اجرا بالاست.

در مجموع بنظرم اگر کسی در این موضوع فعال باشد، 3-2 برابر حقوق یک کارمند را می تواند کسب کند.

 

  • شما برای پروژه های هوشمندسازی، پکیج آموزشی دارید؟

چند وقت پیش بسته آموزشی تهیه کردم. در واقع بجای آموزش حضوری آن را تهیه کردم. و به دوستان هم گفتم که اگر قطعات هوشمندسازی را در اختیار نداشته باشید، آموزش ها را فراموش خواهید کرد. مانند اینکه شما گواهینامه بگیرید ولی رانندگی را کنار بگذارید!

الان خیلی از شرکت ها دوره های رایگان می گذارند. بنده کانال آموزشی دارم و صفر تا صد موضوعات هوشمندسازی را در آن درج کرده ام. کتابی را هم با دکتر سعید نوشتیم به مبلغ 36 هزار تومان در اختیار همه قرار دارد ولی از فروش کتاب، درآمدی به من نمی رسد! در آن کتاب تقریباً صفر تا صد برنامه نویسی، نقشه کشی، اپلیکیشن موبایل و… آموزش داده شده است.

بنظرم اگر دوستان کتاب را مطالعه کنند یا مطالب کانال را فرابگیرند، نیاز به کلاس نیست.

 

  • از توضیحات شما برداشت کردم که ورود به عرصه هوشمندسازی خیلی سخت نیست. درست است؟

واقعا برای کسی که مقدمات را بلد باشند، سخت نیست. فقط دو مبحث برقکاری ساختمان و ارائه کار به کارفرما مهم است. مثلا در دانشگاه استادی را می بینید که سواد بالایی دارد ولی نمی تواند آن را ارائه کند. ولی افرادی هم وجود دارند که سطح علمی پایینی دارند ولی به خوبی می توانند صحبت کنند.

مثلا شهر شیراز به لحاظ هوشمندسازی ساختمان در کشور اول است، به طوریکه نقشه هوشمندسازی به شهرداری ارائه می شود. در بقیه شهرها از جمله تهران، چیزی به نام نقشه هوشمند نداریم. یعنی چند برگ از نقشه های تاسیسات برقی، مربوط به هوشمندسازی است. در آنجا اقدام خوب دیگری وجود دارد و از ظرفیت show room استفاده می کنند، قطعات را از صاحب دفتر می گیرند و پروژه را ایجاد می کنند و از ایجاد دفاتر جدید خودداری می کنند. به هر حال ایجاد دفتر هزینه های خود را دارد. و با این روش، هزینه اولیه در راه اندازی دفتر جدید حذف می شود. بعد از اینکه مدتی کار کردند و وضعشان خوب شد، می روند و دفتر جدید راه اندازی می کنند.

 

  • حق الزحمه هوشمندسازی چگونه محاسبه می شود؟

حق الزحمه بصورت درصدی از قیمت قطعات محاسبه می شود. و عرف آن حدود 20-15 درصد است. البته برخی شرکت های نوپا درصد حق الزحمه را صفر محاسبه می کنند ولی خوب باید پرسید خدمات آن را بعد از یکسال هم ارائه خواهند کرد؟ در واقع کار هوشمندسازی ساختمان به گونه ای است که به پشتیبانی هم لازم دارد. بنابراین باید کار به گونه ای اجرا شود که نیاز به پشتیبانی نداشته باشد، چراکه از سود کسر می شود!

بعضی دوستان درباره برندها در پروژه می پرسند و می گویند بهترین برندها مربوط به زیمنس است. باید پاسخ داد که کارکرد قطعات در پروژه مهم است و کارفرما، پیمانکار را در پروژه می شناسد. مجری مسلط به کار خیلی مهم است تا قطعاتی که در پروژه به کار گرفته می شود، درست کار کند، حالا زیمنس باشد یا برند دیگر.

بنابراین مهندس برق باید بر مبحث 13 تسلط کامل داشته باشد و به مسائلی از جمله نویز و… آگاه باشد. ولی در مبحث 13 بصورت کوتاه این موضوع توضیح داده شده است.

 

  • پروانه نظام مهندسی به هوشمندسازی کمک می کند؟

بله! چون شما ناظر و طراحی هستید که تمام پروژه ها از نظام مهندسی توزیع می شود. بنابراین با ساختمان ها سروکار دارید. مهندس وارد می تواند کار اجرای هوشمندسازی پروژه ها را هم بگیرد و درآمدزایی برای خود داشته باشد.

 

  • من برای درآمد مهندس برق از نظام مهندسی، یک ویدئو دارم. و در آن توضیح داده ام که پروانه را چگونه می گیرند، و اجرای کار چطور است. در آن ویدئو 5 روش را توضیح داده ام که می توان از پروانه نظام مهندسی، درآمد کسب کرد. در آنجا تاکید کردم که بعضی مهندس برق هستند ولی در اسنپ کار می کنند ولی افراد دیگری هم وجود دارند که درآمد خوبی دارند. نظام مهندسی یک زمینه ای دارد تا شما را وارد یک فضای کار کند و بتوانید ارتباطات ایجاد کنید. یکی از محورهای کسب درآمد از نظام مهندسی، اجرای پروژه هاست. اما اگر مهندس بلد نباشد، نمی تواند درآمد برای خود ایجاد کند.

به یاد دارم سر یک پروژه ناظر بودم و پایان کار را اعلام نمی کردم و با کارفرما مقداری درگیر شدم. با پیمانکار هم دچار بحثی شدم. و با من تماس گرفته می شد که این پروژه را امضا کنم ولی من اعلام کردم پروژه را امضا نمی کنم تا این 10 مورد رعایت شود. من اعلام کردم که پیمانکار پروژه دارای صلاحیت نبوده است. یک سال بعد کارفرما تماس گرفت مشغول ساخت یک آپارتمان مجلل برای خودم هستم. بعنوان ناظر در پروژه شرکت می کنید؟ بخاطر دقت کاری که در پروژه قبل داشتم، در این پروژه من را بعنوان ناظر انتخاب کرد.

موضوع دیگر نقشه های تخصصی و قابل اجرا در پروژه هاست، چراکه نقشه های نظام مهندسی در کار تغییر می کند و آن کارکرد را ندارد. مهندسان از این طریق هم می توانند درآمد کسب کنند. این موضوع در بعضی شهرها جاافتاده است.

 

  • در واقع کارفرمایان چند میلیارد تومان برای پروژه های خود خرج می کنند، می آیند و درصدی را به ناظر خود می پردازند تا بصورت حرفه ای بر کار نظارت کند. موضوع دیگر طراحی است. خیلی از مهندسان طراحی بلند نیستند. این یک واقعیت است. مهندس پروانه نظام مهندسی دارد ولی چون طراحی بلد نیست، نقشه را با پرداخت هزینه ای به طراح می دهد.بیشتر طراحان یا خانم هستند یا تازه پروانه گرفته اند. 
  • از یک مهندس سوال کنید چقدر برای نقشه کشی وقت گذارده اید؟ و آن را یاد گرفته اید؟ نکته دیگر اینکه اکثر نقشه ها، ساختار مشابه هم دارند.

من اطلاع دارم، تمام نقشه های اینجا را دو نفر ترسیم می کنند. نظر بنده این است اگر یک مهندس طراح خیلی خوب هم باشد، باز هم نقشه من مشکل دارد؛ چرا؟ چون با کارفرما جلسه ای نداشتم و پروژه را ندیدم. و نقشه را در دفتر کار کشیده ام. و از نیاز کارفرما اطلاعی ندارم. مثلاً سیستم سرمایشی از اسپیلت به داکت اسپیلت درحال تغییر است. اینگونه نباید باشد که مهندس طراح برای خود نقشه می کشد، مهندس مکانیک هم برای خود نقشه می کشد، ولی در اجرا سیستم سرمایش از اسپیلت به دات اسپیلت تغییر می کند و کل قطعات تغییر می کند!

ضمن اینکه بعضی که نقشه می کشند، کپی می کنند و سواد برقی ندارند.

 

  • در واقع می بایست از نیاز کارفرما آگاهی ایجاد شود تا اقدامات همراستای خواست کارفرما پیش برود. در رابطه با درآمدزایی از پروانه اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

مبحث جدید اجرای تاسیسات است که به تازگی آزمون آن برگزار شده و نتایج آن اعلام خواهد شد. باتوجه به اینکه تعداد کمی در آزمون قبول می شوند، درآمد خوبی برای این افراد ایجاد می کند. ولی این موضوع برای ساختمان های بیش از 5 یا 6 طبقه اجباری است.

 

  • اگر نسبت تعرفه ای که مجری به ناظر در رشته عمران دارد، و آن حدود 5 برابر است، اگر این تعرفه برای مهندسان برق در نظر گرفته شود، درآمد ناظران باید افزایش یابد. بدبختی آن است که مهندسان برق نمی روند و خودشان یاد بگیرند. در مرحله بعد نمی روند برای خود تیم سازی کند و 5 نفر متخصص را در حوزه برقکاری ساختمان جمع کند و با آنها کار کند. اگر مهندسان اینگونه عمل کنند می توانند علاوه بر حق نظارت، اجرای پروژه ها را هم بگیرند.

صحیح است. زمانی مجریان ساختمان ها به ناظران می گفتند شما پول می گیرید، امضا می کنید ولی بر سر پروژه ها هم نمی روید. اما امروز داستان تغییر کرده است و ناظر از پی ساختمان تا مراحل آخر در جریان کار است. همین موجب می شود تا تعرفه نزدیک شود و واقعی شود. به شرط آنکه همکاران سر پروژه ها حاضر شوند و وقت بیشتری بگذارند. کارفرما هم وقتگذاری بیشتر را متوجه می شود و مسئله درآمدی هم بهبود می یابد.

 

  • مثلاً در خانه ای که خودم ساخته ام، هیچ مهندس ناظری نیامد بر کار نظارت کند. و بهانه کردند که شما آنجا هستی و خیالمان راحت است. حقیقتاً مهندسان کار خود را به درستی انجام نمی دهند. بنده برای پایان کار خانه ام، یک ماه و نیم معطل بودم تا مهندس را پیدا کنم و امضا کند! جالب است دو سه مورد شد طرف کارمند بود و می گفت مدارک را به فلان همکار بدهید تا من آن را بگیرم و بعد امضا کنم. بعد مشاهده می کردم امضاها ناقص است و… این تجربه به من اثبات کرد چقدر کارفرما را اذیت می کردیم ولی نمی دانستیم. درست است که تعرفه نظارت کم است و در شان مهندس نیست ولی از این طرف، وقتی مهندس یک کاری را انجام نمی دهد، یک ریال هم برای آن زیاد است!باید درنظر داشت آن مهندسی که درگیر پروژه است، رشد می کند. این موضوع را قبول کنیم. آن انسانی که وجدان کاری دارد، آن انسان رشد می کند، حتی از نظر مالی هم ارتقاء می یابد. لطفا در انتها به سوال دوستان در حوزه هوشمندسازی پاسخ دهید. برای قطعات هوشمندسازی، چه برندی را پیشنهاد می کنید؟

همه برندها خوب هستند ولی مهم آن است مهندس بتواند قطعات را بطور تخصصی اجرا کند. ضمن آنکه با شرکتی کار کنند که بتواند خدمات ارائه کند. در انتخاب قطعات، بحث گارانتی قطعات مورد توجه قرار بگیرد و در واقع از شرکت های معتبر و باسابقه قطعات تهیه شود.

یک نکته خیلی جالب است که مدیرعامل و مسئول فنی شرکت های هوشمندسازی ساختمان در بسیاری از شهرها، خانم ها هستند. و این نشان از توانایی خانم ها دارد. بنظر می رسد در میان رشته های فنی، فضای کار در رشته برق بیشتر از سایر رشته ها برای خانم ها مهیاست.

 

  • چگونه می توان در دوره آموزشی هوشمندسازی شرکت کرد؟

بنده کتاب (انتشارات نوآور) و کانال آموزشی در این رابطه دارم و مطالب از صفر تا صد در آن ارائه شده است. دوستانی که در شهرها می توانند به بنده پیام دهند تا آنان را به نماینده خود در آن شرکت معرفی نمایم. و مدتی را در آنجا کارآموزی کنند و بعد بتوانند کار خودشان را ادامه دهند.

 

  • در رابطه با سرمایه اولیه برای انجام کار توضیح دهید.

شما می توانید یک دفتر مستقل ایجاد کنید یا با شرکتی همکاری کنید. بعد وقتی به درآمد مناسبی رسیدید، می توانید برای خودتان دفتر راه اندازی کنید. در خیلی از شهرها هم نیاز به دفتر وجود ندارد و مهندس می تواند مستقیما بر سر پروژه حاضر شود. این موضوع به لینک ها و روابط بستگی دارد.

 

  • بنظر بنده در هر کسب و کاری مدیریت هزینه از درآمد مهمتر است. یعنی اگر ایجاد دفتر اجباری نیست، در ابتدا به سراغ آن نرویم و هزینه های خود را بالا نبریم.

تحریم اینترنت در هوشمندسازی موثر است؟

شرکت ما یک سرور اختصاصی در شمال راه اندازی کرد تا در زمان قطعی اینترنت، کار با اخلال مواجه نشود. ما سرور و اپلیکیشنی که به کارفرما ارائه می دهیم، با نام خودمان است.

 

  • آقای مهندس از گفتگو با شما لذت بردم و مطالب را فراگرفتم.

تشکر می کنم، امیدوارم مطالب ارائه شده در گفتگو مفید بوده باشد.

 

 


قبولی فقط با یک کتاب -گفتگو با خانم مهندس باقری

این مصاحبه و نیز تعداد زیادی از محصولات به صورت رایگان از طریق اپلیکیشن آموزشی آکادمی کریمی در اختیار شماست  برای دریافت روی (اپلیکیشن آموزشی آکادمی کریمی) کلیک کنید

پیگیری عجیب !!!! خدمات رایگان آکادمی

 

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!