موضوع این گفتگو در رابطه چگونگی درآمدزایی از اینترنت توسط کارمندان است. با یکی از مهندسان برق گفتگو خواهیم داشت که در شرکت توزیع نیروی برق کار می کنند. در فضای مجازی و پلتفرم اینستاگرام فعالیت دارند و درآمد دارد.
برای دریافت بسته رایگان راه اندازی کسب و کار فرم زیر را پر کنید
آقای مهندس سلام. به این گفتگو خوش آمدید. لطفا خود را معرفی کنید.
باسلام خدمت شما و عزیزانی که این گفتگو را دنبال می کنند. ممنون از اینکه بنده را لایق دانستید و به این گفتگو دعوت کردید. بنده محسن جلیل زاده، در شهر چالوس استان مازندران ساکن هستم و در دفتر ایمنی شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران فعالیت دارم.
بنده قبلا از شما درخصوص آزمون نظارت و طراحی نظام مهندسی مشاوره گرفته ام. چون رشته کارشناسی من ایمنی و بهداشت بود و در کارشناسی ارشد، رشته برق را انتخاب کردم.
درباره شغل خود و اینکه در شرکت برق چه کارهایی انجام می دهید، توضیح دهید.
بنده کارشناس ایمنی و بهداشت هستم. و در شرکت توزیع و ستاد، کارهای نظارت و نظارتی را درخصوص ایمنی به انجام می رسانم. شرکت در شهرستان ها هم کارشناس ایمنی دارد و آنها کارهای ایمنی و نظارتی پیمانکاران و اکیپ های اجرایی عملیاتی که مشغول به کار هستند را نظارت می کنند. شرکت توزیع بیشتر کار نظارت عالی را انجام می دهد.
فقط در اینستاگرام فعالیت دارید؟
ابتدای امر در تلگرام فعالیت داشتم و یک کانال در آنجا داشتم و مطالب مفید را در آن درج می کردم و بانک اطلاعاتی برای خودم تشکیل دادم. در بررسی ها متوجه شدم مطالب رشته کاری من در گوگل و اینترنت پیدا نمی شود. صفحه اینستاگرام را پیرامون این موضوع از اردیبهشت ماه سال 1399 راه اندازی کردم. و عنوان صفحه را از شعار اول ایمنی، بعد کار استخراج کردم. این صفحه در حال حاضر بیش از 9 هزار دنبال کننده دارد.
صفحه اینستاگرام شما چه بخش هایی دارد و چگونه محتوای آن تامین می شود؟
در ابتدا مقید بودم تا مطالب از منابع موثق تهیه شود و با گرافیک مناسبی در صفحه درج شود. تا 4-3 ماه اخیر اکثر مطالب بصورت عکس بود. طبق بررسی هایی که کردم برای بازخورد بهتر سعی کردم ویدئو را هم در صفحه اینستاگرام درج کنم. و تولید محتوا را به سمت ویدئو بردم. ویدئو را بیشتر از منزل تهیه می کردم. صبح ها به دلیل شاغل بودن، کار در اینستاگرام و تولید محتوا را به عصرها موکول می کنم.
نکته ای را باید مطرح کنم. شاید درج مطالب روتین و کاری شما، تکراری به نظر برسد ولی برای مخاطب این مطالب، جذابیت خود را دارد. مثلاً بازدیدها، دوره های آموزشی و… به نظر بنده، ویدئوهای یک دقیقه ای، دو دقیقه ای از کار فنی که انجام می دهید و توضیحی که ارائه می دهید، خیلی جذاب است حتی نسبت به استودیو. بنابراین فضا را به سمت کارگاهی ببرید تا ضبط در استودیو. استودیو بیشتر برای کارهای آکادمی و آموزشی است.
چند ساعت برای کار در اینستاگرام وقت می گذارید؟
بطور میانگین 4 ساعت در روز.
درآمد صفحه اینستاگرام شما از کجاست؟
درآمد بیشتر از مطالب آموزشی حاصل می شود. در صفحه ام، وبینار و دوره های آموزشی آنلاین با موضوع ایمنی در برق و صنایع برگزار می شود.
بنظرم به سمت بسته آموزشی بروید. چون هرکدام مشتری خاص خود را دارد. چون فرمت ها متفاوت است، مخاطبان مختلف با سلیقه های خاص خود را دارد. هرکدام از روش های آموزشی، مزایا و معایب خود را دارند و بهترینی وجود ندارد.
چقدر از صفحه اینستاگرام درآمد دارید؟
چنانچه فعالانه در این حوزه کار کنیم، معادل حقوق کارمندی است!
-
-
- چنانچه به فروش محصولات در اینستاگرام علاقمندید توصیه میکنیم مقاله 10 راز فروش محصولات در اینستاگرام را نیز مطالعه کنید
-
توصیه من به دوستان کارمند این است، اگر یکسال وقت بگذارید، می توانید به اندازه حقوق کارمندی تان از این محل ها کسب درآمد کنید. این درآمد خیلی شیرین است! و رو به رشد است.
جدا از مباحث آموزشی، که در صفحه اینستاگرام برگزار می شود، از طرفی چون با نیروهای عملیاتی در ارتباط هستیم و لوازم حفاظت فردی آنها باید مطابق استانداردها باشد، در صفحه فروشگاهی اینستاگرام، محصولات استاندارد را عرضه می کنیم. البته تمرکز بیشتر بنده روی صفحه اول در اینستاگرام است و در آینده بیشتر به صفحه دوم خواهم پرداخت.
برای تولید محتوای صفحه اینستاگرام، چگونه عمل می کنید؟
ضبط محتوا را خودم انجام می دهم ولی برای ویرایش و تدوین از دوستان بصورت پروژه ای کمک می گیرم. البته ابتدای امر خودم همه آن کارها را انجام می دادم ولی درحال حاضر تقسیم کار کرده ام.
با این تصمیم کیفیت گرافیکی محتوا ارتقاء یافته است.
کاملاً اصولی عمل می کنید. کاش مهندسانی که کارمند هستند، بتوانند از این اقدامات الگو بگیرند. در واقع در ابتدا باید اقدامات کم هزینه، کار را پیش برد تا به درآمد مناسبی دست یافت. بعد می توان از بخشی از درآمد این کار، برای بهبود گرافیک و… هزینه کرد.
بله، بنده هم همین عقیده را دارم و همین روش را اجرایی کرده ام.
بنظرم شما این پتانسیل را دارید تا در زمینه ایمنی در برق، اینفلوئنسر شوید. اینفلوئنسر به کسی اطلاق می شود که یک فرد در زمینه ای توانایی دارد و آن را به اثبات می رساند. در نتیجه اگر شما کالایی را به من مصرف کننده توصیه می کنید، من راغب تر هستم آن را بخرم، نسبت به کسی که احساس می کنم اطلاعات خاصی ندارد.
در مبحث بازاریابی مطالعه ای را انجام می دادم که با جمله زیبایی برخورد کردم. آنجا نوشته بود کاربران یا مردم، اول تو را می خرند، بعد محصول تو را!
بدین معنی که ابتدا باید آن اعتماد و توجه و علاقه مندی را بین دنبال کنندگان ایجاد کرد. با آنها رفیق و دوست شد! تا آنها تو را بعنوان متخصص و مشاور بشناسند و در مرحله بعد بتوان خدمات و محصولات را ارائه کرد.
اخیراً اکثر مطالب شما در اینستاگرام بصورت ویدئو است؟
بله. مطالب معمولا یک روز در میان تولید می شود و بارگذاری می شود.
شما که اینقدر ویدئو دارید، از ظرفیت شبکه های ویدئویی نظیر آپارات حتماً استفاده کنید. آورده های رویایی دارند. و می توانید بخشی از فروشتان را از این محل داشته باشید. در گام های بعد می توانید به دنبال سایت بروید.
سخت ترین قسمت بازاریابی دیجیتالی، تولید محتواست. وقتی تولید محتوا انجام می دهید، مابقی کارها بازنشر دادن محتواها در پلتفرم های مختلف است.
من قبل از آنکه صفحه اینستاگرام را ایجاد کنم، یک سایت از قبل داشتم و در آن تولید محتوا می کردم. و کم کم در سایت، فروشگاه لوازم ایمنی را ایجاد کردم و بعد به سمت اینستاگرام رفتم.
خیلی از فعالیت دوستان خوشحال می شوم. آموزش، کار مقدسی است که در ایران ارزان قیمت است.
در این فرصت پیش آمده خاطره ای را تعریف می کنم. در ابتدا که دنبال کننده صفحه ام در اینستاگرام 2 هزار دنبال کننده بود، و صفحات سایر همکاران را برای افزایش دنبال کننده بررسی می کردم، یکی از این صفحات، صفحه آکادمی کریمی بود، که بعنوان الگو آن را بررسی می کردم. بعد در مدتی تبلیغات شما در اکثر صفحات همکاران دیده می شد و جمله معروف شما “مهندس عزیز سلام” در اکثر صفحات وجود داشت.
چقدر برای این کسب و کار، تبلیغات دارید؟
زمانی که دنبال کننده صفحه ام 2 هزار بود، یکسری تبلیغات دادم و بعدها با تولید و بازنشر محتوا توانستم دنبال کنندگان را افزایش دهم.
آقای مهندس از حضور شما در این گفتگو سپاسگزارم. ایشان می تواند الگوی خوبی برای مهندسان کارمند باشد. ایشان فعالیت هایی که در شغل خود دارد، بصورت تجربی در اینستاگرام منتقل می کند و تدریس می کند. و درآمدزایی از اینترنت توسط کارمندان و نتیجه آن را هم دارد می بیند.