شرایط مهاجرت کاری مهندسان برق به کشور های مختلف

تاریخ انتشار

14 مهر 1400

تعداد مشاهده

283 نفر

شرایط مهاجرت کاری مهندسان برق به کشور های مختلف

برای اعزام مهندس برق به خارج، مهاجرت کاری مهندسان برق به کشور های مختلف که نیاز به نیروی کار مهندسی برق دارند، توصیه می گردد

اگر شما مهندس برق یا فارغ التحصیل رشته مهندسی برق هستید و در صدد مهاجرت و دریافت ویزای کاری هستید باید بدانید که این مطلب برای شما و همه علاقه‌مندان به پیشرفت نگارش شده است. مطالعه این مطلب به شما کمک میکند تا به‌راحتی کشور مورد نظر را برای مهاجرت کاری را انتخاب نمایید و با شرایط ویزای کاری آن آشنا گردید. ما در این مطلب به بررسی مهم ترین کشورها برای مهاجرت مانند آلمان و آمریکا و کانادا و… پرداختیم.

یکی از کلیدی ‌ترین مشاغل در حوزه‌ ی برق و مخابرات، رشته‌ ی مهندسی برق است. انرژی، مهم  ‌ترین سرمایه ‌ی هر کشوری محسوب می گردد که در این میان، برق از اهمیت به سزایی برخوردار است. این اهمیت تا حدی است که میزان تولید و مصرف انرژی از جمله شاخص‌های رشد اقتصادی در کشور های مختلف دنیا به‌شمار می رود. وضعیت درآمد مهندسین برق در خارج از کشور به علت بازار کار گسترده و پیشرفت  ‌های بزرگ در حوزه ‌ی تکنولوژی، خیلی بالا است.

به همین علت است که در سال‌های اخیر، بسیاری از فارغ التحصیلان و دانش آموختگان رشته‌ ی مهندسی برق تمایل بسیاری به مهاجرت به کشورهای پیشرفته‌ ی صنعتی دارند. یکی از روشهای امن مهاجرت برای اینگونه افراد، اخذ ویزای کاری مربوط به آن کشور است. در ادامه، بر معرفی برخی از کشورهای پیشرفته در زمینه ‌ی بازار کار رشته ‌ی مهندسی برق و انواع و شرایط ویزای کاری این کشورها خواهیم پرداخت.

1- کلیاتی درباره کشور آلمان

یکی از بهترین کشورها از نظر بازار کار مهندسی برق، کشور آلمان است. با توجه به آمارهای به‌دست آمده، از هر پنجاه مهندس برق کشور آلمان فقط 1 نفر بیکار است و همگی در مشاغل مرتبط با رشته ‌ی تخصصی خود مشغول به فعالیت هستند.

آلمان به‌عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه‌ ی اتومبیل ‌سازی و تجهیزات الکترونیکی شناخته می‌شود و بهمین علت است که مهندسی برق و زیر شاخه‌های مرتبط با آن از رونق خیلی زیادی در این کشور برخوردارند.

یک مهندس برق شاغل در کشور آلمان، درآمدی بین سی و شش تا 45 هزار یورو در سال دارد که با توجه به سابقه‌ ی کاری و پیشرفت عالی، این مبلغ به پنجاه تا 64 هزار یورو در سال نیز افزایش می ‌یابد. در صورتیکه شما نیز حداقل سه سال سابقه‌ ی کاری در حوزه ‌ی مهندسی برق دارید و علاقه مند به مهاجرت به کشور آلمان هستید، می‌  توانید جهت اخذ ویزای کار مهندسی برق در آلمان اقدام کنید.

با توجه به اینکه زیر ساختهای اولیه صنعت برق ایران توسط مهندسان آلمانی ساخته شده است، مهندسان برق ایرانی آشنایی کامل و تجربه ‌ی کافی برای کار کردن با تجهیزات و سیستم‌های آلمانی را دارند. ویزای کار همواره یکی از بهترین روشهای مهاجرت به کشور آلمان بوده است. در قوانین ویزای کار سال 2020 کشور آلمان، شرایط اعطای ویزای کار خیلی آسان‌ تر شده است.

به این منظور، متقاضی ابتدا باید یک کارفرمای خوب در کشور آلمان پیدا کند. قبل از قوانین ویزای کار سال 2020، ویزای کاری در صورتی برای ایرانیان داده می ‌شد که هیچ متقاضی از کشورهای اروپایی برای کار مورد نظر وجود نداشت ولی در حال حاضر چنین الزامی وجود ندارد. علاوه بر داشتن، پیشنهاد کاری مرتبط با رشته‌ ی مهندسی برق، مدرک زبان B1 و هم چنین تخصص کافی در این حوزه ‌ی کاری نیز از دیگر شرایط دریافت ویزای کار جهت مهاجرت به کشور آلمان است.

یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورهای دریافت ویزای کار کشور آلمان، شرایط سنی است به‌گونه‌ ای که اگر متقاضی بیش از چهل سال سن دارد، حتماً باید درآمد شغل مورد نظرش در این کشور بالای 3685 یورو در ماه باشد. قابل ذکر است که کاریابی و یافتن مشاغل مرتبط با رشته ‌ی مهندسی برق خارج از آلمان کار آسانی نیست اما سایت‌های کاریابی و هم چنین شرکت‌های مشاوره ‌ای خیلی زیادی در این زمینه فعالیت میکنند و میتوانند شانس شما برای کسب ویزای کاری کشور آلمان را افزایش دهند.

1-1ویزای کاری آلمان

بطور کلی، متقاضیان مهاجرت کاری به کشور آلمان به 2 صورت می‌توانند اقدام کنند.

1-2ویزای کاری بلو کارت (Blue Card)

ویزای کاری بلو کارت برای فردی اعطا می گردد که ویزای جستجو کاری شش ماه را اخذ کرده باشد و بتواند کاری مرتبط با رشته ‌ی خود پیدا کند. بلو کارت اتحادیه ‌ی اروپا به مدت حداکثر چهار سال اعتبار دارد و قابل تمدید است. با استفاده از این ویزای کاری می‌توان اقامت موقت خود در کشور آلمان را به اقامت دائم تبدیل کرد.

1-3ویزای جست و جو کار (Job Seeker)

در کشور آلمان این امکان وجود دارد که متقاضیان با ویزای جست و جو کار و با عنوان مهاجرت کاری وارد خاک آلمان شده و برای شش ماه به کاریابی بپردازند. به‌منظور دریافت این ویزا، متقاضی حداقل باید مدرک B1 زبان آلمانی را داشته باشد. متقاضی باید بصورت انفرادی وارد آلمان شده و به جستجوی کار بپردازد.

2-کلیاتی در مورد کشور کانادا

کشور کانادا یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی در جهان بشمار می‌رود. روش‌های مهاجرتی مختلفی برای متقاضیان وجود دارد تا بتوانند با دریافت ویزای کانادا وارد این کشور گردند. یکی از بهترین روشهای مهاجرت به کشور کانادا، اخذ ویزای کاری است که البته با دشواریهای بسیار زیادی نیز همراه است. متقاضیان این روش می‌توانند از طریق برنامه ‌های اکسپرس اینتری، برنامه استانی و خود اشتغالی برای اخذ ویزای کاری و اقامت کشور کانادا اقدام کنند.

مهاجرت به کشور کانادا از طریق ویزای کاری نیازمند شرایطی از قبیل سابقه ‌ی کار، وضعیت تأهل، مدرک زبان انگلیسی و سن است که مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. علاوه بر این، مدارکی هم‌چون گذرنامه، مدارک شغلی و تحصیلی رشته‌ ی برق، دعوتنامه و فرم‌های مربوطه پر شده نیز الزامی هستند.

2-1 ویزای کاری کانادا

قدم اول در راستای دریافت ویزای کاری کشور کانادا، داشتن درخواست کاری از طرف یک کارفرما در کانادا  است.

2-2 ویزای کاری جاب آفر یا پیشنهاد شغلی (Job Offer)

درخواست کاری، امتیاز مثبت برای مهاجرت به کشور کانادا از طریق کار محسوب می‌ گردد. علاوه بر این، با داشتن ویزای کاری کشور کانادا می‌توان برای اخذ اقامت دائم این کشور نیز اقدام کرد. هزینه‌ ی اخذ ویزای کاری کانادا در سال 2020 شامل هزینه ‌های مربوط به سفارت کانادا است که متقاضیان باید آن را پرداخت نمایند.

این هزینه برای هر فرد حدود چهارصد دلار کانادا تخمین زده می‌شود. بطور کلی، جهت اخذ ویزای کار بعنوان مهندس برق در کشور کانادا به حداقل مدرک لیسانس نیاز است. هم چنین، حداقل پنج سال سابقه ‌ی کار مرتبط با رشته‌ ی مهندسی برق نیز از دیگر شرایط دریافت ویزای کاری است. در برخی موارد نیز این سابقه ‌ی کار می‌تواند جایگزین مدرک تحصیلی رسمی باشد.

2-3 عناوین شغلی رشته‌ ی مهندسی برق

عناوین شغلی رشته‌ ی مهندسی برق در کانادا بصورت زیر است:

  • مهندس سیستم‌های کنترلی
  • مهندس طراحی الکتریکی
  • مهندس برنامه‌ ریزی توزیع برق
  • مهندس ایونیک هواپیمایی
  • مهندس کنترل و ابزار دقیق
  • مهندس کنترل فرآیندهای الکتریکی
  • مهندس تست الکترونیک

مهندسان برق در کشور کانادا می‌توانند در صنایع و شرکت‌های مختلفی از قبیل شرکت برق، شرکت مخابرات، کارخانه‌ ی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، بخشهای دولتی، شرکتهای مشاوره و حوزه‌ ی وسیعی از صنایع ساخت و تولید، فرآوری و حمل و نقل مشغول بکار گردند. بهترین استان‌های کانادا جهت بازار کار مهندسی برق، تورنتو، ونکوور، کلگری و ادمونتون است. بطور کلی، غرب کانادا بهترین بازار کار را برای مهندسین برق دارد.

همانطور که گفته شد، خود اشتغالی از دیگر روش‌های مهاجرت کاری به کشور کانادا است. در این روش، متقاضیان با توجه به مهارت و سابقه ‌ی کاری خود (در رشته‌ ی مهندسی برق) می‌توانند به اشتغال‌زایی در کشور کانادا بپردازند.

2-4 شرایط مهاجرت به کشور کانادا از طریق خود اشتغالی

شرایط مهاجرت به کشور کانادا از طریق خود اشتغالی به شرح زیر است:

  • برخورداری از مهارت و سابقه ‌ی کاری مناسب
  • ارائه گواهی سلامت و سو پیشینه
  • برخورداری از تمکن مالی
  • برخورداری از مدارک لازم جهت پذیرش

3-کلیاتی در مورد کشور امارات

کشور امارات از جمله کشورهایی است که در سالهای اخیر از نظر اقتصادی پیشرفت قابل توجهی داشته است و از جمله موفق‌ ترین کشور های آسیایی بشمار می ‌آید. با توجه به رشد اقتصادی در این کشور، نیاز به نیروی کاری متخصص افزایش یافته است و به همین علت، بسیاری از افراد به فکر مهاجرت به کشور امارات به دنبال موقعیت‌های شغلی مختلف هستند. ولی کشور امارات از جمله کشورهای مهاجر پذیر نیست و در نتیجه، شرایط مهاجرت کاری به آن دشوار است. کسانی که به دنبال کار در کشور امارات می‌ گردند، باید ابتدا ویزای کار این کشور را اخذ کنند.

3-1 ویزای کاری امارات

ویزای کار کشور امارات به 2 نوع قابل دسته ‌بندی است:

3-2 ویزای کاری جاب آفر یا پیشنهاد شغلی (Job Offer)

متقاضیانی که به دنبال اخذ ویزای کاری جاب آفر هستند باید ابتدا کارفرمایی در کشور امارات پیدا کنند. به این منظور، متقاضیان باید از طریق سایت‌های کاریابی مختلف یا سایت‌های بین‌ المللی با کارفرمایان ارتباط برقرار کنند و پروفایل و رزومه ‌ی خود را برای آنها ارسال کنند. در این حالت، کارفرمایان با بررسی رزومه ‌ی متقاضیان، پیشنهاد شغلی خود را می فرستند و متقاضیان با دریافت این پیشنهاد می‌توانند جهت اخذ ویزای کاری کشور امارات اقدام نمایند. قابل ذکر است که کارفرمایان باید به اداره‌ ی کار و مهاجرت امارات ثابت کنند که چرا به نیروی کار خارجی برای فرصت شغلی بوجود آمده نیاز دارند.

3-3 ویزای کار جاب سیکر یا جستجو کار (Job Seeker)

با استفاده از این ویزا، متقاضیان میتوانند وارد خاک امارات شده و خود بدنبال کار بگردند. ویزای کاری جاب سیکر معمولاً شش ماه تا 1 سال معتبر است و متقاضیان در صورتیکه بتوانند شغل مرتبط با رشته ‌ی برق را پیدا کنند، میتوانند ویزای جستجوی کاری خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. قابل ذکر است که در سالهای اخیر، ویزای جاب سیکر برای ایرانیان صادر نمی گردد و متقاضیان ایرانی تنها باید از طریق ویزای جاب آفر اقدام کنند. مدت زمان هر 2 ویزا به مدت زمان قرارداد کاری متقاضی با کارفرما بستگی دارد.

4- کلیاتی درباره کشور آمریکا

کشور آمریکا سومین کشور پر جمعیت جهان محسوب می‌ گردد که به علت فرهنگ چند ملیتی که دارد، مقصد بسیاری از علاقه مندان به مهاجرت است. یکی از روش‌های مهاجرت مهندسان برق به کشور آمریکا، اخذ ویزای کار است. کشور آمریکا چندین نوع ویزای کاری دارد که قوانین و شرایط مربوط به هر یک از آن‌ها کاملاً متفاوت است.

4-1 ویزای کاری آمریکا

در ادامه، به معرفی برخی از مهم‌ترین ویزاهای کاری کشور آمریکا و شرایط دریافت آن‌ها خواهیم پرداخت.

4-2 ویزای کاری H1 آمریکا

ویزای کاری H1 یکی از متداول ‌ترین ویزاهای کاری این کشور بشمار میرود. بمنظور اخذ این ویزا، فرد باید دعوت‌ نامه‌ ی کاری از طرف کارفرمای آمریکایی در زمینه ‌ی تخصصی خود دریافت کند. هم چنین، کارفرما نیز باید شرایط اداره ‌ی مهاجرت آمریکا را دارا باشد و از طرف دیگر، مدرک لیسانس متقاضی نیز باید تایید شده باشد. قابل ذکر است که کارفرما جهت استخدام نیروی کار برای فرصت شغلی ایجاد شده ابتدا در کل آمریکا و سپس در اروپا آگهی دهد و اگر متقاضی پیدا نشد، کارمند مورد نظر خود را از سایر کشورها جذب کند. مدت زمان صدور ویزای کاری H1 آمریکا، 1 سال است و متقاضی می‌تواند همراه با همسر و فرزندان زیر 21 سال خود وارد خاک آمریکا گردد.

4-3 ویزای کاری H-1B آمریکا

این ویزا نیز مشابه با ویزای کاری H1 است. تنها تفاوتی که با ویزای کاری H1 دارد در اینست که مدت زمان آن سه ساله و پس از سال نیز قابل تمدید است. کارفرما در این مدت می‌تواند برای کارمند خود گرین کارت بگیرد. این روش از جمله بهترین روشهای مهاجرت کاری به کشور آمریکا برای مهندسین بشمار میرود. قابل ذکر است که ویزای کاری H-1B دارای محدودیت صدور 65000 ویزا در سال است.

4-4 ویزای کاری H1-B1 آمریکا

این ویزا مخصوص مهاجران شیلی و سنگاپور است که در سال 2003 میان آمریکا و این 2 کشور امضا گردید.

4-5 ویزای کاری Eb3 آمریکا

این ویزا برای افراد غیر متخصص است.

4-6 ویزای کاری J1 آمریکا

این ویزا بمنظور تبادل نیروی کاری در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی صادر می‌ گردد. متقاضیان ویزای J1 آمریکا ملزم به شرکت در دوره‌ های ابلاغ گردیده توسط کارفرمایان هستند. ویزای J1 آمریکا را می ‌توان تا هفت سال تمدید نمود اما نمیتوان آن را به ویزا های دیگر تبدیل کرد.

ویزاهای کاری دیگری نیز وجود دارند که برای رشته ‌های غیر مهندسی و یا اعضای خانواده ‌ی متقاضی صادر می گردند. یکی از اصلی ‌ترین شرایط اخذ ویزای کار آمریکا، داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای آمریکایی است که کار دشواری بنظر میرسد. به همین علت، متقاضیان می‌توانند از سایتها و شرکت‌های کاریابی مختلف در این زمینه مشاوره بگیرند.

5- کلیاتی درباره کشور انگلیس

کشور انگلیس یکی از محبوب‌ترین کشورهای اروپایی جهت مهاجرت است. مهاجرت به این کشور برای افرادی که تابعیت اروپایی ندارند، کار دشواری است ولی روش‌های مختلفی جهت انجام این کار وجود دارد. یکی از این روش‌ها، اخذ ویزای کاری کشور انگلیس است.

5-1 سه روش مهاجرت کاری انگلیس

کشور انگلیس دارای 3 روش مهاجرت کاری مختلف است:

5-2 اسکیلد وورکر

در این روش، شرایط فرد یعنی سن، سابقه کاری، تأهل، سطح زبان انگلیسی، میزان تحصیلات و غیره مورد بررسی قرار گرفته و امتیاز دهی می‌ گردد. اگر فرد بتواند امتیاز قابل قبولی را اخذ کند، میتواند جهت دریافت اقامت دائم کشور انگلیس اقدام کند.

5-3جست و جوی کار

انگلیس به علت جمعیت منفی و نداشتن نیروی جوان بدنبال جذب نیروی کار از کشورهای دیگر است. ویزای جست و جوی کار که به آن ویزای فصلی نیز گفته می‌شود، به همین منظور صادر می‌ شود. در این روش نیز شرایط فرد برای شغل مورد نظر مورد ارزیابی قرار می ‌گیرد و تنها تفاوتی که با ویزای اسکیلد وورکر دارد، محدودیت زمانی است. ویزای جست و جوی کاری انگلیسی برای شش ماه تا یک سال صادر می گردد. البته قابل تمدید نیز است.

5-4جاب آفر یا پیشنهاد شغلی

بمنظور اخذ این ویزا لازم است تا متقاضی، پیشنهاد کار از سوی کارفرمایی در انگلیس را داشته باشد. اول شرط برای دریافت ویزای جاب آفر انگلیس این است که پیشنهاد شغلی در رابطه با تخصص فرد ارائه گردد. این شغل ابتدا باید 3 ماه در انگلیس و سپس 3 ما در کشور های حوزه شینگن آگهی گردد. در صورت پیدا نکردن متقاضی مورد نظر، کارفرما می‌تواند از سایر کشورها نیرو بگیرد. مدرک انگلیسی نیز از دیگر شرایط دریافت ویزای جاب آفر انگلیس است. متقاضی این ویزا باید مدرک آیلتس جنرال شش و مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی را داشته باشد. علاوه بر مدارک، به یک حامی در انگلیس نیز نیاز است. این شخص باید اقامت دائم انگلیس را داشته باشد. در نهایت، پرینت تراکنش‌های بانکی و نامه تمکن مالی که نشان‌ دهنده‌ی داشتن حداقل هشت هزار پوند برای خود متقاضی و شش هزار پوند به ازای هر همراه است، از دیگر شرایط اخذ ویزای جاب آفر انگلیس است.

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!