بازار کار مدیر شبکه ‌های ارتباطی (مخابراتی) به چه شکل  است؟

تاریخ انتشار

21 تیر 1400

تعداد مشاهده

267 نفر

بازار کار مدیر شبکه ‌های ارتباطی (مخابراتی) به چه شکل  است؟

1-اطلاعات اولیه و معرفی شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

یکی از فرصت های شغلی بازار کار رشته برق، مدیر شبکه ارتباطی یا مخابراتی است. مدیر شبکه ارتباطی یا مخابراتی باید درباره سیستم‌های کابل‌کشی دیتا و صوت اطلاعات کافی و لازم داشته باشد. مدیر شبکه ‌های ارتباطی فردی است که فناوری بی ‌سیم در علم مخابرات را بخوبی درک کند و شناخت کافی از آن جهت مدیریت شبکه‌ مخابراتی را دارا باشد. از جمله وظایف مهمی که در این شغل بعهده‌ مدیر ارتباطی است، بالا بردن کیفیت شبکه ‌های مخابراتی است.

شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی به علت اهمیت ویژه‌ای که دارد، نیازمند دانش، علم فراوان و به ‌روز است. برای ایجاد شبکه‌ های ارتباطی مدیر باید شناخت کافی از مبانی ایجاد شبکه‌ ها نیز داشته باشد. این شغل یکی از مشاغلی بشمار می ‌رود، که جزو زیر شاخه‌ های رشته مخابرات به حساب می آید. قسمتی از وظایف یک مدیر شبکه ارتباطی فنی و قسمتی دیگر طراحی است. علاوه بر مواردی که در بالا به آن‌ ها اشاره نمودیم، طراحي سيستم ‌هاي توزيعي ديتا و صوت از دیگر وظایفی بشمار می ‌رود، که مدیر شبکه مخابراتی باید به آن تسلط داشته باشد.

در یک جمله می‌ توان گفت مدیر شبکه ارتباطی فردی است، که برنامه‌ ريزي، مديريت پروژه و شناخت تكنيك ‌هاي مديريت پروژه بعهده او است.  قابل ذکر است که این شغل یکی از مشاغل حساس و مهم در حیطه مخابرات بشمار می ‌رود که نیازمند تخصص کافی و مورد نیاز است.

در این شغل اگر کسی تخصص کافی و لازم را داشته باشد، می ‌تواند آینده شغلی خیلی مناسبی را برای خود رقم بزند و درآمد مناسبی را از این راه کسب کند.

1-1- هدف از شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی چیست؟

افرادی که شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی را برای آینده شغلی خود انتخاب میکنند، باید به مواردی که در بالا اشاره گردید، مسلط باشند تا بتواند پروژه مخابراتی و ارتباطی را به اهداف اصلی خود وابسته به نوع پروژه برسانند

2-1- بازار و مشتری هدف شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی

امروزه به علت رشد و ارتقا روز افزون صنایع ارتباطی و مخابراتی در جهان، بسیاری از دانشمندان و اقتصاددانان بزرگ شغل‌ های مخابراتی و ارتباطی را خیلی مهم می ‌دانند. هم چنین بر این ادعا می کنند که شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی در آینده ‌ای نه چندان دور، دارای بازارکار خیلی مناسبی است. بصورت کلی می ‌توان گفت، شغل مدیر شبکه‌های ارتباطی جز مشاغلی بشمار می ‌رود که هر چه زمان میگذرد، رو به گسترش است. در مجموع اگر بدنبال یک شغل در حوزه مخابرات هستید، که  رو به رشد باشد و بازار کار خوبی داشته باشد، شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی یا مخابراتی می ‌تواند شغل خوبی برای شما باشد.

3-1- تاریخچه شبکه ‌های ارتباطی یا شبکه ‌های مخابراتی

 از اولین شبکه ‌های ارتباطی می ‌توان به ماهواره ‌ها اشاره کرد. نخستین ماهواره در سال 1957 میلادی به فضاپرتاب گردید. این ماهواره (اسپوتیک) که بعنوان نخستین شبکه ارتباطی بشمار می ‌رفت، توسط شوروی سابق به فضا پرتاب شده بود.

پرتاب این ماهواره به فضا موجب شد، تا میان ابرقدرتان تسلیحاتی در آن دوره، رقابت سخت و تنگاتنگی نیز بوجود آید.

از جمله دست آوردهای آن دوره می ‌توان به تاسیس آژانس تحقیقاتی وزارت دفاع ابرقدرت جهان یعنی آمریکا نیز اشاره کرد. نام این آژانس تحقیقاتی را آمریکا (آرپا) نامید. این آژانس تحقیقاتی آمریکا پروژه‌ های زیادی را در دست گرفت، که از مهم ‌ترین آن می ‌توان به پروژه تامین ارتباطات در زمان جنگ احتمالی نیز اشاره کرد.

رفته رفته با گذر زمان سعی بسیاری جهت اتصال کامپیوترها به هم دیگر می شد، و این مورد جزو موارد تحقیقاتی ارتباطی بود، که غیرنظامی بشمار می ‌رفت و تحقیقات وسیعی در این مورد انجام می شد.

در آن دوره که پژوهش گران در بحبوحه اختراعات و کشفیات جدید درباره شبکه ‌های ارتباطی بودند،کامپیوترهای Mainframe بوسیله‌ خروجی ‌های خود به کاربران سرویس ارائه می‌ دادند. با سپری شدن زمان اهمیت تحقیق بر روی ارتباط دو کامپیوتر به حدی افزایش یافته بود، که آژانس آرپا، بعنوان اسپانسر این پروژه عظیم اعلام آمادگی کرد و تهعد نمود که هزینه ‌های مالی را در این مورد می‌ پردازد. در نتیجه در اواخر سال 1960 میلادی بود، که نخستین شبکه ارتباطی راه اندازی گردید. این شبکه‌ ی ارتباطی میان چهار کامپیوتر صورت گرفته بود. تحول و انقلاب وسیعی در شبکه ‌های ارتباطی پای گرفت که استارت آن از همان دوره بود.

نام این شبکه ارتباطی آرپانت نام‌گذاری گردید و در سال 1965 میلادی نخستین ارتباط از راه دور میان دو مرکز آمریکایی صورت گرفت.

2- شرایط ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی

برای این که بتوانید وارد بازار کار در شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی گردید، باید یکسری ویژگی ‌ها داشته باشید، شرایط ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی عبارت است از:

1-2- مدرک تحصیلی مورد نیاز برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

 برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی نیازی به دارا بودن مدرک تحصیلی خاصی نیست. ولی الزامی است،که مهارت ‌ها و تخصصص ‌های مورد نیاز جهت ورود به این شغل و حرفه سپری گردد. قابل ذکر است، کسانی که در رشته مخابرات تحصیل کرده باشند، راحت ‌تر می ‌توانند مهارت‌ های مورد نیاز را بیاموزند و وارد بازار کار این حرفه گردند.

2-2- دوره ‌های مورد نیاز برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی 

برای این که یک فرد بتواند، وارد بازار کار شغل  مدیر شبکه ‌های ارتباطی گردد، بایستی یکسری مهارت ‌ها را در این حوزه بیاموزد و کسب کند. از جمله مهارت‌ هایی که لازم است، یک فرد برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی کسب کند، عبارت هستند از:

الف) آموزش اولیه و مبتدی سيستم ‌هاي كابل‌كشي ديتا و صوت ب) آموزش اولیه  ايجاد شبكه‌ هاي اطلاعاتي

پ) آموزش اولیه و مبتدی تاسیسات خارج از ساختمان

ت) آموزش کامل و جامع درباره فناوري بي‌سيم و وای فای

ث) آموزش ارتقا و پیشبرد شبكه ‌های مخابراتی

ج) آموزش حرفه‌ ای طراحي سيستم‌ هاي توزيعي ديتا و صوت

د) آموزش هدایت و مدیریت برنامه ‌های پروژه‌ هاي مخابراتی ساختمان

ذ) آموزش تكنيك‌ هاي مهم و کاربردی مديريت پروژه پيشرفته

آموزشگاه ‌ها و مراکز آموزشی بسیاری این دوره را برای ورود افراد به بازار کار برگزار می کنند. از معتبرترین این دوره‌ها می ‌توان به دوره ‌ای که سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برگزار می‌ کند، اشاره کرد. این دوره با نام دوره مدیر شبکه ‌های ارتباطی و استاندارد 1/ 1/ 42 / 56 – 8  توسط سازمان فنی حرفه ‌ای کشور نیز برگزار می شود.

3-2-گذراندن دوره کارآموزی مرتبط برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

 مدیر شبکه‌ های ارتباطی یکی از مشاغل محبوب و پردرآمد و در عین حال تخصصی در کشور ما است. برای این که بتوانید در این شغل به فردی موفق و کاربلد تبدیل گردید، باید مهارت و تخصص کافی را در این زمینه کسب نمایید. بهمین علت، کسانی که می ‌خواهند وارد بازار کار این شغل گردند، بعد از پایان دوره‌ های آموزشی باید یکمدت بعنوان کارآموزی و بصورت عملی کار کنند و مهارت‌ های کافی را از این طریق با استفاده از آموزش ‌هایی که دیده‌اند، کسب نمایند.

3- ضروریات شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی چه مواردی است؟

هر شغلی برای این که بتوان وارد آن شد، دارای یکسری ضروریات و الزاماتی است. در بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی هم این امر پابرجاست. از جمله مهم ‌ترین ملزومات در شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی عبارت‌اند از:

1-3- محدوده جغرافیایی برای شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

امروزه شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی بعنوان یک شغل پررونق و پرطرفدار در کشور ما به حساب می‌آید. به علت این که کشور ما روز به روز در حال تبدیل شدن به کشوری مدرینته است و تکنولوژی در حال پیشرفت است، تقریبا در تمام قسمت‌ های کشور دسترسی به سیستم ‌های مخابراتی و ارتباطی ملزوم شده است. بهمین علت، متخصصان سیستم‌‌ های ارتباطی معمولا در تمامی شهرها بازار کار خوبی را در پیش رو خواهند داشت.

2-3- محدوده سنی برای شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی

برای ورود به بازار کار شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی باید  افراد تسلط کافی و مهارت‌ های مورد نیاز برای ورود به این حرفه را بدست بیاورند. به علت تخصص بودن این رشته علاقمندان به ورود به بازار کار می ‌توانند بعد از گذراندن مهارت‌ های مورد نظر وارد بازار کار شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی گردند.

درباره محدوده سنی هم این شغل همانند دیگر مشاغل نیاز به حداقل مدرک دیپلم دارد و از این زاویه با سایر تخصص ‌های رشته برق تفاوتی ندارد.

3-3- محدوده جنسی برای شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

این شغل به علت این که قسمتی از آن مربوط به فعالیت‌ های طراحی نرم‌افزاری است، قابل ذکر است، به علت این که خانم ‌ها از دقت بیشتری برخوردارند معمولا در قسمت ‌های طراحی از آقایان موفق ‌تر خواهند بود

4-3- تجهیزات مورد نیاز برای شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

برای ورود به بازار کار هر حرفه و یا شغل فنی یکسری تجهیزات مورد نیاز است. تجهیزات مورد نیاز در شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی عبارت هستند از:

دستگاه پانچ، منبع،كاتر، تستر،كابل فيبر، دستگاه تست كابل، نرم‌افزار، پيچ و مهره، كانكتور، بست كمربندي، پيچ‌گوشتي چهار سو، كابل مسي، فازمتر، سيم‌چين، كانكتور اسپلايس مكانيكي، انبردست، سمباده، لب تاب، ترانك، كيبل منيج منت، دستگاه جوش فيبر نوري، مكانيكي كانكتور، پلاگ، رك، شيشه الكل، تراز، كيت اسپلايس، پچ پنل، ترانك، سيني، پريز شبكه، پنل پچ، دستمال، برچسب، چسب، سرنگ، كاست و ……

4-3- فضای کار برای شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

فضای کار برای کسانی که در این شغل فعالیت می کنند، می ‌تواند متنوع باشد و بسته به پروژه مورد نظر تغییر کند. مدیر شبکه ‌های ارتباطی می ‌تواند در شرکت ‌های مخابراتی، ارگان ‌های نظامی و هر کجایی که شبکه‌ های ارتباطی وجود داشته باشد، فعالیت نماید.

5-3- ارتباط شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی با سایر ارگان ‌ها

مدیر شبکه‌ های ارتباطی به علت این که این شغل رابطه مستقیمی با اکثریت سازمان ‌ها و ارگان‌ ها دارد، بصورت مستمر و پیوسته با ارگان ‌های مختلف در ارتباط است.

4- درآمد و سرمایه شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

مدیر شبکه ‌های ارتباطی شغلی است که دارای بازار کار خوبی است و در نتیجه درآمد خیلی خوبی دارد. برای ورود به بازار کار این شغل نیاز به سرمایه‌ی خاصی نیست. در اصل می‌ توان گفت، سرمایه اصلی در این شغل، تخصص و مهارت افراد است.

1-4- درآمد ماهانه شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی

 کسی که شغل مدیر شبکه‌های ارتباطی را برای خود انتخاب می ‌کند، اگر بتواند به فردی ماهر و متخصص تبدیل گردد، آینده شغلی خیلی مناسبی برای آن پیش ‌بینی می شود. این افراد متخصص درآمد ماهیانه بسیار مناسب و خوبی دارند، چون به علت مهارت و تخصصشان پیشنهادات شغلی خیلی خوبی که دارای درآمد بالایی است، به آن ‌ها می ‌شود.

2-4- عوامل موثر بر درآمد شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

در همه شغل ‌های فنی مهم ‌ترین عامل موفقیت افراد در جهت کسب درآمد بیشتر مهارت و تخصص است. به هر میزان تخصص بیشتری داشته باشید، درآمد بیشتری خواهید داشت.

5- رشد و آینده شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

کسی که شغل مدیر شبکه‌ های ارتباطی را برای آینده خود انتخاب میکند، نباید نگران بازار کار این رشته باشد. زیرا ارتباطات روز به روز در حال پیشرفت است. در نتیجه نیاز به مدیر در شبکه ‌های ارتباطی افزایش می یابد و در نتیجه این شغل رشد و آینده خیلی روشن و خوبی را در پیش رو دارد.

1-5- تاثیر فضای مجازی روی شغل مدیر شبکه ‌های ارتباطی

 امروزه فضای مجازی نیز همچون  دنیای  واقعی شده است.  افراد برای موفقیت و کسب درآمد بیشتر در شغل خود با استفاده درست و تبلیغات مناسب در شبکه ‌های اجتماعی می ‌توانند کسب و کار خود را ارتقا بخشند و به فردی موفق تبدیل شوند. پس تاثیرات مثبت و قوی فضای مجازی را بهیچ عنوان دست کم نگیرید و از این ابزار استفاده بهینه کنید.

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!