سیستم‌ آنتن مرکزی تحت شبکه (IP) چیست؟

تاریخ انتشار

22 تیر 1400

تعداد مشاهده

229 نفر

سیستم‌ آنتن مرکزی تحت شبکه (IP) چیست؟

برای آشنایی با سیستم‌ آنتن مرکزی تحت شبکه (IP) استفاده از سایت برقی توصیه می گردد. به علت متفاوت بودن سیگنال‌ ها، دوربین مداربسته را نمی ‌توان بصورت مستقیم به سیستم آنتن مرکزی متصل کرد. برای اینکه بتوان این دو سیگنال را با یک دیگر همسان کرد، از دستگاهی به نام مدولاتور RF استفاده می ‌کنند. امروزه به علت پیشرفت فناوری برای اتصال دستگاه DVR به آنتن مرکزی از مدولاتورهای فول باند RF نیز استفاده می ‌کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم درباره سیستم‌ آنتن مرکزی تحت شبکه برای شما بصورت کامل و جامع توضیحاتی دهیم، پس تا خاتمه مقاله همراه ما باشید.

1-آنتن مرکزی چیست؟

به مجموعه‌ ای از ابزارها و تجهیزات که اطلاعات متفاوتی مانند تصاویر ویدئویی، ماهواره‌ای، تصاویر داخلی مثل دوربین ‌های مدار بسته و …. را دریافت و به چندین گیرنده ارسال می کند، آنتن مرکزی نیز گفته می ‌شود. براساس استاندارهایی که امروزه تعیین شده است، اگر یک ساختمان بیشتر از یک گیرنده داشته باشد، بایستی از آنتن مرکزی استفاده کند.
سیستم آنتن مرکزی همان ‌طور که از اسمش پیدا است، یک وسیله مجزا نیست. این سیستم از چندین قسمت مختلف ایجاد شده است. شیوه کار آنتن مرکزی خیلی ساده است، بگونه‌ای که آنتن اصلی سیستم، سیگنال ‌ها را از فرستنده دریافت می کند و سپس توسط آمپلی فایری که در سیستم آنتن مرکزی وجود دارد، سیگنال دریافت شده را تقویت می ‌کند. یک قسمت وجود دارد، که در آنجا سیستم به تقسیم آن سیگنال ‌ها می‌ پردازد و در مرحله آخر سیگنال ‌های جدا شده به وسیله یک کابل به گیرنده منتقل می شود.

2- نحوه کار کردن آنتن مرکزی

نحوه کار سیستم آنتن مرکزی خیلی ساده است. این سیستم در ساده‌ ترین حالت از یک آنتن، یک تقویت کننده و یک یا چند اسپلیتر یا تقسیم کننده تشکیل شده است. هر یک از این تجهیزات وظیفه خاص خود را دارند. آنتن وظیفه دریافت سیگنال‌ های تلویزیونی را بر عهده دارد. تقویت کننده خروجی آنتن را تقویت می ‌کند تا بعد از تقسیم سیگنال‌ ها دچار افت نگردند. وظیفه اسپلیتر یا تقسیم کننده هم تقسیم کردن مساوی سیگنال ورودی میان خروجی هاست.

3- نحوه اتصال دوربین مدار بسته به سیستم آنتن مرکزی

همان ‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، دوربین مداربسته را نمی‌ توان بصورت مستقیم به سیستم آنتن مرکزی متصل کرد. علت این موضوع را نیز تفاوت میان سیگنال ‌ها اعلام کردیم. برای اینکه بتوان این 2 سیگنال را با یک دیگر همسان کرد، از دستگاهی به نام مدولاتور RF استفاده می‌ کنند. امروزه به علت پیشرفت فناوری برای اتصال دستگاه DVR به آنتن مرکزی از مدولاتورهای فول باند RF نیز استفاده می‌ نمایند.

1-3- شیوه اتصال مودولاتور به دوربین و آنتن مرکزی تحت شبکه
شیوه اتصال مودولاتور به دوربین تحت شبکه و آنتن مرکزی کار بسیار سخت و دشواری نیست. یک مودولاتور فول باند در اصل دارای یک ورودی RF و یک خروجی RF نیز است. هم چنین بر روی این دستگاه یک عدد ورودی تصویر Video In و یک یا دو ورودی صدا Audio In R. and L وجود دارد.
در تصویر زیر می ‌توانید یک مودولاتور فول باند را مشاهده کنید.
برای اتصال بایستی ابتدا خروجی تقویت‌کننده را به ورودی RF وصل کنید. سپس ورودی تصویر DVR را نیز به Video In وصل نمایید.
قابل ذکر است، اگر در مکان مورد نظر صدایی شنیده می ‌شوید، می‌ توانید به راحتی خروجی صدای DVR را نیز به Audio In مدولاتور متصل کنید. و در مرحله آخر شما باید خروجی RF را به اسپیلتر خود نیز وصل کنید.

4- مزایای استفاده از آنتن مرکزی برای دیدن تصاویر دوربین مداربسته

استفاده از آنتن مرکزی برای دیدن تصاویر دوربین مداربسته دارای مزایای است که در اینجا آن ‌ها را برای شما بیان خواهیم کرد.
• با استفاده از آنتن مرکزی برای مشاهده تصاویر، تصاویر دوربین ‌ها بصورت یکی از شبکه‌ های تلویزیونی تبدیل خواهد شد. مشاهده تصاویر به اینصورت برای افرادی که هیچ اطلاعات فنی یا کامپیوتری ندارند براحتی قابل انجام خواهد بود.
• برای اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی نیازی به پرداخت هزینه ‌های خیلی زیادی نیست، و شما قادر خواهید بود، با پرداخت هزینه‌ی کم و منطقی که به هزینه خرید یک مدولاتور و تنظیم آن ختم می گردد، از ویژگی‌ های مفید آن نیز استفاده کنید.

5- معایب استفاده از آنتن مرکزی برای دیدن تصاویر دوربین مداربسته

هم چنین استفاده از آنتن مرکزی برای دیدن تصاویر دوربین مداربسته دارای معایبی نیز است. معایب استفاده از آنتن مرکزی برای دیدن تصاویر دوربین مداربسته عبارت هستند از:

• یکی از معایبی که اتصال سیستم آنتن مرکزی تحت شبکه با دوربین مدار بسته دارد، اینست که به هنگام اتصال دیگر کاربر امکان بازبینی تصاویر را بهیچ عنوان نخواهد داشت. هم چنین در این هنگام کاربر دیگر دسترسی به منوهای دستگاه را در محل نمایش نخواهد داشت.
• از دیگر معایب این اتصال نیز می‌ توان به پایین بودن رزولوشن تصاویر دریافتی نیز اشاره کرد، زیرا به علت انتقال تصاویر دوربین ‌ها بصورت PAL رزولوشن تصویر دوربین‌ ها بشدت در محل نمایش کاهش خواهد یافت.

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!