شغل نصاب آنتن مرکزی

نصاب آنتن مرکزی

تاریخ انتشار

22 اسفند 1401

تعداد مشاهده

280 نفر

شغل نصاب آنتن مرکزی

برای ورود به بازار کار رشته برق، شغل نصاب آنتن مرکزی گزینه مناسبی است. نصب سیستم آنتن مرکزی در ساختمانهایی که تعداد واحد زیادی دارند، مناسب است تا از لحاظ بهبود کیفیت تصویر و صرفه جویی در اقلام مصرفی کارآمد باشد. در ساختمان‌ ها و برج‌ های بزرگ نصب آنتن مرکزی از تمام جهت مقرون به صرفه است. بهمین علت، بازار کار شغل نصاب آنتن مرکزی در کلانشهرها و شهرهای نسبتا بزرگی که ساخت و سازهای بزرگ در آن‌ جا صورت می ‌گیرد، خیلی مناسب است. بازار کار برای این شغل با مدرن تر شدن شیوه زندگی بشر رابطه مستقیم دارد. و هر چه برج‌نشینی افزایش یابد، بازار کار برای این شغل بهتر می شود و مشتریان زیادی در این حوزه وجود دارد.

 

برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید

 

 

1– اطلاعات اولیه و معرفی شغل آنتن مرکزی

به مجموعه ‌ای از ابزارها و تجهیزات که اطلاعات متفاوتی مثل سیگنال ویدئویی، سیگنال ماهواره‌ای، سیگنال تصاویر داخلی سیگنال دوربین‌ های مدار بسته و …. را دریافت و به چندین گیرنده ارسال می کند، آنتن مرکزی نیز گفته می ‌شود. براساس استاندارهایی که امروزه تعیین شده است، اگر یک ساختمان بیشتر از یک گیرنده داشته باشد، بایستی از آنتن مرکزی استفاده کند.

نصب آنتن مرکزی در ساختمانهایی که تعدد واحد زیادی دارند، مناسب است تا از لحاظ بهبود کیفیت تصویر و صرفه جویی در اقلام مصرفی کارآمد باشد. در ضمن در زیباسازی منظره پشت بام نیز کمک زیادی می کند. در این مقاله قصد  داریم بیشتر درباره شغل آنتن مرکزی برای شما صحبت می کنیم. پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

1-1- هدف از شغل آنتن مرکزی چیست؟

آنتن ‌های مرکزی برای اهداف زیادی، روی کار آمده‌اند. از جمله اهدافی که برای آنتن‌ های مرکزی در نظر گرفته شده است، عبارت هستند از:

الف) عدم دسترسی به پشت‌بام در برج‌ های بزرگ

ب) عدم وجود فضا برای نصب تعداد بالای آنتن در هر پشت بام

پ) صرفه‌جویی در هزینه‌ بالای نصب آنتن مجزا برای هر خانه بصورت جداگانه

ت) عدم ایجاد مشکلات متفاوت در سیم‌کشی آنتن

ث) عدم ایجاد ظاهری نامناسب و ناخوشایند

ج) عدم ایجاد اختلال در اثر تداخل سیگنال آنتن ‌ها با یک دیگر و امکان ایجاد نویز

ح) دریافت سیگنال با کیفیت و تماشای تصاویر به بهترین نحو ممکن

د) یکسان بودن کیفیت سیگنال ‌های دریافتی در همه گیرنده ‌ها

ذ) امکان دریافت کلیه تصاویر تلویزیونی، ماهواره‌ای، رادیویی و حتی تصاویر دوربین ‌های مدار بسته با یک سیستم واحد

ر) نگه داری بسیار آسان ‌تر آنتن‌ های مرکزی نسبت به آنتن‌ های مجزا و جداگانه

در بالا به اهداف ایجاد شغل نصاب آنتن مرکزی اشاره گردید. نصابان حرفه‌ای در این حوزه با نصب آنتن ‌ها در ساختمان ‌ها سبب ایجاد موارد بالا می‌ گردند و این اهداف سبب شده تا شغل آنتن مرکزی رونق بیشتری پیدا کند و روز به روز به طرفداران و کاربران نصب این آنتن ‌ها نیز اضافه گردد.

2-1- بازار و مشتری هدف شغل نصاب آنتن مرکزی

به علت ساخت و سازهای وسیعی که امروزه در سطح کلانشهرها صورت می ‌گیرد، نصب آنتن مرکزی در اینگونه ساختماند ‌ها به امری مهم و ضروری تبدیل شده است. به عللی که در بند بالا به آن ‌ها اشاره گردید، در ساختمان ‌ها و برج ‌های بزرگ نصب آنتن مرکزی از همه جهت مقرون به صرفه است. بهمین علت، بازار کار در کلانشهرها و شهرهای نسبتا بزرگی که ساخت و سازهای بزرگ در آن‌ جا صورت می‌ گیرد، خیلی مناسب است. بازار کار برای این شغل با مدرن تر شدن شیوه زندگی بشر رابطه مستقیم دارد و هر چه برج‌نشینی افزایش یابد، بازار کار برای این شغل بهتر می شود و مشتریان زیادی در این حوزه وجود دارد.

3-1- تاریخچه شغل آنتن مرکزی

از ساخت تلویزیون تا به حال زمان بسیاری نمی‌ گذرد اما این دستگاه امروزه بعنوان یک وسیله که برای سرگرمی مردم بشمار می‌ رود.

بسیاری از افراد که در دهه ‌های 1360 یا 1370 زندگی کرده‌اند با جملاتی نظیر (تصویر برفکی شد، الان تصویر خوب شد، برفکش کم تر شد و ….) برخورد کرده اند.

در چند دهه گذشته در پشت‌ بام همه خانه‌ ها آنتن ‌ها و سیم‌کشی ‌های متعددی وجود داشت ولی با گذشت زمان با روی کار آمدن آنتن ‌های رومیزی، آنتن ‌های قدیمی روی پشت بام جمع گردید و اما لازم به ذکر است، با این حال کیفیت تصویر تلویزیون هم چنان مطلوب و دلچسب نبود، این موضوع تا زمانی ادامه داشت، که آنتن دیجیتال و سیستم آنتن مرکزی به بازار آمد.

پس از گسترش شهرنشینی و آپارتمان‌سازی‌ های متعدد مخصوصا در شهرهای بزرگ، سیستم آنتن مرکزی و آنتن دیجیتال به بازار آمد و مرسوم گردید. بعد از آن با روی کار آمدن سیستم آنتن مرکزی تصویر پشت بام‌ ها نیز پر از آنتن و سیم‌کشی ‌های متعدد نبود.

بیشتر آپارتمان ‌هایی که در سال ‌های گذشته ساخته شده‌اند با نصب آنتن مرکزی مشکل عدم کیفیت تصویر برنامه ‌های تلویزیونی را حل کرده‌اند. از جمله ویژگی ‌های منحصر به فرد، سیستم آنتن مرکزی و یا آنتن دیجیتال بر عکس آنتن‌ های قدیمی و آنالوگ با کوچک ‌ترین باد و بارانی دچار اختلال نمی شوند.

نصب آنتن ‌های مرکزی برای برج ‌ها و آپارتمان‌ های بزرگ یک راه‌حل ساده و مقرون به صرفه است و هم چنین می ‌توان گفت استفاده از آنتن ‌های دیجیتال از سیم‌کشی زیاد در پشت بام، اشغال فضا برای آنتن دیجیتال متعدد و صرف هزینه ‌های تکراری مثل سوییچ و صفحه و … بعمل می‌آورد.

2- شرایط ورود به بازار کار در شغل نصاب آنتن مرکزی

برای این که بتوانید وارد بازار کار در شغل آنتن مرکزی گردید، بایستی یک سری ویژگی ‌ها را داشته باشید، که در ادامه به معرفی آن ‌ها برای شما خواهیم پرداخت. شرایط ورود به بازار کار در شغل نصاب آنتن مرکزی عبارتند از:

1-2- مدرک تحصیلی مورد نیاز برای ورود به بازار کار نصاب آنتن مرکزی

نصب آنتن مرکزی یکی از رشته های نصب در زمینه رشته برق بشمار می ‌رود ولی قابل ذکر است، برای ورود به این شغل مثل بسیاری از رشته‌ های فنی برق نیازی به مدرک تحصیلی دانشگاهی خاصی نیست و علاقه‌مندان به این رشته می ‌توانند با سپری کردن یک دوره آموزشی در آموزشگاه‌ های معتبر وارد بازار کارشغل نصاب آنتن مرکزی گردند.

خوب است، بدانید کسانی که در دوره هنرستان در رشته برق تحصیل کرده باشند، و یا دارای تحصیلات دانشگاهی برق باشند، شانس این که سریع ‌تر وارد بازار کار نصاب آنتن مرکزی گردند بیشتر نیز است. زیرا آن ‌ها از نظر مردم قابل اعتمادتر هستند. علت این اعتماد مردم می ‌تواند دانستن علوم برقی که پیش نیاز اصلی این رشته، است. هم چنین این افراد با تسلط داشتن به مدارهای الکتریکی قادر خواهند بود در این شغل موفق‌تر از سایرین باشند.

2-2- دوره‌های مورد نیاز برای ورود به بازار کار شغل نصاب آنتن مرکزی

برای ورود به بازار کار شغل نصاب آنتن مرکزی لازم است، در باره یکسری موارد اطلاعات و دانش کسب کنند. از جمله این موارد مهم که در درجه اول می ‌تواند شما را وارد به این حرفه نماید، عبارت است از:

الف) آشنایی با کلیه اصطلاحات علمی و بازاری در نصب آنتن مرکزی

ب) آموزش طریقه نصب آنتن مرکزی برای انواع آپارتمان ‌ها و ساختمان‌ ها

پ) آموزش طریقه نصب آنتن مرکزی برای هتل‌ ها وسازمان ‌ها

ت) آموزش نرم افزارهای محاسباتی و نحوه استفاده کاربردی از آن ‌ها

ث) آموزش روش کار آنتن مرکزی در آپارتمان ‌ها و … و دلیل استفاده از آن

ج) آموزش نحوه نصب آنتن مرکزی با فرکانس UHF و VHF با انتخاب آمپی فایر

ح) آموزش نحوه کار با دستگاه اندازه گیری سطح سیگنال

د) آموزش نحوه نصب دوربین مدار بسته به آنتن مرکزی جهت استفاده کلیه خروجی ‌ها

ذ) آموزش نحوه تنظیم آنتن مرکزی با دستگاه اندازه‌گیری با بالاترین کیفیت

ر) آموزش نحوه نصب آنتن مرکزی آنالوگ و دیجیتال

ز) آموزش نحوه نصب رادیو مرکزی

ژ) آموزش نحوه نصب انواع سوئیچ و نحوه کابل‌کشی

س) آموزش نحوه کار با مودولاتور و تبدیل فرکانس دیجیتال به آنالوگ

ش) و ……

مواردی که در بالا به آن‌ ها اشاره گردید، می ‌تواند بصورت یک دوره جامع آموزش نصب سیستم مرکزی و یا بصورت دوره‌های جداگانه برگزار گردند.

با سپری کردن دوره‌های بالا و آموزش مواردی که به آن ‌ها اشاره گردید، یک فرد می ‌تواند وارد بازار نصاب آنتن مرکزی گردد.

3-2- مجوزهای مورد نیاز برای ورود به بازار کار نصاب آنتن مرکزی

برای ورود به بازار کار نصاب آنتن مرکزی در کشور ما نیازی به داشتن مجوز خاصی نیست و فردآموزش دیده می ‌تواند وارد بازار کار گردد.

4-2-گذراندن دوره کارآموزی مرتبط برای ورود به بازار شغل آنتن مرکزی

هر کسی پیش از این که وارد بازار کار در شغل نصاب آنتن مرکزی ساختمان گردد، بایستی دوره کارآموزی در این زمینه را طی کند، تا بتواند مهارت کافی را در ورود به بازار کار کسب کند.

قابل ذکر است، در شغل آنتن مرکزی به هر میزانی که تسط و مهارت بیشتری کسب کنید، می ‌توانید موفق ‌تر باشید و درآمد بیشتری داشته باشید.

3- الزامات شغل نصاب آنتن مرکزی چه مواردی می‌باشد؟

هر شغلی برای این که بتوان وارد آن گردید، دارای یکسری ضروریات و الزاماتی است. در بازار کار نصاب آنتن مرکزی هم این امر پابرجاست. از جمله مهم‌ ترین ملزومات در شغل آنتن مرکزی عبارتند از:

1-3- محدوده جغرافیایی برای شغل آنتن مرکزی

محدوده جغرافیایی در شغل نصاب آنتن مرکزی خیلی معنای خاصی ندارد، چون در حال حاضر، در اکثر آپارتمان ‌ها و ساختمان ‌های بزرگ از آنتن مرکزی استفاده می‌ نمایند.

ولی مسلما در شهرهای بزرگ مثل شهر تهران که ساخت و سازهای زیادی در آن صورت می‌ گیرد، بازار کار بیشتری می ‌توان یافت ولی بصورت کلی در همه شهرهای بزرگ کشورمان این شغل مانند سایر شغل‌ های فنی می‌ تواند بازار کار خوبی داشته باشد.

2-3- محدوده سنی برای شغل نصاب آنتن مرکزی

برای شغل نصاب آنتن مرکزی  الزاما سن و سال خاصی در نظر گرفته نشده است. افراد از سن قانونی کار که 18 سالگی‌ است، می ‌توانند وارد این کار گردند و تا زمانیکه توانایی جسمی و فکری دارند، ادامه دهند.

قابل ذکر است، کسانی که در این شغل فعالیت می‌ نمایند، بایستی مدام بر دانش خود بیفزایند و با سیستم‌ های جدید آنتن مرکزی نیز آشنا گردند، و علم خود را رو به جلو افزایش دهند.

3-3- محدوده جنسی برای شغل نصاب آنتن مرکزی

شغل نصاب آنتن مرکزی مثل دیگر شغل‌ های فنی برق در کشور ما تنها برای آقایان بازار کار دارد و به علت سختی کاری که دارد، این شغل برای خانم ‌ها مناسب نیست.

4-3- تجهیزات مورد نیاز برای شغل نصاب آنتن مرکزی

برای نصب آنتن مرکزی به یکسری تجهیزات نیاز است، که هر نصاب آنتن مرکزی با بکارگیری آن ‌ها قادر خواهد بود یک آنتن مرکزی را برای یک ساختمان نصب کند. از جمله مهم ‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای نصب آنتن مرکزی عبارت هستند از:

الف) تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال شامل (آنتن و تقویت کننده فیلترها، مبدل ‌های فرکانسی، تله موج ‌ها و مچینگ ‌ها)

ب) تجهیزات توزیع سیگنال شامل (تقسیم کننده ‌های انشعابی یا مقسم انتهایی (SPLITTER)،  تقسیم کننده عبوری یا میانی (TAPOFF)، مقاومت ‌های انتهایی (TEMINATOR) و ….. )

5-3- فضای کار برای شغل نصاب آنتن مرکزی

فضای کار نصابان بر روی پشت ‌بام ساختمان ‌ها اعم از منازل آپارتمانی، هتل‌ ها، برج ‌ها و ….. است.

6-3- ارتباط نصاب آنتن مرکزی با سایر ارگان‌ها

نصابان آنتن مرکزی بصورت مستقیم خیلی با ارگان ‌ها و سازمان ‌های مختلف سر و کار ندارند. البته قابل ذکر است، که ارتباط آن‌ ها صفر نیست، امکان دارد، بسیاری از سازمان ‌های بزرگ نیز از آنتن مرکزی برای خود استفاده کند، که در اینصورت می ‌توانند با آن ‌ها در ارتباط باشند.

4- درآمد و سرمایه شغل نصاب آنتن مرکزی

برای ورود به بازار کار شغل نصاب آنتن مرکزی، یک شخص نیازی به سرمایه خاصی ندارد. و تنها با پرداخت هزینه اندکی که برای شرکت در دوره‌ های آموزشی این حرفه پرداخت می نمایید، سرمایه دیگری نیاز نخواهد بود.

و اما درآمد. درآمد این شغل می ‌تواند مناسب باشد، و به مهارت شخص بر می گردد، که چگونه بتواند از آن استفاده کند.

1-4- درآمد ماهانه نصاب آنتن مرکزی

همان ‌طور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، یک نصاب آنتن مرکزی به هر میزانی که مهارت و سرعت بالاتری در نصب آنتن داشته باشد، می ‌تواند کسب درآمد ماهیانه بیشتری از این شغل داشته باشد.

2-4- عوامل موثر بر درآمد شغل آنتن مرکزی

تنها موردی که می ‌تواند در آینده شغلی یک نصاب آنتن مرکزی موثر باشد، داشتن علاقه، پشتکار و مهارت کافی در این حرفه است.

5- رشد و آینده شغل نصاب آنتن مرکزی

با توجه به این که هر چه زمان بیشتر میگذرد، زندگی انسان ‌ها به سمت زندگی مدرنیته رو به حرکت است، شهرسازی و خانه‌سازی نیز پیش بسوی مدرن شدن و ساخت و سازهای بزرگ حرکت می ‌کند.

با وجود ساختمان ‌ها و آپارتمان‌ های بیشتر در شهر وجود آنتن مرکزی به یک وسیله ضروری‌تر تبدیل می شود. و در نتیجه نیاز به کسانی که مهارت کافی در نصب آنتن ‌های مرکزی را دارند، بیش از قبل، احساس می‌ شود. و آینده مناسبی برای این شغل پیش‌بینی می‌ گردد.

2-5- تاثیر فضای مجازی بر روی شغل نصاب سیستم آنتن مرکزی

اکنون، فضای مجازی بعنوان ابزاری جهت تبلیغات شغل و حرفه و کسب و کارها تبدیل شده است. در نتیجه می ‌توان گفت فضای مجازی تاثیر فرآوانی بر روی موفقیت و بیشتر دیده شدن شغل ‌ها خواهد داشت.

یک نصاب آنتن مرکزی با تبلیغات کار خود در شبکه ‌های اجتماعی می ‌تواند به کسب و کار خود رونق بیشتری بخشد و علم و آگاهی خود را در مورد سیستم ‌های جدید و به روز نیز افزایش دهد.

 

مطالب خواندنی دیگر :

سیستم تلفن مرکزی یا سانترال چیست؟

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!