فریلنسر برقی کیست و چه ویژگی هایی دارد؟

فریلنسر برقی
تاریخ آخرین به روزرسانی
1403/06/17
تعداد مشاهده
1393 نفر

فریلنسر برقی کیست و چه ویژگی هایی دارد؟| اگر در رشته برق تحصیل کرده اید و به دنبال فرصت های شغلی مناسبی هستید به شما توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. زیرا ما در این مطلب در مورد فریلنسر برقی و مشاغل مرتبط با آن صحبت می کنیم. یادگیری اصول بازاریابی در مشاغل فریلنسری بسیار مهم است و شما به عنوان یک مهندس برق باید با این موارد آشنا باشید.

 

 

به لطف ظهور اینترنت و گسترش نرم‌افزار ها و وسایل ارتباطی مختلف مشاغل و کسب و کار های جدید و نوینی توسعه یافته ‌اند. امروزه یکی از محبوب ‌ترین و رایج ‌ترین مشاغلی که طیف گسترده ‌ای از فارغ التحصیلان به آن روی آورده ‌اند، فریلنسر است. رشته برق نیز یکی از گسترده ‌ترین رشته‌ های حوزه مهندسی است و فرصت‌ های خوبی برای فعالیت در حوزه فریلنسری برای افراد تحصیل‌ کرده در این رشته وجود دارد. اما فریلنسر برقی کیست و چه فرصت‌ های شغلی برای یک فریلنسر برقی وجود دارد. در این نوشته می‌ خواهیم به تمامی مواردی که یک فریلنسر برقی باید بداند اشاره‌ کنیم.

برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید

 

1-    تعریف فریلنسر برقی

فریلنسری یکی از مشاغل است که در سالیان اخیر گسترش زیادی پیدا کرده ‌است و هم افراد زیادی به آن روی آورده ‌اند و هم کارفرمایان زیادی وجود دارند که مایل هستند کار ها و پروژه‌ های خود را به یک فریلنسر بپردازند. فریلنسر به کسی گفته می‌ شود که برای انجام کار هایش نیاز به حضور در یک مکان خاص و در یک بازه زمانی خاص ندارد. در حقیقت فریلنسری به فضا و زمان و مکان محدود نیست و فرد فریلنسر در هر موقعیتی می ‌تواند کارهای خود را انجام‌ دهد. تنها پای ‌بندی یک فریلنسر محدوده زمانی انجام پروژه است.

در هنگام اخذ یک پروژه، فریلنسر متعهد می‌ شود که این پروژه را تا زمان مقرر تحویل ‌دهد. حال مهم نیست فرد در طول روز به طور متوسط چند ساعت کار می ‌کند یا در چه زمانی از شبانه روز کار می ‌کند، تنها چیزی که مهم است این است که فریلنسر بتواند در زمان و موعد مقرر پروژه را تکمیل و آن را به کارفرما تحویل‌ دهد. پروژه ‌هایی که یک فریلنسر بر عهده می ‌گیرد با توجه به حوزه تخصصی ‌اش متفاوت است.

هر فریلنسر با توجه به تخصصی که دارد می ‌تواند پروژه‌ های مختلفی را برعهده بگیرد.

فریلنسر برقی به کسی گفته می ‌شود که در رشته برق تحصیل کرده ‌است و حال با توجه به تخصصی که در زمینه تحصیلی‌ اش پیدا کرده می‌ خواهد انجام پروژه ‌های مختلف را برعهده بگیرد و از این طریق درآمد زایی داشته ‌باشد. همان طور که اشاره ‌کردیم، برق یکی از وسیع‌ ترین حوزه‌ های مهندسی است و همواره پروژه‌ های مختلفی برای انجام دادن در این زمینه وجود دارد، به همین دلیل یک فریلنسر برقی از موقعیت بسیار خوبی برای درآمدزایی برخوردار است.

 

2-    چگونگی بر عهده گرفتن یک پروژه

همان طور که اشاره ‌کردیم فریلنسری یکی از پر تقاضا ترین و در حال پیشرفت ‌ترین مشاغل نوین است که با توجه به تخصصی فرد می ‌تواند سطح درآمدی متفاوتی برای یک فریلنسر برقی داشته ‌باشد. شاید بسیاری از افراد تصور کنند فریلنسری یک شغل راحت است که فرد در خانه می‌ نشیند و درآمد کسب می‌ کند و به همین دلیل مایل هستند به انجام چنین کاری روی بیاورند اما باید دقت داشت که فریلنسری یک شغل با چالش‌ های مخصوص به خود است و نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و نظم و انضباط دارد. بنابراین تنها کسانی می ‌توانند در این حرفه موفق ‌شوند که هم منظم باشند و هم از یک برنامه ریزی خوب استفاده‌ کنند.

 

  ورود و مطالعه جزییات بسته حرفه ای راه اندازی کسب و کار برقی 

3-    معرفی کارفرماها

به لطف اینترنت و وبسایت ‌های متنوعی که در آن فعالیت می ‌کنند، بر عهده گرفتن یک پروژه برای فریلنسر برقی کار دشواری نیست و با مراجعه و ثبت ‌نام در وبسایت‌ های مختلفی که انجام پروژه‌ ها را بر عهده دارند، می ‌توانند کار خود را به عنوان یک فریلنسر برقی آغاز کنند.

با مراجعه به وبسایت ‌های فریلنسری، می‌ توان حوزه‌ های تخصصی خود را مشخص‌ کرد و پس از آن منتظر ارائه پیشنهادات بود. به محض اینکه پروژه‌ ای متناسب با توانایی فرد وجود داشته باشد، این پروژه برای فرد قابل نمایش خواهد بود و فریلنسر با بررسی مواردی مثل زمان انجام پروژه و حق الزحمه در نظر گرفته‌ شده می‌ تواند نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش آن تصمیم‌ گیری کند. در حقیقت این وبسایت ‌ها رابطی بین فریلنسر برقی و کارفرما هستند و کارفرما ها از طریق این وبسایت ‌ها می ‌توانند فریلنسر های مناسب برای انجام پروژه‌ های خود را پیدا کنند.

البته این نوع ارتباط به صورت غیر مستقیم خواهد بود و کارفرما ها معمولا از طریق وبسایت نمی ‌توانند مستقیما با فریلنسر خود ارتباط داشته‌ باشند.

4-    فضای مجازی و فریلنسر برقی

فضای مجازی و رسانه‌ های اجتماعی جزو پر کاربرد ترین پلتفرم ‌ها هستند که به لطف اینترنت افراد مختلف از سرتاسر جهان را به یکدیگر متصل می‌ کند. فریلنسر ها می‌ توانند از ظرفیت ‌های فضای مجازی برای معرفی، تبلیغ و ارائه خدمات خود به کاربران استفاده ‌کنند.

 

یک فریلنسر برقی برای اینکه بتواند پروژه‌ های جدیدی دریافت‌ کند و در واقع کسب و کار خود را گسترش دهد، می ‌تواند از فضای مجازی استفاده ‌کند، فعالیت‌ های قبلی ‌اش را به نمایش بگذارد و توانایی‌ های خود را معرفی ‌کند. با انجام این کار، مخاطبان و مشتریان وی افزایش می ‌یابد و می ‌تواند پروژه‌ های بیشتری را در زمینه ‌های مختلف بر عهده بگیرد.

همچنین کسانی ‌که قصد دارند در حوزه فریلنسری فعالیت‌ کنند اما آشنایی چندانی با آن ندارند، می ‌توانند از فضای مجازی استفاده ‌کنند و با مشاهده و بررسی پیج‌ ها و کانال‌ های فریلنسری با موارد مختلفی مانند مراحل انجام پروژه، دستمزد معقول برای یک پروژه و بسیاری موارد دیگر آشنا شوند.

 

با استفاده از فضای مجازی یک ارتباط مستقیم بین فریلنسر و کارفرما شکل می ‌گیرد و کارفرما می‌ تواند مستقیم و بدون واسطه خواسته ‌ها و نیاز های خود را با فریلنسر برقی مطرح‌ کند. همچنین به خاطر حذف واسطه در این روش، میزان درآمد زایی فریلنسر بیشتر خواهد بود. البته باید به این مسئله هم دقت کرد که جلب اعتماد مخاطب در فضای مجازی سخت ‌تر است و فریلنسر باید با مسائل بازاریابی نیز یک آشنایی اولیه داشته ‌باشد.

 

5-    مزایا و معایب فریلنسری برقی

در نگاه اول بسیاری از افراد ممکن است با خود تصور کنند که فریلنسری یک کار بسیار راحت است و دارای هیچ نوع معایبی نیست. اگرچه یک فریلنسر از مزایای زیادی بهره‌ مند است اما از معایب آن نیز نباید غافل‌ شد. در ادامه قصد داریم معایب و مزایای فریلنسر برقی را بیان‌ کنیم.

از مزایای یک فریلنسر برقی می ‌توانیم به موارد زیر اشاره‌ کنیم:

فریلنسر برقی هیچ فردی را به عنوان مسئول و رئیس بالای سر خود ندارد و به صورت مستقل می ‌تواند کارهای خود را در هر زمانی که مایل بود، انجام بدهد.

فریلنسر در هر مکانی که بخواهد می ‌تواند کارهای خود را انجام‌ دهد، حتی روی تخت خواب.

برخلاف مشاغلی که حقوق ثابت دارند و فرد صرفا با توجه به آن می ‌تواند برنامه‌ ریزی کند، فریلنسر با توجه به میزان نیاز و توانایی خود می ‌تواند حجم متفاوتی از پروژه‌ ها را برعهده بگیرد. در مواقعی که از نظر مالی نیاز بیشتری دارد، حجم پروژه بیشتری برعهده بگیرد و در مواقعی که نیاز مالی چندانی ندارد، می‌ توان حجم کمتری از پروژه‌ ها را برعهده بگیرد.

 

نیاز به صرف زمان و هزینه برای رفت و آمد به محل کار ندارند و به همین دلیل می ‌توانند زمان آزاد بیشتری در اختیار داشته ‌باشند.

عوامل مزاحم وجود ندارند و می ‌توانند محیط منزل را با توجه به سلیقه خود طراحی‌ کنند و با آرامش کار های خود را انجام‌ بدهند.

برخلاف مشاغل کارمندی دارای تنوع بالایی است و هر روز با چالش‌ ها و پروژه‌ هایی جدید روبرو می‌ شوند.

اما علاوه بر مزایا، فریلنسری دارای معایبی نیز می‌ باشد که هر فریلنسری و پیش از آغاز کار فریلنسری باید به آن ها توجه ‌کند. از جمله معایبی که برای یک فریلنسر برقی می‌ توان نام ‌برد، موارد زیر است:

به عنوان یک فریلنسر، فرد هیچ همکاری ندارد و به همین دلیل ناچار است تمامی کارها از جمله حسابداری، بازاریابی و … را به صورت شخصی انجام ‌دهد.

 

امنیت شغلی فریلنسر برقی بسیار پایین است و اگر بنا به هر دلیلی نتواند پروژه را در زمان مقرر یا به شکل صحیح تحویل ‌دهد، مشتری خود را از دست می‌د هد و ممکن است از نظر مالی متضرر شود.

برخلاف بسیاری از مشاغل ثابت، فریلنسر دارای مزایایی مانند بیمه یا پاداش‌های مالی نیست و از این نظر ممکن است سطح درآمدی کمتری نسبت به یک کارمند داشته ‌باشد.

فریلنسری از جمله مشاغلی است که ممکن است فراز و فرود های زیادی داشته‌ باشد. در برخی از ایام سال مانند برگزاری کلاس‌ ها و امتحانات مدارس و دانشگاه پروژه ‌های زیادی برای یک فریلنسر برقی در دسترس است اما در برخی از ایام سال هم بازار انجام پروژه کساد است و فرصت‌ ها و پیشنهادات چندان مناسبی برای یک فریلنسر در دسترس نیست.

بنابراین بسیار مهم است که فریلنسر برقی خود را برای ایام کسادی بازار آماده کند و طوری برنامه ‌ریزی کند که از نظر مالی دچار مشکل نشود.

 

فریلنسینگ یکی از مشاغلی است که نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد زیرا گاهی اوقات ممکن است برای دریافت یک پروژه جدید مدت زمان زیادی صبر کرد یا گاهی اوقات در طول انجام پروژه نیاز به تغییرات به وجود می‌ آید و از این رو کسانی‌که صبر و حوصله کافی ندارند مناسب چنین کاری نیستند.

ماندن در خانه و انجام تمامی کار ها به تنهایی و در یک محیط کوچک ممکن است فرد را از نظر اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکلاتی ‌کند و همچنین فرد را تبدیل به یک انسان منزوی و گوشه‌گیر کند.

همچنین برقرار تعادل میان کار و زندگی شخصی از دیگر چالش ‌هایی است که یک فریلنسر برقی با آن روبرو است. کشیدن محیط کار به درون منزل باعث می ‌شود بین زندگی شخصی و کاری فرد تداخل ایجاد شود و اگر نتواند چنین فضایی را مدیریت‌ کند، ممکن است هم از نظر شغلی و هم از نظر زندگی شخصی دچار مشکلاتی‌ شود.

 

6-    مشاغل برقی برای یک فریلنسر برقی

رشته برق جزو وسیع‌ ترین و پرتقاضا ترین رشته ‌های مهندسی است که فرصت‌ های شغلی بسیار متنوعی برای فریلنسر های برقی عرضه می ‌کند. بسیاری از پروژه‌ های برقی با استفاده از نرم ‌افزار هایی مخصوص انجام می ‌شوند و بنابراین مهندسینی که نسبت به این نرم ‌افزارها تسلط داشته ‌باشند، پروژه‌ های زیادی را می ‌توانند برعهده بگیرند. علاوه بر نرم ‌افزارها بسیار از پروژه ‌های برقی نیز در حوزه ساختمانی وجود دارند که فرصت خوبی برای فریلنسر ها ایجاد می‌ کنند.

7-    پروژه ‌های نرم ‌افزاری برای یک فریلنسر برقی

چه در  دوران دانشجویی و چه پس از آن پروژه‌ های بسیار زیادی وجود دارد که با استفاده از نرم ‌افزار هایی مخصوص باید آن ها را انجام ‌داد. کسانی که می‌ خواهند فریلنسر برقی شوند و با استفاده از نرم‌افزار پروژه‌ ها را انجام‌ دهند باید به این نرم‌افزار ها تسلط داشته ‌باشند. از جمله مهم ‌ترین نام ابزار هایی که یک فریلنسر برقی باید به آن ها تسلط داشته ‌باشد می‌توان موارد زیر را بیان ‌کرد:

  • متلب
  • پروتئوس دیزاین
  • آلتیوم دیزاینر
  • کد ویژن AVR
  • سیماتیک استِپ
  • اُرکَد پی اسپایس
  • ای ‌پلن
  • دیگ سایلنت
  • اتوکد الکتریکال
  • اتومیشن استودیو

این نرم افزار ها در حوزه طراحی و برنامه نویسی برای مهندسین برق بسیار مفید هستند و تسلط بر آن ها باعث می‌ شود شانس خوبی برای درآمد زایی در اختیار افراد تحصیل ‌کرده در رشته برق قرار بگیرد.

 

8-    پروژه ‌های ساختمانی و صنعتی

علاوه بر پروژه ‌های نرم ‌افزاری، یک فریلنسر برقی می ‌تواند با بر عهده گرفتن پروژه‌ های ساختمانی و صنعتی هم به درآمد زایی مطلوبی برسد و هم یک رزومه قوی برای خود ایجاد کند. امروزه پروژه‌ های زیادی در حوزه صنعت و ساختمان مانند پروژه ‌های سیم کشی و ارتینگ وجود دارد که یک فریلنسر می ‌تواند انجام آن ها را بر عهده بگیرد.

سخن پایانی

فریلنسینگ یکی از مشاغل در حال توسعه است که با توجه به شرایط کنونی روز به روز به تعداد مخاطبان آن افزوده خواهد شد. باتوجه به گستردگی رشته برق فرصت‌ های زیادی برای یک فریلنسر برقی در زمینه انجام پروژه وجود دارد. البته فریلنسینگ دارای مزایا و معایبی است که پیش از آغاز فریلنسری باید نسبت به آن ها آگاهی یافت و با شناخت کامل پا به این عرصه گذاشت.


مطالب پیشنهادی :

دوره‌‌های آموزشی رایج ‌رشته برق در آموزشگاه‌‌ها

14 اشتباه بزرگی که کارآفرینان مرتکب می شوند

دریافت اپلیکیشن آکادمی کریمی 

 

 

 

 

مطالب جذاب مرتبط

دیدگاه های شما

error: Content is protected !!