راه اندازی استارتاپ یا کسب و کار های کوچک برقی

کسب و کار های کوچک

تاریخ انتشار

23 اسفند 1401

تعداد مشاهده

244 نفر

راه اندازی استارتاپ یا کسب و کار های کوچک برقی

 در سال‌ های اخیر، دولت ‌ها در سراسر جهان به دنبال توسعه ‌ی فعالیت ‌های نوآورانه و شرکت ‌های دانش بنیان هستند که دستیابی به این هدف به راه اندازی هر چه بیشتر استارتاپ ‌ها بستگی دارد. استارتاپ یک شرکت جوان و نوپا است که توسط یک یا چند کارآفرین به منظور توسعه ‌ی یک محصول یا خدمات منحصر به فرد و ارائه ‌ی آن به بازار تاسیس می‌ شود. کسب و کار های کوچک معمولاً با بودجه ‌ی اندکی راه اندازی می‌ شوند که این بودجه نیز در مراحل اولیه توسط خود موسسان و کارآفرینان تامین می‌ شود. راه اندازی یک استارتاپ نیازمند زیر ساخت ‌ها و امکانات حیاتی از قبیل دسترسی آسان فعالان این حوزه به منابع مالی، نیروی کار متخصص، ارتباطات گسترده اقتصاد داخلی با بازار های جهانی، تضمین حقوق مالکیت فکری و معنوی و … است.

 

برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید

 

1-موفقیت یک استارتاپ در گرو چیست؟

 

موفقیت یک استارتاپ به مولفه ‌های گوناگونی وابسته است، از جمله هدف اولیه، سطح نوآوری، نیروی کار متخصص و مدیریت کارآمد. یکی از مهم ‌ترین مولفه‌ های موثر در موفقیت یک استارتاپ نوپا، دسترسی به منابع مالی است. به همین دلیل است که حمایت ‌های دولت ‌ها از استارتاپ‌ های نوپا از اهمیت به سزایی برخوردار است.

در همین راستا، بسیاری از کشورها با ایجاد بستری مناسب و فراهم کردن شرایط مطلوب، جز کشور های پیشگام در زمینه‌ی توسعه ‌ی استارتاپ ‌ها به شمار می ‌آیند.

 

 

 بیشتر بخوانید : 

2-معرفی کشورهای سرآمد در زمینه کسب و کار و استارتاپ

5 کشور برتر در این زمینه به ترتیب عبارتند از: (1) ژاپن، (2) آلمان، (3) ایالات متحده‌ی آمریکا، (4) سوئیس و (5) بریتانیا.

2-1 ژاپن

 یکی از پیشگامان توسعه و راه اندازی کسب و کار های کوچک و استارتاپ ‌ها، کشور ژاپن است.

2-1-1 معرفی کسب و کار و استارتاپ در ژاپن

در حال حاضر، بیش از 10000 استارتاپ در حوزه‌ های کاری مختلف در کشور ژاپن مشغول به فعالیت هستند. به همین دلیل است که می ‌توان این کشور را به عنوان الگوی برتر به منظور راه اندازی استارتاپ و موفقیت آن در نظر گرفت.

 

2-1-2عوامل موثر بر موفقیت ژاپن در زمینه استارتاپ ها

فاکتورهای بسیار زیادی در دستیابی به این موفقیت دخیل هستند. یکی از مهم‌ ترین فاکتورها، وجود زیر ساخت‌ های اقتصادی فوق پیشرفته ‌ای است که دسترسی آسان استارتاپ ‌ها به منابع مالی را مهیا می‌ سازند. کشور ژاپن از جمله کشور هایی است که دارای جمعیت تحصیل کرده‌ و متخصص بسیار زیادی است.

وجود نیروی کار ماهر و متخصصان زمینه‌ های مختلف فناوری باعث به وجود آمدن یک جریان فعال و منسجم از ایده‌ پردازی و نوآوری شده است. بسیاری از همین ایده ‌های اولیه به شکل یک استارتاپ عملی می ‌شوند و با کمک دولت به شرکت ‌های بسیار پیشرفته و پردرآمد تبدیل می‌ گردند. به عبارت دیگر بخش عمده ‌ای از موفقیت اقتصادی کشور به دلیل بها دادن به همین استارتاپ‌ ها و کسب و کار های کوچک است.

طی چند سال اخیر، کشور ژاپن به یکی از پیشگامان اقتصادی به ویژه در زمینه ‌ی الکترونیک و برق و خودرو سازی تبدیل شده است. از جمله استارتاپ ‌های مشهور کشور ژاپن می ‌توان به Hachi Tama و Mercari SmartNews اشاره کرد.

2-2 آلمان

کسب و کار های کوچک در آلمان

کشور آلمان بزرگ ‌ترین اقتصاد اروپا و یکی از قدرتمند ترین کشور های دنیا از نظر اقتصادی به شمار می‌ رود.

2-2-1 معرفی کسب و کار و استارتاپ در آلمان

این کشور هر ساله شاهد ظهور کسب و کارهای جدید و استارتاپ ‌ها نوپای بسیاری زیادی در زمینه‌ های کاری گوناگون است که به رونق اقتصادی کشور کمک می ‌کنند. کشور آلمان، امکانات فوق‌العاده ‌ای را به منظور توسعه و راه اندازی استارتاپ ‌های مختلف، به خصوص استارتاپ ‌های حوزه ‌ی فناوری، ارائه می ‌دهد.

2-2-2ارائه تسهیلات مالی برای استارتاپ ها در آلمان

دولت آلمان تسهیلات مالی جذاب و متنوعی را در اختیار استارتاپ ‌های نوپا قرار می ‌دهد و به پیشرفت آن ‌ها کمک می ‌نماید. از دیگر فاکتور های موثر در پیشرفت کسب و کارهای مختلف در کشور آلمان می ‌توان به تسلط بخش عمده‌ ی جمعیت آلمان به زبان انگلیسی اشاره کرد.

این موضوع موجب به وجود آمدن استارتاپ ‌هایی می‌ شود که در سطح بین ‌الملل نیز توانایی رقابت دارند. فرهنگ آلمانی ‌ها به گونه ‌است که اهمیت بسیار زیادی برای ایده‌ های نو و فعالیت ‌های نوآورانه قائل می ‌شوند. این موضوع برای فعالان حوزه ‌ی نوآوری و شرکت‌ های دانش بنیان بسیار حیاتی است. علاوه بر موارد یاد شده باید به جمعیت تحصیل کرده و نیروی کار متخصص در زمینه ‌های مختلف فناوری، ارتباطات گسترده با کشور های پیشگام در اقتصاد و زیر ساخت‌ های اقتصادی پیشرفته نیز اشاره کرد که نقش اساسی را در پیشرفت کسب و کار های کوچک و استارتاپ‌ های این کشور ایفا می‌ کنند.

 

2-3 ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده آمریکا به عنوان مبدا شکل‌ گیری کسب و کار های نوپا یا همان استارتاپ‌ ها شناخته می ‌شود. فرهنگ این کشور به گونه ‌ای شکل گرفته که همیشه پذیرای ایده ‌های خلاقانه و کارآفرینی است. شهر های بسیار زیادی از جمله آتلانتا، آستین، سن دیگو و سن فرانسیسکو میزبان تعداد زیادی استارتاپ در ایالات متحده آمریکا هستند؛ اما شهر سیلیکون را می ‌توان پیشگام استارتاپ ‌ها هم در این کشور و هم در سراسر جهان در نظر گرفت.

2-3-1 معرفی کسب و کار و استارتاپ در ایالات متحده آمریکا

در سال‌ های اخیر، افزایش سرمایه‌گذاری‌ ها در بخش استارتاپ ‌ها و کسب و کار های کوچک موجب رشد اقتصادی این کشور شده است.

ظهور موج جدیدی از استارتاپ ‌ها نوید آینده ‌ای بهتر برای اقتصاد ایالات متحده‌ی آمریکا را می ‌دهد.

2-3-2چه عواملی موجب موفقیت و رونق استارتاپ ‌ها در آمریکا می شود؟

فاکتور های بسیار زیادی در موفقیت و رونق استارتاپ ‌ها در این کشور تاثیر گذار هستند. مهم ‌ترین نکته‌ ی تاثیر گذار، وجود زیرساخت ‌های اقتصادی و فرهنگی مناسب جهت توسعه ‌ی کسب و کار هایی است که بدون پشتوانه‌ ی مالی چندان زیاد، ایده‌ ی نوآورانه و خلاقانه‌ ای را ارائه می‌ دهند. علاوه بر این، مواردی از قبیل ارتباط گسترده با اقتصاد جهانی و تعداد بسیار زیادی از متخصصان و نیروی کار ماهر در زمینه ‌های مختلف فناوری در راه اندازی استارتاپ ‌های موفق در کشور آمریکا بسیار تاثیر گذار بوده ‌اند.

 

2-4 سوئیس

 کشور سوئیس از جمله پیشگامان در عرصه‌ ی نوآوری محسوب می ‌شود و یکی از کشور های پیشتاز از نظر فعالیت در زمینه ‌ی سرمایه‌گذاری بر روی فعالیت‌ های تحقیق و توسعه به شمار می‌ رود. به عنوان مثال، شهر زوگ سوئیس به عنوان مرکز استارتاپ ‌های حوزه‌ ی بلاکچین و ارز های دیجیتال شناخته شده است. دلایل بسیار زیادی در موفقیت این کشور از نظر اقتصادی تاثیر گذار هستند.

2-4-1 معرفی کسب و کار و استارتاپ در سوئیس

کشور سوئیس دارای نظام قانون‌ گذاری پیشرفته ‌ای در زمینه‌ ی اقتصاد و حمایت از کسب و کار های کوچک است و به همین دلیل، بسیاری از کسب و کار های کوچک و استارتاپ ‌ها دسترسی آسانی به منابع مالی دارند.

کشور سوئیس علی رغم جمعیت کمی که دارد اما تعداد زیادی نیروی کار ماهر و متخصص در زمینه‌ های مختلف به رشد اقتصادی این کشور کمک کرده‌ اند. سوئیس با قرار گرفتن در مرکز اروپا، مکان ایده ‌آلی از نظر ظهور و رشد استارتاپ ‌ها و شرکت‌ های نوپا به شمار می‌ رود.

2-4-2 معرفی شرکت‌ های استارتاپ موفق سوئیسی

از جمله شرکت‌ های موفق سوئیسی که در ابتدا به عنوان استارتاپ شروع به کار کرده ‌اند و در حال حاضر نقش مهمی در اقتصاد سوئیس ایفا می‌ کنند، می‌ توان به Riovant Definity، Science و Ethereum اشاره کرد.

 

2-5 بریتانیا

کشور بریتانیا بیش از هر چیزی به خاطر داشتن تعداد زیادی استارتاپ در حوزه ‌ی فناوری شهرت دارد. زیر ساخت ‌های اقتصادی کشور بریتانیا به گونه ‌ای طراحی شده ‌اند که سرمایه‌گذاران بسیار زیادی هر ساله جذب استارتاپ ‌های نوپا می‌ شوند؛ به طوری که از میان هر 10 مورد سرمایه‌گذاری مخاطره ‌آمیز (vc) در اروپا، 7 مورد آن در کشور بریتانیا انجام می شود.

2-5-1 معرفی کسب و کار و استارتاپ در بریتانیا

طی چند سال اخیر، استارتاپ ‌ها و کسب و کار های بریتانیایی به دلیل خروج این کشور از اتحادیه‌ ی اروپا دچار مشکلات مختلفی شده ‌اند و پیش‌ بینی می‌ شود که این خروج به رونق کسب و کارهای جدید آسیب وارد خواهد کرد.

2-5-2زیست بوم استارتاپی کشور بریتانیا

با این وجود، زیست بوم استارتاپی کشور بریتانیا همواره برای کسب و کارهای داخلی و خارجی جذاب بوده است و این جذابیت به عوامل مختلفی از قبیل ارتباطات گسترده با بازار های جهانی، زیر ساخت ‌های اقتصادی مناسب، نیروی کار ماهر در حوزه‌ ی فناوری و نظام قانون‌گذاری کارآمد بستگی دارد.

3-استراتژی ‌های کشور های پیشرفته به منظور رشد و توسعه ‌ی استارتاپ ‌ها

همان طور که قبلا بدان اشاره شد، راه اندازی استارتاپ ‌ها و کسب و کار های کوچک علاوه بر رونق اقتصادی، مزایایی از قبیل اشتغال ‌زایی، غلبه بر مشکلات ناشی از بیکاری، جایگزینی تولید کنندگان کم بازده و قدیمی با تولیدکنند گان جدید و پربازده، تغییر بازارهای کاری، حذف نیاز اقتصادی یک کشور به واردات و غیره را نیز با خود به همراه دارند.

امروزه، بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله کشورهای نام برده در بخش قبلی، به موفقیت ‌های بسیار زیادی در زمینه ‌ی رشد و توسعه‌ ی استارتاپ ‌ها دست یافته ‌اند. این کشور ها از استراتژی‌ های متنوعی برای دستیابی به این موفقیت استفاده کرده ‌اند. یکی از مهم ‌ترین استراتژی ‌ها در موفقیت یک کسب و کار کوچک، کار تیمی است.

 

4- تیم تشکیل دهنده یک استارتاپ باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

تیم تشکیل ‌دهنده‌ی یک استارتاپ باید از افراد متخصص و کارآفرینان ماهر در زمینه‌ ی مد نظر تشکیل شود تا بتواند به موفقیت هر چه بیشتر در بازار دست یابد. از دیگر عوامل موثر در موفقیت و یا شکست یک استارتاپ، مدیران این کسب و کارهای نوپا هستند. معمولا‍ً استارتاپ ‌ها افرادی را به عنوان مدیر انتخاب می ‌کنند که دانش فنی بسیار بالا ولی تجربه ‌ی مدیریتی بسیار کمی دارند. این موضوع هم می‌ تواند به نفع یک استارتاپ باشد و هم ممکن است موجب عدم موفقیت کسب و کار مورد نظر در بازار شود.

کشورهایی از قبیل آلمان، ایالات متحده آمریکا، انگلیس، سوئیس، کانادا، سنگاپور و استرالیا از جمله کشور های پیشرفته‌ای به شمار می ‌روند که به عنوان مهد و بهشت کارآفرینی و استارتاپ‌ ها در زمینه‌ ی توزیع و مصرف برق شناخته می‌ شوند.

5- استارتاپ برقی و ظرفیت ‌های مالی

یکی از مفروضات اساسی در موفقیت یک استارتاپ برقی دسترسی‌ پذیری به ظرفیت ‌های مالی است که دغدغه ‌ی اصلی کشور های پیشرفته محسوب می‌ شود. طبیعی است که اکثر سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌ گذاری در کسب و کار هایی پرسود و کم ریسک هستند و به همین دلیل است که استارتاپ‌ ها و کسب و کار های کوچک در تامین مالی و سرمایه‌ ی اولیه دچار مشکل می‌ شوند.

در همین راستا، بسیاری از کشور های پیشرفته به منظور حل مشکل سرمایه ‌گذاری از ایده‌ ی شرکت‌ های شتاب ‌دهنده استفاده کرده ‌اند.

 

وظیفه‌ ی اصلی یک شرکت شتاب ‌دهنده، تامین مالی شرکت‌ های نوظهور و کسب و کار های کوچک است. این شرکت ‌ها به استارتاپ‌ ها کمک می‌ کنند تا تنها بر هدف اصلی خود تمرکز نمایند و نگرانی در رابطه با تامین مالی و هزینه ‌ها نداشته باشند.

علاوه بر این، کشور های پیشرفته ‌ای همچون فرانسه به منظور حمایت مالی از رشد و توسعه‌ ی کسب و کار های کوچک، صندوق ‌های سرمایه‌ گذاری دولتی و خصوصی را تاسیس کرده ‌اند که به شرکت‌ های نوپا برای مقیاس ‌گذاری کمک می ‌کند. چنین سیاست ‌های اقتصادی موجب شده است تا کشور فرانسه در سال ‌های اخیر به یکی از قطب ‌های اصلی استارتاپی قاره ‌ی اروپا تبدیل گردد.

6- موقعیت مکانی مناسب یک کسب و کار کوچک

مورد دیگر که در رشد و توسعه ‌ی یک استارتاپ تاثیر گذار است، مکان راه اندازی است. موقعیت مکانی مناسب یک شرکت نوپا می ‌تواند تاثیر به سزایی در موفقیت آن داشته باشد. در همین راستا، کشور های پیشرفته، مراکز رشد کسب و کار در زمینه‌ ی استارتاپ ‌های برقی را راه اندازی کرده ‌اند. علاوه بر این مراکز، دانشگاه‌ های کشور های پیشرفته نیز دارای بخشی به نام مرکز توسعه کسب و کار هستند که فضای کاری و سرمایه‌ اولیه ‌ی استارتاپ‌ ها را تامین می ‌کنند.

پارک ‌های علم و فناوری نیز از دیگر مکان‌ های ایده‌آل برای رشد و توسعه ‌ی استارتاپ‌ های نو ظهور و کسب و کار های کوچک در کشور های پیشرفته به شمار می ‌آیند.

نتیجه‌ گیری

در سال ‌های اخیر، استارتاپ ‌ها و کسب و کارهای نوپا به ویژه در زمینه‌ ی فناوری، به سرعت در حل رشد و توسعه هستند. این استارتاپ‌ ها نه تنها در ایالات متحده‌ ی آمریکا بلکه در بسیاری از کشور های پیشرفته ‌ی اروپا و آسیا نیز در حل پیشرفت هستند و موجب رونق و شکوفایی اقتصادی این کشورها شده‌ اند. امروزه، بیشتر استارتاپ ‌هایی که در کشور های اروپایی شکل گرفته ‌اند، با توجه به زیرساخت‌ ها و امکانات فوق‌العاده ‌ای که این کشورها برای رشد و رونق استارتاپ ‌ها و کسب و کار های نوظهور مهیا کرده ‌اند، به سرعت در حال رشد و توسعه هستند و در برخی از زمینه ‌ها نیز از زیستگاه اصلی استارتاپ ‌ها یعنی شهر سیلیکون ولی آمریکا پیشی گرفته ‌اند.

برای آشنایی با بازار کار مهندسی برق (کلیک کنید )

 

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!