درآمدزایی از تاسیسات برقی – گفتگو با مهندس امیدوار

درآمدزایی از تاسیسات برقی
تاریخ آخرین به روزرسانی
1401/12/10
تعداد مشاهده
721 نفر

در گفتگوی پیشرو اینکه پروانه نظام مهندسی تا چه میزان می تواند به فرد کمک کند تا دانش خود را ارتقاء دهد و بتواند کار خود را گسترش دهد صحبت شده . ضمن آنکه درآمدزایی از رشته‌ی تحصیلی و درآمدزایی از تاسیسات برقی ، لذت بخش است. راه اندازی کسب و کار هم لذت خاص خود را دارد. در این گفتگو با ما همراه باشید

 

برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

خانم مهندس سلام. خیلی ممنون که دعوت من را قبول کردید و در این گفتگو حاضر شدید. لطفا خود را معرفی کنید.

سلام عرض می کنم خدمت شما و دنبال کنندگان صفحه آکادمی مهندس کریمی در اینستاگرام. من دارای مدرک کارشناسی رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک و کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق هستم و دانشجوی دوره مدیریت کسب و کار در دانشگاه تهران هستم. یک سال سابقه کار در زمینه تابلوسازی دارم، یک سال در زمینه هوشمندسازی و 8 سال در زمینه مشاوره و طراحی تاسیسات برق فعالیت می کنم.

سال 1397 در آزمون نظام مهندسی شرکت کردم و در زمینه طراحی و نظارت پروانه را کسب کرده ام.

 

در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟ کارمند هستید یا برای خودتان کار می کنید؟

در حال حاضر در زمینه طراحی، نوپردازی، طراحی داخلی و… مشغول هستم. جدیداً هم بخاطر برقراری ارتباط نزدیک با پروژه ها، در زمینه نظارت فعال شده ام. ازین طریق از مشکلات اجرای پروژه ها آگاه خواهم شد و اشراف من را به مسائل اجرا موجب خواهد شد. در نتیجه طراحی بهتری خواهم داشت.

حدود 7 ماه است که دفتر خودم را راه اندازی کرده ام و در زمینه طراحی و مشاوره نورپردازی و هوشمندسازی بصورت مستقل فعال هستم. قبل از آن حدود 10 سال سابقه کارمندی داشتم و با دفاتر فنی و مهندسان مشاور و کارفرمایان مطرحی کار می کردم. این قضیه تجربه خیلی خوبی برای من بود.

قبل از آن برای آزمون نظام مهندسی می خواندم ولی بخاطر مشغله کاری، نمی توانستم بطور عمیق مطالعه کنم. سال 1394 یا 1392 بود که یکبار در آزمون شرکت کردم. رویکرد طراحی سوالات از سال 1391 یا 1392 تغییر کرد. قبل از آن اگر شما می رفتید و تست های نمونه سوال را می زدید می توانستید به راحتی از پس آزمون بر بیایید ولی از آن سال رویکرد سوالات تغییر کرد و سخت شد!

ما خانم ها برای ورود به عرصه ای که آقایان حضور دارند، باید جنگنده تر وارد شویم تا بتوانیم موفق شویم. تنها سلاح و مهمترین سلاحی که در این قضیه وجود دارد، دانش ماست.

شاید آقایان دیرتر به خانم ها اعتماد کنند ولی وقت به یک خانم طراح اعتماد کنند و تخصص آن خانم را ببینند، دیگر فقط با آن خانم کار می کنند. یعنی مشتری به سختی به دست می آید ولی وقتی آمد، ماندگار می شود. چون خانم ها کار را بصورت دقیق و به موقع انجام می دهند و قوانین را رعایت می کنند.

یا در پروژه های نظارت، مجریان وقتی متوجه می شوند که نظارت با یک خانم است، بخاطر سختگیری ها مقداری موضع می گیرند.

 

معمولاً بهترین طراح ها، خانم ها هستند. مثلا در صفحه اینستاگرام آکادمی بیش از 90 درصد آقایان هستند ولی قبولی خانم ها نسبت به جمعیتی که دارند، شاید حدود 3 برابر باشد!

کار طراحی را با چه نرم افزارهایی انجام می دهید؟

اصل کار در طراحی با اتوکد است. یعنی اگر کسی اتوکد بلد نباشد، باید ابتدا برود و آن را یاد بگیرد. موضوع بعد، نرم افزار محاسبات است که با دیالوکس کار می شود. از نرم افزار اکودیال – شرکت اشنایدر و ایتب برای محاسبه سایز کابل استفاده می شود. نرم افزار revit هم مورد نیاز است.

برای توانایی کار با اتوکد، نیازی به اتوکد معماری یا اتوکد الکتریکال نیست، اتوکد معمولی کفایت می کند. مثلاً در دفتر ما با 10 دستور، کارها انجام می شود و نیازهای ما رفع می شود.

 

لطفا نمونه کارهای بزرگ را اعلام کنید.

  • پروژه هتل هالی دی با زیربنای 20 هزارمترمربع در کیش.
  • پروژه مسکونی دروس با زیربنای 10 هزارمترمربع با مهندس نیکبخت.
  • پروژه ای هم در حال حاضر با زیربنای 21 هزار مترمربع.
  • پروژه مجتمع توریستی کیش و…

به بنده پیشنهاد کار زیاد می شود و پیشنهاد قیمت هم داده ایم ولی اینکه به قرارداد برسد، همه پروژه ها اینگونه نشده است.

 

اگر بنده بخواهم، بعنوان فردی که تخصصی در طراحی ندارم، در آغاز چه باید انجام دهم تا به یک طراح خوب تبدیل شوم؟ چقدر طول می کشد تا من در این قضیه کاربلد شوم؟

من کار خود را در هوشمندسازی با کارآموزی آغاز کردم. چون می دانستم پیش چه کسانی کار می کنم و چه چیزی را می خواهم بدست بیاورم. من رایگان کار می کردم تا آن تخصص را به دست بیاورم. آنجا اولین سوالی که در مصاحبه از من مطرح کردند این بود که اتوکد را بلد هستید؟ گفتم بله! چراکه اگر بلد نبودند مصاحبه به پایان می رسید! و رد می شدم.

در واقع من خیلی با اتوکد کار نکرده بودم و مقداری استانداردها را یاد گرفته بودم.

برای کسب مهارت در حوزه نقشه کشی، فقط باید 4-3 ماه با نرم افزار کار کرد. من تا سال اول بیشتر نقشه کشی می کردم و محاسبات را انجام نمی دادم. و کم کم به محاسبات وارد شدم.

اکثر طراحان، محاسبات را بلد نیستند و فقط نقشه کشی می کنند! و با مفاهیم محاسباتی آشنا نیستند.

 

این موضوع، پروسه زمانبری است. مثلاً چیدمان اعلام حریق یا چیدمان روشنایی، چیدمان سوکت و پریزها و… همه این ها پروژه به پروژه فرق دارد و داستان خود را دارد. ارتباط طبقات با یکدیگر هم مسئله مهمی است.

ما فقط نباید نقشه کشی کنیم، بلکه پشت هر خطی که می کشیم، یک تفکر وجود دارد و باید با یک رنگ مخصوص مشخص شود. ولی کارآموز تا این مسائل را فرابگیرد، طول می کشد. در پروژه ها معمولا تغییرات بوجود می آید، برای همین باید خطوط در لایه های مختلف قرار بگیرند تا هنگام انتخاب برای حذف و تغییر، کار راحت باشد.

اصطلاحاً می توان گفت گلوله برفی از بالای قله رها می شود و هرچه به پایین تر می آید، بزرگ تر می شود و دانش بیشتر می شود!

بنده در سال دوم، کار تابلو را شروع کردم. سال سوم بود که فاز یک را نوشتم. نوشتن فاز یک، پروسه طولانی پشت سر خود دارد. و این مهارت ها در یک پروژه به دست نیامده است. و هر پروژه، تجربه خودش را دارد.

 

یک سوال کلیدی از شما دارم. شرکت های بزرگ و پروژه های بزرگ همه در تهران هستند. برای سایر شهرها چه باید کرد. آیا با دورکاری می توان کارها را انجام داد و پیش برد؟

در مراحل ابتدایی خیر. چون در حین انجام کار مخصوصا روزهای اول خیلی سوال پیش می آید. ولی اگر طراح حرفه ای باشد، می تواند با دورکاری سفارش را انجام دهد. در واقع پروسه کارآموزی باید بصورت حضوری انجام شود. البته در دوران کرونا مجبور بودیم در خانه کار کنیم ولی نیازمند آن بودیم تا تعامل برقرار شود و جلسات مجازی برگزار شود. در واقع باید میان اعضای یک تیم هماهنگی وجود داشته باشد.

 

باید گفت در مراکز استان ها، پروژه های بزرگ برای کار کردن ایجاد شده و لازم نیست مهندسان صرفاً در تهران باشند.  شما وقتی برای آزمون نظام مهندسی اقدام کردید، مشغول کار بودید، چه لزومی داشت تا در آزمون شرکت کنید و بخواهید پروانه نظام مهندسی بگیرید؟

وقتی کار طراحی را انجام می دادم، فشار کارم زیاد بود و فرصت نداشتم تا برای آزمون نظام مهندسی رشته برق بخوانم و بخاطر اشل کاری تصور می کردم، داشتن پروانه نظام مهندسی لازم است.

در واقع پروانه کمک می کند تا در حوزه کار تخصصی، به روز تر باشم و با مباحث و اصطلاحات روز در ارتباط باشم. کسب دانش و آگاهی در این رشته باعث می شود تا شما بدانید آن خطی را که می کشید و قلمی را که می زنید، چه دلیلی دارد؟ من قبل از اینکه وارد کار طراحی شود، یک دور آزمون های نظام را شرکت کرده بودم و کتاب ها را خوانده بودم. استانداردها را خوانده بودم ولی وقتی کار طراحی را آغاز کردم، و دوباره برای آزمون خواندم، با رویکرد جدیدی با مباحث آشنا شدم. موضوع برایم جالب تر شد و تفاوت کرد. و اصطلاحات را بیشتر درک کردم.

تا اینکه گذشت و من برای بار دوم هم در آزمون قبول نشدم. و من با آزمون قهر می کردم! و در زمان کمی را به مطالعه اختصاص می دادم.

پیشنهاد می کنم اگر کارمند هستید، 6 ماه قبل از آزمون، کار را برای مطالعه آغاز کنید. چون رویکرد آزمون فرق کرده و مبحث مفهومی تر شده است.

اینکه بنده طراح هستم و بخاطر تجربه کاری می توانم بخشی از سوالات را پاسخ دهم، یک بعد قضیه است ولی اینکه قبل از آنکه شما کار طراحی را انجام دهید، اگر ذهن شما آماده باشد و با موضوعات آشنا شوید، بسیار به شما کمک خواهد کرد تا در عرصه طراحی و اجرا دلیل آن موضوعات را بیشتر درک کنید و آنها را به کار بگیرید.

من بار سوم در سال 1397 برای آزمون شروع به خواندن کردم. با اینکه باز طراحی می کردم و مباحث را مرتب می خواندم، مباحث این بار برایم مدل دیگری بود و در سطح دیگری برایم قرار گرفته بود.

این موضوعات در جلسات با کارفرمایان هم قابل استفاده است. مخصوصاً کارفرمایان مرد که اصطلاحات و سوالات تخصصی را از خانم ها می پرسند تا او را با چالش روبرو کنند.

البته بنده همیشه سعی کرده ام تا برای جلسات کاری، از قبل آمادگی بدست بیاورم و خود را برای سوالات تخصصی آماده کنم. باید در اینجا عنوان کنم پروسه یادگیری زمان بر است.

 

گرفتن پروانه نظام مهندسی چه کمکی به شما در درآمدزایی از تاسیسات برقی کرد؟

اشل کاری من را افزایش داد و موجب بهبود اعتماد بنفس بنده در پروژه ها شد. من طراح بودم و پشت میز می نشستم، این باعث شد تا از پشت میز بیرون بیایم و به سر پروژه ها بروم. و نظارت را انجام دهم. هرچندکه دستمزد طراحی جالب نیست ولی در تهران طی یک سال اخیر، دستمزدها خوب شده است.

برای من دستمزد نظارت مهم نبود، بلکه برایم روابطی که در پروژه ها ایجاد می شد، مهم بود. و این امکان فراهم می شد تا در یک پروژه، توافق برای پروژه ی دیگر انجام شود.

دوستانی که پایه 3 هستند می توانند از اطراف تهران آغاز کنند و کار و روابط خود را از همانجا فعال کنند. برای مثال بنده در لواسان، 8 پروژه نظارت دارم. کار نظارت می تواند در کنار اصلی، یک درآمد خوبی برای شما باشد.

 

شما می گویید، هنگامی که پروانه گرفتم، هم اعتماد به نفس من را افزایش داد، هم مقبولیت بیشتری بین کارفرمایان برایم ایجاد شد و هم اطلاعات بیشتری به من دست داد.

در واقع آزمون این کمک را به شما کرد تا این تغییرات ایجاد شود. شما وقتی پروانه نظام مهندسی می گیرید، یک بعد کار این است که کار نظارت به شما ارجاع می شود، البته درآمد آن کم است. اما شما توانستید وقتی برای نظارت می روید، پروژه جدید بگیرید و روابط ایجاد کنید. اثر این موضوع بعدا مشخص خواهد شد.

اما بنده که کارمند هستم و منتظر پیام سازمان نظام مهندسی برای ارجاع کار نظارت هستم، نباید خیلی توقع درآمد بالا داشته باشم، چراکه تمرکز من در این کار به آن صورتی که باید، نیست.

 

در دفتر شما، چند نفر مشغول به کار هستند؟

دو نفر خانم. اصراری بر جذب خانم ها نداشتم ولی اینگونه پیش آمد. در دفتر قبلی هم بیشتر کارمندان، خانم ها بودند. میخواستم این نوید را بدهم که اگر دوستان در تهران تمایل به کارآموزی داشتند، به یک کارآموز نیاز دارم. چند ماه پیش من آموزش خواهند دید و پس از ارزیابی، در پروسه استخدام قرار می گیرند.

متقاضیان می توانند به بنده اعلام آمادگی نمایند.

 

به کارمندان خود، چقدر حقوق پرداخت می کنید؟

بستگی دارد. کارمندانی که من دارم، سابقه کار ندارند. و سابقه کار مرتبط با موضوع مهم است. اینجا اینگونه است که پرداخت ها از حقوق پایه شروع می شود و کم کم بیشتر می شود.

خودم 7 ماه پیش که نزد شرکت دیگری کار می کردم، بین 8 تا 10 میلیون تومان درآمد داشتم. و درآمد من از نظام ارجاع سازمان نظام مهندسی بحث جدایی بود.

تعرفه نظارت سازمان نظام مهندسی در حال حاضر افزایش پیدا کرده است و برای مثال برای یک ساختمان 12 طبقه یا 16 طبقه، متری 12 هزار تومان محاسبه می شود. در این رابطه به نظام مهندسی انتقاد دارم، چراکه برای پروژه های زیر هزار مترمربع حق نظارت کمتر است ولی باید درنظر گرفته شود که پروژه 5 هزار مترمربع با پروژه زیر هزار مترمربع وقتگذاری مشابهی دارند و خیلی از آیتم ها در کار باهم مشابهت دارد.

 

از وقتی که برای حضور در این گفتگو گذاشتید، تشکر می کنم


این مصاحبه را از دست ندهید :

قبولی فقط با یک کتاب -گفتگو با خانم مهندس باقری

درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی برق

 

کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!