انواع الکترود زمین

تاریخ انتشار

19 بهمن 1401

تعداد مشاهده

274 نفر

انواع الکترود زمین

  الکترود زمین، میله ای رسانا می باشد که در زمین قرار گرفته و یک مسیر الکتریکی برای انتقال جریان ناشی از سرج های الکتریکی و صاعقه ایجاد می کند تا بدین صورت مدارها و تجهیزات الکتریکی را محافظت کند. به عبارت دیگر اتصال زمین فرآیندی می باشد که در آن اتصال الکتریکی یک شی فلزی به زمین توسط یک سیستم الکترود زمین، برقرار می شود.

انواع الکترود زمین

بطور کلی الکترودهای زمین، به دو دسته تقسیم میشوند:

الکترودهای مصنوعی

الکترودهایی هستند که با هدف برقراری اتصال الکتریکی با خاک در زمین ایجاد شده اند. از انواع این الکترودها میتوان این موارد را نام برد: الکترود صفحه ای، الکترود قائم ، الکترودهای افقی، شبکه مش و…

برای  آموزش های بیشتر بسته پایه آزمون نظام مهندسی برق را مطالعه کنید.

الکترودهای طبیعی 

از انواع الکترور زمین  الکترودهای طبیعی هستند که برای کاربری های دیگری در زمین نصب شده اند و ممکن است در صورت وجود شرایط لازم، برای ایجاد اتصال به زمین از آنها استفاده شود.مانند لوله های فلزی آب، اجزای فلزی سازه، میلگردهای شمع های بتنی، غلاف فلزی کابل ها و…از اینگونه الکترودها به تنهایی نمیتوان به عنوان الکترود زمین استفاده نمود، بلکه در کنار الکترودهای مصنوعی میتوان از آنها به عنوان الکترود کمکی استفاده کرد.

الکترود صفحه ای

از الکترود صفحه ای بیشتر در نقاطی استفاده می شود که بخواهند در حجم کمی از فضا، به مقاومت پایینی دست یابند. الکترود صفحه ای را میبایست بصورت عمودی در چاه قرار داد و میبایست آنرا در عمقی از خاک قرار داد که دارای رطوبت کافی باشد. کمترین عمق نصب 60 سانتیمتر از لبه بالایی صفحه می باشد.

قبولی %100 در آزمون نظام مهندسی برق با نصب و دانلود اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی

الکترود قائم

راد زمین به صورت میله ای یا لوله می باشد. طول الکترود از 1 الی 1/5 متربوده و قابل افزایش است. معمولاً رادهای میله ای مغزی فولادی روکش مس بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند زیرا مغزی فولادی استقامت بیشتری در برابر ضربات مکانیکی حاصل از کوبش داشته و روکش مس نیز در برابر خوردگی مقاوم می باشد.

برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

الکترود افقی

در این روش، میتوان از تسمه یا سیم به عنوان الکترود زمین استفاده نمودکه در عمق 0.5 تا 0.8متری خاک زیر عمق یخ زدگی قرار می گیرد و اطراف آن، با مواد کاهنده و خاک نرم پر می گردد. در این روش، تأثیر عمق قرارگیری الکترود در کاهش مقاومت، بسیار کم بوده و تنها میبایست الکترود را در زیر عمق یخ زدگی خاک قرار داد. افزایش مقطع کابل نیز تأثیر چندانی در کاهش مقاومت ندارد.

 

کدام یک از روش های زیر برای احداث الکترود زمین در حالتی که قرار است فونداسیون از زمین عایق شود، مناسب است؟

1) احداث الکترود زمین در داخل فونداسیون

2) احداث الکترود زمین بر روی فونداسیون

3) احداث الکترود زمین در زیر فونداسیون

4) هر سه گزینه صحیح است

گزینه صحیح را کامنت کنید.

 

 

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!