راز قبولی در دو نکته در گفتگو با مهندس یادگار | این گفتگو برای مرتبه دوم با یک داوطلب آکادمی است . این داوطلب برای آزمون مهر ماه سال 1399 از آکادمی پکیج آموزشی گرفته بود و آن زمان در آزمون نظارت نمره قبولی را کسب کرد. در آزمون مرداد امسال، طراحی نیز قبول شد. در آن زمان با این داوطلب گفتگو داشتیم و این گفتگو پس از 8-7 ماه برای دومین مرتبه انجام شده است .
- مهندس یادگار سلام! وقت شما بخیر. لطفا خود را معرفی کنید.
باسلام. بنده عبدالمجید یادگار از شهرستان لارستان استان فارس هستم. کارشناس برق قدرت از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1395 فارغ التحصیل شدم و در رشته برق صنعتی مشغول به کار هستم و روی تابلو کار کرده ام.
برای اولین بار در آزمون مهرماه سال 1399 شرکت کردم و در آزمون نظارت با نمره 73 قبول شدم. پارسال بخاطر اینکه احساس کردم، وقت کافی نخواهم داشت، فقط در نظارت شرکت کردم. امسال هم در آزمون طراحی با اینکه بسیار سخت بود، قبول شدم. برای امسال کل مباحث را شاید 3-2 بار کلا مرور کردم تا اینکه ملکه ذهنم شد.
اطلاعات جامع درباره آزمون نظام مهندسی برق (کلیک کنید)
برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید
- وقتی دوباره برای آزمون مطالعه کردید، چقدر به دانسته های شما افزوده شد؟
اولا اینکه برای آزمون نظارت، بطور مداوم مباحث را مرور می کردم. ولی هرچقدر هم مطالعه کنی می بینید بعضی جاها در ذهن خالی است و با این خواندن ها پر می شود. و در واقع اشتباهات خود را کمتر می کردم.
باید گفت برخی داوطلبان یکبار مطالب را می خوانند و فکر می کنند بر مباحث مسلط شده اند؛ درحالیکه اینگونه نیست.
بلکه با مرور و تکرار است که مطلب جا می افتد.
- برای آزمون سال 1399 چه بسته ای را از آکادمی تهیه کردید؟ از انتخابی که کردید، راضی بودید؟
برای این آزمون فیلم و کتاب از آکادمی تهیه کردم.
بطور کلی بسته، کتاب، فیلم و پکیج یک قسمت ماجراست. و شاید 50 درصد موضوع را پر نکند. شما اگر بهترین بسته را بگیرید، بهترین پکیج را بگیرید، ولی اهل مطالعه نباشید، به جایی نمی رسید. بسته و کتاب خوبی تهیه کردم و من هم توانستم خوب از آنها استفاده کنم.
- ما در آکادمی می گوییم موضوع مبتنی بر یک مثلث است. یک ضلع محصولات کمک آموزشی است. یک ضلع نوع طراحی سوالات آزمون است و ضلع سوم خود داوطلب است. اینگونه نباشد که داوطلب اگر در آزمون قبول شد، بگوید من خوب خواندم! اگر قبول نشد، بگوید کتاب مشکل داشته است!
این سه ضلع باهم و در کنارهم موجب موفقیت یا مانع موفقیت می شوند.
- در آزمون طراحی سال 1400، تاثیر داوطلب باتوجه به شرایط آزمون افزایش یافت، بطوریکه کیفیت مطالعه خیلی تاثیر داشت. آزمون امسال سخت بود و نمی شد آن را برای پایه 3 نظام مهندسی قبول کرد. ولی نمی شود با طراح سوال درگیر شد! پس باید خود را برای آن آماده کنیم.
- در واقع داوطلب در خط مقدم است و باید به مجموعه کتاب و محتوای کمک آموزشی مجهز شود. در هر حال، داوطلب است که می جنگد، هرچند که محصول آموزشی اگر کیفیت لازم را نداشته باشد، قطعاً در قبولی او تاثیر منفی خواهد داشت. هرکدام از این موارد در قبولی سهمی دارند و باید درنظر داشت. این موارد را با داوطلبی مطرح می کنم که در دو آزمون قبول شده است. در واقع اصل کار، خود داوطلب است.
نمره 73 در آزمون نظارت حائز اهمیت است و شاید بعضی به کسب این نمره مغرور شوند و بگویند برای آزمون طراحی به مطالعه بیشتر نیاز نیست! ولی این اشتباه است. شما با پشتکار زیاد راه را ادامه دادید و در آزمون وحشتناک! طراحی امسال نتیجه گرفتید. نمره 50 در آزمون طراحی نظام مهندسی امسال شاید معادل نمره 73 آزمون پارسال باشد!
ابتدا بگویم که کسب نمره 50 آزمون امسال خیلی سخت بود و امید به قبولی در آزمون نداشتم. بنظرم باتوجه به نحوه ارائه سوالات، فقط یک درصد از داوطلبان در آزمون امسال قبول شدند. نمره بنده لب مرزی است ولی بخاطر مطالعه ای که داشتم ارزش داشت. شاید اگر انتظار اینگونه سوالات را داشتم، مطالعات را محکم تر می کردم. در واقع سختی این آزمون نسبت به آزمون قبل، مضاعف بود.
- برای آزمون امسال چگونه اقدام کردید؟
تعویق آزمون برای 5-4 ماه به من برای کسب آمادگی لازم کمک کرد. مطالعه کرده بودم ولی آنطور که باید نبود. من برای آزمون 3 دور مطالب را خوانده بودم. تست ها را زده بودم و فیلم های پکیج را کامل مشاهده کردم. و مطالعه را کامل کرده بودم.
شرایط جلسه آزمون هم بسیار مهم است. من از سوالات شوکه شده بودم ولی خودم را نگه داشتم. بنابراین در جلسه آزمون به استراتژی خاص خود نیاز است.
- اولین پیام شما را به صفحه اینستاگرام آکادمی مشاهده کردیم. در آنجا نوشته بودید از آزمون نظام مهندسی چیزی نمی دانم. از آن پیام 1.5 سال پیش تا امروز مسیری را طی کرده اید. آیا آرزش آن را داشت؟
100 درصد ارزش داشت. وقت داوطلب بسیار ارزشمند است. بنده ازاینکه نزدیک به دو سال برای این موضوع وقت گذاردم، پشیمان نیستم. قبل از آن دو سال وقت خود را برای آزمون های استخدامی گذارده بودم. در آزمون قبول می شدم ولی در مصاحبه رد می شدم. ولی در مجموع ازین وقت گذاری زده شدم و پشیمان شدم. از ورود به فضای آزمون نظام مهندسی و تلاش برای قبولی پشیمان نیستم؛ چراکه اینجا یک فضای تجربی و عملی و درآمدی است. بنده به داوطلبان توصیه می کنم تا وقت خود را برای مطالعه، مطالعه و مطالعه بگذارند، ولی در نظر داشته باشند که این هم کافی نیست، باید کار را فرابگیرند و تجربه کسب کنند.
- آیا قبول دارید در فرآیند آمادگی برای آزمون، مهندس تر شده اید؟
100 درصد! وقتی مطالعه می کنید، یکسری چیزها را لمس می کنید. مسائلی را می بینید که قبلا راحت از کنار آن می گذشتید. برای مثال سیستم همبندی و ارت را اجرا می کردم ولی وقت مطالعه کردم، کار را بهتر انجام می دادم. در واقع آموزش کیفیت کار را بهبود می بخشد و اشتباهات در حین کار را کاهش می دهد.
- درباره اعتماد به آکادمی کریمی و استمرار در مطالعه، اگر مطلبی دارید، ارائه فرمایید.
داوطلبان عزیز اعتماد کنید! راز قبولی در این است درس تان را بخوانید و به مهندس کریمی و پکیج ها اعتماد کنید. هر منبعی را پیدا کنید و بخوانید خوب است ولی من این منبع را انتخاب کردم. خودتان تلاش کنید و در مطالعه استمرار داشته باشید. ناامید نشوید و اگر قبول نشدید، در دوره بعد شرکت کنید.
ممکن است برخی مواقع در حالت برزخ قرار بگیرید، این حالت را از خود دور کنید، فکر نو به خود راه دهید. در نظر بگیرید اگر من طراحی را قبول می شدم ولی اگر طراحی را نمی توانستم انجام دهم، به درد نمی خورد. بنابراین طراحی را هم فراگرفتم. از فرصت ها استفاده کنید، ناامیدی اصلاً وجود ندارد.
- خیلی خوب است که از ابتدا به سراغ طراحی رفته اید. اگر محاسبه و طراحی اصولی را یاد بگیرید، درآمد شما از نظام مهندسی خیلی بیشتر خواهد شد. پروژه های نظارت را چگونه می گیرید؟
در استان فارس، سیستم ارجاع کار از طریق نظام مهندسی برقرار است و کار به بنده ارجاع می شود.
- از گفتگو با شما خیلی خوشحال شدم. نتیجه گرفتن داوطلب از زحمات اوست، عدم قبولی او از نقص کار آکادمی است. لطفا با بنده همکاری کنید تا به دیگر داوطلبان کمک کنیم.
- مهندس یادگار در حال حاضر و حتی قبل از اینکه پروانه طراحی را بگیرد، پروژه طراحی می گیرد.
مطالب پیشنهادی
چگونگی قبولی در آزمون نظام مهندسی برق درمصاحبه با مهندس بیاری