راه اندازی کسب و کار مجازی برقی در شش گام

راه-اندازی-کسب-و-کار-مجازی-برقی-در-شش-گام
تاریخ آخرین به روزرسانی
1400/06/18
تعداد مشاهده
914 نفر

راه اندازی کسب و کار مجازی برقی در شش گام در این مقاله بررسی شده است، بازار کار رشته برق در جامعه مجازی در حال افزایش است. در این مطلب شما را با مراحل مختلف راه اندازی کسب و کار مجازی برقی آشنا می نماییم. اگر می خواهید بعد از فارغ التحصیلی در رشته برق کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید، بهتر است بر روی مهارتهای خود بیشتر تمرکز نمایید و موارد عنوان شده در این مقاله را در خود تقویت کنید تا در کسب و کار برقی خود موفق گردید. یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی کسب و کار برقی پیدا کردن ایده و هدف مناسب است و بعد از آن باید کسب و کار  مدل مناسبی تهیه نمایید و به این ترتیب مراحل بعدی را باید طی کنید. همراه ما باشید تا با مراحل گوناگون آشنا گردید.

هرگونه کسب وکاری که در محیط اینترنت از قبیل شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های موبایلی و وبسایتهای اینترنتی فعالیت دارد را کسب و کار اینترنتی و یا تجارت آنلاین می‌گویند. امروزه، تعداد زیادی از کسب و کارهای اینترنتی مشغول به فعالیتند. با توجه به استفاده‌ گسترده‌ نیمی از جمعیت جهان از اینترنت، رونق این کسب و کارها روز به روز افزایش می‌ یابد. اکثر کسب و کارهای برقی با بودجه و سرمایه‌ اولیه‌ خیلی محدود آغاز به کار می نمایند.

بهمین علت است که موفقیت این کسب و کارها مرهون طرح و برنامه‌ مورد نظر قبل از راه اندازی یک کسب و کار است. راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی نیز مثل هرکار دیگری زمان‌بر است و نیاز به مطالعه و یادگیری دارد. در همین راستا، راه‌ اندازی کسب و کار مجازی برقی را در 6 مرحله جمع ‌آوری نموده ‌ایم و در هر مرحله، اطلاعات کاملی ارائه خواهیم کرد.

1. ایده‌ پردازی و یافتن نیاز در بازار هدف

I.1 2

مهم‌ترین مرحله در راه اندازی کسب و کار مجازی برقی، ایده ‌پردازی است. ارائه‌ یک ایده‌ خوب و کارآمد جهت راه اندازی کسب و کار مجازی برقی باید طبق نیاز جامعه صورت گیرد. بهمین منظور، ابتدا باید بازار هدف یک کسب و کار مجازی برقی مشخص گردد و سپس، نیازهای این بازار شناسایی شود. در واقع، هدف از راه اندازی کسب و کار مجازی برقی، برطرف کردن برخی از مهم‌ترین نیاز های بازار هدف است.

بنابراین، نخستین قدم در مراحل آغاز یک کسب و کار مجازی برقی، یافتن یک نیاز یا چالش جذاب در بازار است بطوریکه راه‌ حل‌های ارائه گردیده برای آن بتواند نظر طیف وسیعی از مشتریان را به این ایده جلب کند.

ایده های جدید و نوآورانه همواره برای مشتریان جذاب‌تر هستند ولی لازم نیست که همواره یک کسب و کار مجازی برقی طبق ایده ‌های نو راه اندازی گردد. گاهی اوقات، صاحبان کسب و کارهای برقی می‌توانند مشکلات موجود در بازار و نواقص کسب و کارهای مشابه را شناسایی کرده و راه حلهای خود برای رفع این مشکلات را ارائه دهند. ایده‌ حل کردن مشکلات و نواقص کسب و کارهای مشابه در بازار نیز میتواند رونق یک کسب و کار مجازی برقی بهمراه داشته باشد.

در ایده ‌پردازی و ارائه‌ راه‌حل‌های خود خلاقانه عمل نمایید تا بتوانید بخشی از بازار را به کسب و کار و اختصاص دهید. هیچگاه از رقابت در بازار نترسید. وجود رقبای قدرتمند در بازار هدف به این معنا نیست که کسب‌وکار شما جایگاهی در این بازار نخواهد داشت. وجود رقبای قدرتمند سبب عدم موفقیت کسب‌وکارهای جدید نمی گردد، بلکه نداشتن مزیت‌های رقابتی است که از بوجود آمدن رقابت سالم در بازار و هم چنین رونق کسب و کارهای جدید جلوگیری می کند. در صورتیکه می‌خواهید یک کسب و کار مجازی برقی را راه اندازی کنید، باید مزیت‌های رقابتی را برای کسب و کار جدید خود در نظر بگیرید تا به کمک این مزیت‌های رقابتی بتوانید نظر مشتریان را به خود جلب نموده و آن‌ها ترغیب به خرید از کسب و کارتان کنند.

2. کسب و کار مدل خود را طراحی نمایید

I.2 1

مرحله‌ دوم در راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی، طراحی کسب و کار  مدل است. مدیریت یک کسب و کار مجازی برقی یک مسیر پر پیچ‌وخم است؛ مسیری که اگر مهارت‌های لازم برای بیرون آمدن از آن را نداشته باشید، حتماً گم می‌شوید و یا وقت زیادی را تلف می‌کنید. بهمین علت است که کسب‌وکار مدل یا همان مدل کسب‌وکار از اهمیت بسیار بسیاری در راه اندازی کسب و کار مجازی برقی برخوردار است. کسب‌وکار مدل همانند یک بوم کسب‌وکار است که نقشه‌ راه را به شما نشان می‌دهد و نمی‌گذارد از مسیر اصلی و درست کسب‌وکار خود منحرف گردید. شما بعنوان صاحب کسب‌وکار برقی می‌توانید از کسب‌وکار  مدل برای داشتن نگاه یک‌پارچه بر کسب و کارتان استفاده نمایید و آن را به‌درستی مدیریت کنید.

بمنظور طراحی کسب‌وکار  مدل لازم است تا بعد از ایده‌ پردازی و شناسایی نیاز بازار، یکسری پرسش از خود بپرسید. پاسخ به این پرسش ها می‌توانند دیدکلی درباره روش مدیریت کسب‌وکار در اختیارتان قرار دهند.

برخی از مهم‌ترین پرسش ها عبارت هستند از:

  • مخاطب هدف کسب‌وکار شما چه کسی است؟
  • هدف شما از راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی چیست؟
  • کسب‌وکار مجازی برقی شما به چه درد مشتری می‌خورد؟
  • چگونه می‌خواهید مشتری جدید جذب نمایید و چه برنامه ‌ای برای حفظ مشتریان خود دارید؟
  • چگونه میخواهید کسب درآمد کنید؟
  • چه برنامه ‌ای برای توزیع محصولات دارید؟
  • آیا برآوردی از هزینه ‌ها را محاسبه نموده ‌اید؟
  • حاشیه سود کسب‌وکارتان چقدر است؟
  • چه برنامه ‌ای برای بازاریابی و تبلیغ کسب و کار خود دارید؟

بطور کلی، اگر بخواهیم این پرسش ها را ادامه دهیم، ممکن است تعداد آن‌ها به بیش از چند صفحه برسند. با این وجود، ماهیت کلی کسب‌وکار مجازی برقی را می‌توان در 3 بخش زیر خلاصه کرد:

  1. آنچه که سبب تولید ارزش می‌شود (از قبیل طرح تولید، مواد اولیه، فرآیند تولید، منابع انسانی و غیره)
  2. آنچه که به فروش ارزش کمک می‌کند (از قبیل بازاریابی، توزیع، خدمات در محل، بررسی روند فروش و غیره)
  3. آنچه که به پرداخت مشتری منجر میگردد (از قبیل روش‌های قیمت‌ گذاری، روش‌های پرداخت، اقساط ‌بندی و غیره)

اکنون با توجه به موارد گفته شده میتوانید کسب‌وکار  مدل خود را ترسیم کنید و هر روز صبح کار خود را طبق آن آغاز کنید.

طراحی کسب‌وکار  مدل به 4 علت از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است:

  • ایجاد مزیت رقابتی: مزیت رقابتی در بازارهای رقابتی بعنوان برگ برنده شناخته می‌شود. مزیت رقابتی هر کسب‌وکار مختص به خودش است. کسب‌وکار مدل به شما کمک می‌کند تا قبل از راه اندازه کسب‌وکار مجازی برقی، مزیت رقابتی کسب و کار خود را مشخص کنید.
  • روش توسعه‌ کسب و کار: با طراحی کسب‌وکار مدل و به روزرسانی مداوم آن می‌توانید کسب‌وکار خود را بطور پیوسته مدیریت کنید . بخشی از درآمدتان را به توسعه کسب‌وکارتان اختصاص دهید.
  • ایجاد پایداری مالی: یکی از عوامل مهم در موفقیت یک کسب‌وکار مجازی برقی، ثبات مالی در هر شرایطی (در شرایط بد اقتصادی و رکود بازار) است. هرسال بسیاری از کسب‌وکارها به علت ضعف در مدیریت مالی ورشکسته میشوند. کسب‌وکار مدل شما را از میزان سود و ضرر در بازه‌ های زمانی مختلف مطلع میسازد.
  • جذب سرمایه‌ گذار: در صورت داشتن کسب‌وکار کوچک، نیاز به جذب سرمایه دارید. جذب سرمایه، اصلی‌ترین بخش از کسب‌وکار مدل است.

با توجه به موارد بیان شده، حتماً پیشنهاد میشود که کسب‌وکار  مدل مشخصی برای کسب‌وکار خود طراحی کنید و بوم کسب و کارتان را ترسیم نمایید.

3. مهارت‌های لازم را یاد بگیرید

داشتن مهارت برای راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. با این وجود، یادگیری مهارت‌های لازم در این زمینه کار چندان پیچیده و دشواری نیست. برخی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که هر فرد هنگام راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی باید در نظر داشته باشد عبارت هستند از:

  • داشتن پشتکار و پر تلاش بودن
  • توانایی کارکردن با ابزارهای دیجیتالی و تسلط کامل بر کامپیوتر
  • آشنایی با اینترنت و موتور چستجو گوگل و مباحث مقدماتی IT
  • توانایی کارکردن با شبکه‌های اجتماعی
  • قدرت ویرایش عکس و تسلط بر مباحث مقدماتی نرم‌افزار فتوشاپ در حد متوسط
  • توانایی تحقیق و پژوهش
  • مهارت در زمینه‌ برنامه ‌ریزی و زمان‌بندی
  • توانایی تبلیغات کسب‌وکار مجازی برقی
  • توانایی مذاکره با مشتریان و سایر کسب و کارهای مشابه

علاوه بر موارد بالا که برای راه اندازی همه کسب‌وکار ‌‌ها ضروری هستند، یک کسب و کار مجازی برقی به یکسری مهارتهای خاص در زمینه‌ی رشته‌ برق نیز نیاز دارد. با توجه به رشته‌ تحصیلی و هم چنین نوع کسب‌وکاری که راه اندازی نموده ‌اید، حتماً به یکسری نرم افزارها نیاز خواهید داشت. مهارت و تسلط بر مفاهیم اولیه و هم چنین نرم افزارهای پایه‌ رشته مهندسی برق نیز از الزامات راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی موفق بشمار می ‌آید.

راه اندازی کسب و کار مجازی برقی یک فرآیند زمان‌بر است و نیاز به صبر و پشتکار دارد. در این زمینه همواره به صاحبان کسب‌‍وکار توصیه می گردد تا قبل از آغاز کسب‌وکار خود، مهارت های اجتماعی و تخصصی مورد نیاز را کسب کنند و هیچ‌گاه در راه اندازی کسب و کار مجازی برقی خود عجله نکنند. هر چه فرد در زمینه‌ کسب‌وکارهای اینترنتی، مهارتهای زیادی را یاد بگیرید، در آینده شاهد موفقیت و رونق هر چه بیشتر کسب‌وکار خود خواهد بود.

4. وبسایت خود را طراحی نمایید

I.3 2

مرحله‌ چهارم در راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی، طراحی وبسایت است. اکنون که بیشتر نیازهای روزانه‌ی ما از طریق جستجو در اینترنت رفع می گردد، طراحی یک وبسایت خوب یکی از مهم‌ترین مراحل برای موفقیت یک کسب‌وکار است. افزایش دسترسی به اینترنت سبب شده است تا حتی کسب‌وکارهای سنتی نیز به فکر طراحی وبسایتهای کارآمد و آنلاین کردن کسب‎وکار خود باشند. شما نیز بعنوان صاحب یک کسب‌وکار مجازی برقی لازم است تا نکاتی را راجع به طراحی وبسایت رعایت کنید و از رقبای خود عقب نمانید.

بمنظور طراحی یک وبسایت مناسب در گام اول لازم است تا نامی برای سایت خود انتخاب نمایید که در اصطلاح به آن دامین گفته می‌شود. به‌راحتی می‌توانید از طریق جستجوی گوگل، فهرستی از سایت‌هایی که دامین می‌فروشند را تهیه نمایید و بعد از خریداری دامین مورد نظر خود، آن را ثبت کنید. در گام دوم لازم است تا فضای میزبانی یا هاست تهیه نمایید. هاست فضایی هم چون هارد لپ تاپ است که باید بصورت 24 ساعته روشن و فعال بماند و در هر لحظه در دسترس باشد. فضای میزبانی از محتوا و مطالب سایت شما نگه داری میکند. برای ساخت وبسایت، برنامه‌ های خیلی زیادی وجود دارند که هیچکدام رایگان نیستند. عموماً برای طراحی یک سایت از سیستم‌های مدیریت محتوا از قبیل وردپرس استفاده می‌ گردد.

پیشنهاد می‌شود که بعد از طراحی یک سایت حتماً مقالات مختلف درباره سئو را مطالعه کنید و یا از سایت‌های مختلفی که در زمینه‌ طراحی وبسایت فعالیت می‌کنند، استفاده کنید.

5. با تولید محتوا، ترافیک جذب کنید

در صورتیکه درباره رشد سطح ترافیک خود مصمم و جدی هستید، حتماً باید توجه‌ ویژه ‌ای به محتوای خود داشته باشید. بمنظور جذب ترافیک، تنها محتوای خوب کافی نیست بلکه شما به محتوای درجه یک و عالی نیاز دارید. موقع انتشار محتوای جدید در سایت، کالای شما همان محتوای شما است. محتوای ارسالی در سایت سبب جذب بازدید کننده می‌شود. بهمین علت است که باید بهترین، جذاب‌ترین و مفیدترین محتوا را در سایت خود قرار دهید. یکی از کارآمد ترین روش‌های افزایش ترافیک در دیجیتال مارکتینگ، پیاده ‌سازی یک استراتژی محتوایی خوب است.

در طراحی چنین استراتژی باید به نکات زیر توجه کنید:

  • کیفیت همواره مهم‌تر از کمیت است: همواره باید بهترین محتوای ممکن در رابطه با یک موضوع تولید گردد. قبل از آنکه محتوای جدیدی را حول یک موضوع یا کلمه کلیدی تولید کنید، مدتی را صرف تحقیق و جستجو کنید. در رابطه با رتبه‌ بندی و محتوای سایر رقبا جستجو کنید و روش‌هایی را برای تولید محتوایی بهتر از رقبای خود پیدا کنید. مواردی هم چون اضافه کردن تصاویر منحصر به فرد، اینفوگرافیک، افزایش عمق مطلب، ارائه‌ نمونه‌ های جدیدتر و … میتواند کیفیت محتوای تولید شده را افزایش دهد.
  • محتوای طولانی بهتر از محتوای کوتاه است: براساس آمار گزارش شده، محتوای کوتاه هیچ فایده ‌ای ندارد و برای بودن جز ده سایت برتر نتایج گوگل لازم است تا محتوای تولیدی کم تر از 2000 کلمه نباشد. در صورتیکه نمیتوانید در رابطه با یک موضوع بیش از دو هزار کلمه بنویسید، تلاش کنید آن را با موضوعات مرتبط دیگر ترکیب کنید. این‌کار سبب افزایش رتبه ‌بندی سایت در نتایج گوگل و در نتیجه جذب ترافیک می گردد.
  • محتوای ستون تولید کنید: محتوای ستون به محتوایی گفته میشود که پاسخ پرسش های مختلف در رابطه با یک موضوع را ارائه می‌دهد.

محتوای ستون بهترین روش برای تولید محتوا است. تولید محتوای ستونی سبب میشود تا بازدیدکنندگان بیشتری جذب سایت شما گردند و محتوای ارسالی شما با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

محتوایی ستونی باید ویژگی‌هایی از قبیل ارائه‌ راه‌کارهای عملی، لینک دادن به مطالب و سایتهای مرتبط، توجه زیاد به جزئیات و تحقیق و بررسی را دارا باشد.

در مجموع، جذب ترافیک یکی از مهم‌ترین مراحل راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی است که باید توجه‌ ویژه‌ ای به آن گردد.

6. فروش را شروع کنید و خدمات ارائه دهید

I.4 1

مرحله نهایی در راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی، آغاز  فروش و ارائه‌ خدمات است. بعد از سپری کردن مراحل قبلی و توجه به نکات کلیدی برای موفقیت یک کسب‌وکار مجازی برقی، نوبت به فروش و ارائه‌ خدمات می‌رسد. همانطور که قبلاً هم گفته شد، تبلیغات و بازاریابی نقش بسیار اساسی در موفقیت یک کسب‌وکار مجازی برقی و کسب و کار اینترنتی دارد. هر کسب‌وکاری برای دست‌یابی به موفقیت نیاز دارد تا مشتریان بازار هدف را از محصولات و خدمات خود آشنا نماید. در همین راستا، روش‌های زیادی برای تبلیغات وجود دارند از جمله تبلیغ در سایتهای پر بازدید و یا در شبکه‌های اجتماعی محبوب. از آن جایی که امروزه دیجیتال مارکتینگ با رشد و گسترش بسیار زیادی مواجه شده است، تبلیغات آنلاین یکی از بهترین روشهای بازاریابی بشمار می‌روند. حتماً در شروع مراحل راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی خود، هزینه ‌ای را برای بازاریابی و تبلیغات کنار بگذارید تا در خاتمه پروژه از نظر تامین مالی با مشکل مواجه نگردید.

با شروع تبلیغات و جذب مشتریان، کسب‌وکار مجازی برقی شما کم کم آغاز به کار می‌کند و در صورت داشتن کسب‌وکار  مدل درست، در مسیر موفقیت حرکت می‌ کنید.

سخن پایانی

اکنون که هر 6 مرحله‌ راه اندازی کسب‌وکار مجازی برقی به تفصیل عنوان شد، شما می‌توانید کسب و کار اینترنتی خود را با رعایت نکات مذکور راه اندازی کنید و کم کم شاهد درآمد زایی و موفقیت کسب و کار مجازی برقی خود باشید. امید است که با مطالعه‌ این مطلب در زمینه‌ راه اندازی کسب و کار مجازی برقی به موفقیت برسید.

بسته-پایه-آزمون-نظام-مهندسی-مکانیک-
کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!