طراح تاسیسات الکتریکی و شرکت کننده در آزمون

طراح تاسیسات برقی
تاریخ آخرین به روزرسانی
1401/11/27
تعداد مشاهده
1101 نفر

این گفتگو با یکی از داوطلبانی است که در آزمون نظارت و طراحی مهرماه سال 1399 قبول شده است. دلیل گفتگو هم این بوده است که ایشان طراح تاسیسات الکتریکی هستند. در این گفتگو خواهیم پرسید چرا باوجود کار طراحی تاسیسات، در آزمون نظام مهندسی شرکت کرده اند؟ و نظام مهندسی چه آورده ای برای ایشان داشته است؟

 

خانم مهندس سیدی سلام. به این گفتگوی زنده تصویری خوش آمدید. لطفا خود را معرفی کنید.

باسلام خدمت شما و حاضران در این گفتگو. وقت شما بخیر. من ساناز سیدی هستم و دوره کارشناسی ارشد مهندس برق گرایش قدرت را در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد طی کرده ام و در حال حاضر در زمینه تاسیسات الکتریکی فعالیت دارم.

 

برای دریافت پاسخ تشریحی سوالات آزمون نظام مهندسی برق از 98 تا الان، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

 

چند بار در آزمون نظام مهندسی شرکت کرده اید؟ و چه نمره ای را کسب کرده اید؟

من برای اولین بار می توانستم در سال 1393 در آزمون شرکت کنم. ولی آن سال بلحاظ کاری تجربه ای نداشتم و با نمره 48 مردود شدم. بعد از آن دلسرد شد و به سراغ ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رفتم. مرتبه دوم برای آزمون مهرماه سال 1398 رسته نظارت اقدام کردم، قبول نشدم. چون برای آزمون خوب نخواندم به نتیجه نرسیدم.

بعد از آزمون بود که با آکادمی مهندس کریمی آشنا شدم و تصمیم گرفتم تا برای آزمون اسفندماه سال 1398 خیلی خوب مطالعه کنم، که آزمون بخاطر کرونا تا مهرماه سال 1399 به تعویق افتاد.

 

مطالعه را برای آزمون از چه زمانی آغاز کردید؟ و چقدر مطالعه کردید.

یک هفته بعد از آزمون مهرماه سال 1398، کتاب های آکادمی را دریافت کردم و مطالعه را از ابتدای آبان ماه کلید زدم. و تا اوایل بهمن ماه، کتاب های آکادمی را یک دور کامل تمام کردم. بخاطر دو فرزندی که دارم و برای آنان باید وقت می گذاشتم و شاغل هم بودم، بطور پیوسته روزی 3 ساعت مطالعه می کردم.

 

به داوطلبان خیلی تاکید می کنم. من بیشتر از اینکه دغدغه دارم داوطلب چقدر در روز برای مطالعه وقت می گذارد، نگرانی پیوسته خوانی داوطلب هستم.

خیلی از داوطلبان هستند، از آکادمی بسته می گیرند و در تلگرام هم رفع اشکال انجام می دهند ولی کم کم مباحث را رها می کنند. کدام سوالات آزمون برایتان مشکل بود؟

قانون کتاب نظام مهندسی با اینکه هم کتاب میکرو و هم کتاب مرور آخر را مطالعه کرده بودم، برایم سخت بود و نتوانستم تست های قانون را بزنم. از مباحث تخصصی هم، موضوع کلیدهای تخصصی سخت بود.

 

چه پیشنهادی برای سایر داوطلبان دارید؟

اول اینکه من خیلی برای این لحظات رویاپردازی می کردم. پس رویا پردازی را برای کاری که دارید یا هدفی که دارید، هیچ گاه کنار نگذارید. طرف صحبتم با خانم های مهندس مثل خودم هست که در این رشته تحصیل کرده اند. چون خیلی از خانم ها هستند که رشته برق را خوانده اند ولی آن را کنار گذاشته اند. پیشنهادم به آنها این است به دنبال انگیزه هایتان بروید که یک روز به نتیجه می رسید.

 

برای مطالعه چه پیشنهادی برای داوطلبان دارید؟

من در سال 1393 که در آزمون شرکت کردم و قبول نشدم، به دنبال کار طراحی و ارشد رفتم. طراحی ای که من انجام می دادم، تجربی بود و با دیدن نقشه انجام می شد و با سوالاتی که از چند مهندس کرده بودم، کار طراحی را پیش می بردم.

بعد در آستانه سال 1398 و 1399 که برای آزمون آماده می شدم، متوجه شدم بین کارهای من با کارهای حرفه ای چقدر تفاوت وجود دارد. چون شما باید آیین نامه ها را بدانید و نشریه ها و ضوابط را بخوانید تا بتوانید به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید.

چون من یک کار که طراحی آن را برمی دارم، مشاوره و نظارت آن را هم برمی دارم. مثلا در یک پروژه بیمارستان، همه ضوابط تغییر می کند، خیلی از سیستم ها تغییر می کند و… حالا فرض کنید بخواهید این کار را از روی تجربه انجام دهید، مطمئناً بعداً به مشکل برخواهید خورد و کارفرما شما را بعنوان طراح، مسئول می داند. پس همان بهتر که بتوانید واقعاً روی تمام آیین نامه ها و نشریات تسلط داشته باشید و آن کار را حرفه ای انجام دهید.

ضمن آنکه وقتی شما پایه خودتان را می گیرید، به گونه ای دیگر روی شما حساب می شود. همان هایی که خیلی برایشان مطرح نبودید، به محض آنکه متوجه می شوند شما پروانه گرفته اید، کارهایشان را برای چک کردن به شما می دهند، تا ایراد کارشان گرفته شود.

شرایط به نحوی پیش می رود که خودتان تفاوت را متوجه می شوید. اینگونه فکر نکنید که من شاغلم و نیازی به پروانه ندارم. پروانه همچنین کمک می کند تا در شرکت های تخصصی عضویت پیدا کنید و مطرح شوید.

 

اگر بخواهم جمع بندی کنم، باوجود اینکه 6-5 سال در این کار بود، کار شما علمی تر و مهندسی تر شده است، نکته بعد اینکه جایگاه و شخصیت مهندسی خود را ارتقاء می دهید. این یک واقعیتی است که بلحاظ شخصیتی به آن نیاز وجود دارد و قابل کتمان نیست.

طراحی تاسیسات برقی را چگونه یاد گرفتید؟

من ابتدا یکی دو مهندس را می شناختم که در این کار بودند. چندتا از نقشه هایشان را که مورد تایید نظام مهندسی بود، گرفتم و بدون آموزش رسمی، کار را آغاز کردم. معمولاً آموزش این موارد وجود ندارد و مهندس باید خیلی دنبال آن باشد تا بتواند کار را یاد بگیرد.

باید نقشه های بیمارستان ها، مجتمع های مسکونی و… را دید و بررسی کرد تا بتوان از آن الگوگیری کرد. علاوه بر آن تسلط بر مباحث از جمله مبحث 13 خیلی مهم است.

 

یکی از تصورات اشتباه افرادی که در آزمون قبول شده اند، این است که چون در آزمون قبول شده اند، پس به مبحث 13 تسلط دارند؛ درحالیکه اینگونه نیست.

زمانی که بسته مبحث 13 را آماده می کردم و تصمیم داشتم آن را کلمه به کلمه توضیح دهم، خودم آن مبحث را کلی یادگرفتم.

در حال حاضر ویدئویی را آماده می کنم تا درآمدزایی از نظام مهندسی را تشریح کنم. درآمد را در آن به دو دسته تقسیم کرده ام؛ درآمدهای مستقیم و درآمدهای غیرمستقیم.

طراحی تاسیسات الکتریکی را در بخش درآمدهای غیرمستقیم قرار داده ام که خانم مهندس آن را توضیح دادند. حالا می فرمایید که درآمدتان چقدر است؟

در کار طراحی باید میانگین درآمد محاسبه شود. شما فرض کنید در مقطعی، 3 کار به شما معرفی می شود که جمعاً با نظارت 30 میلیون تومان درآمد دارد ولی این کارها در یک ماه تمام نمی شود. بطور میانگین 10-5 میلیون تومان درآمد را می توان ارزیابی کرد که با اخذ پروانه می تواند رشد کند.

 

اینکه پروژه نظارت را هم می گیرید، بسیار عالی است.

کار طراحی را با چه نرم افزاری انجام می دهید؟

اتوکد.

 

یکی از لذت هایی که کار من دارد، این است که با انسان های خیلی خوب و با تراز بالای شخصیتی آشنا می شوم.

خواهش می کنم. البته کمک های شما هم دراین مسیر موثر بود. بطوریکه مرتبا با شما در تلگرام رفع اشکال می کردم. و شما با حوصله کامل پاسخ می دادید.

 

خانم مهندس، اتوکد را چگونه یاد گرفتید؟

از ویدئوهای آموزشی یادم گرفتم. البته یادگیری حرفه ای اتوکد مورد نیاز نیست.

روند مطالعه شما به چه شکل بوده است؟

من در ابتدا کتاب های آکادمی مهندس کریمی را تهیه کردم، بعد از آنکه کتاب ها را یک دور تمام کردم، از سایر کتاب ها هم استفاده می کردم و از شما سوال می کردم که شما مخالف این کار بودید و می گفتید ممکن است بخاطر شیوه های مختلف، داوطلب را گیج کند. بنابراین توصیه این است به یک روش اعتماد کنید و پیوسته بخوانید.

بعضی داوطلبان در مطالعه برای آزمون، آشفته عمل می کنند و این به خود آنها صدمه می زند. یک نهاد را بررسی و تحقیق کنید، چنانچه دیدید می تواند کمک کند، ریسک کنید و با او پیش بروید. ضمن آنکه با یک کتاب خواندن و یک فصل خواندن، قضاوت قطعی نکنید.

 

 

خانم مهندس از حضور شما در این گفتگو سپاسگزارم.

باتشکر از اینکه این فرصت را در اختیار من قرار دادید.


دیگر مصاحبه جذاب را در اینجا بخوانید :

 

نمره برتر آزمون مهر 99 را چگونه کسب کردم؟ مهندس رضایی مقدم

چطور در هر دو آزمون مهر 99 قبول شدم ؟!

مطالب جذاب مرتبط

دیدگاه های شما

error: Content is protected !!