فروشنده تجهیزات برقی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

فروشنده تجهیزات برقی
تاریخ آخرین به روزرسانی
1403/04/19
تعداد مشاهده
694 نفر

امروز با توجه به کاهش میزان استخدامی برق در سازمان ‌های گوناگون روز به روز راه اندازی کسب و کار برقی در میان دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته برق از رونق بیشتری بهره مند می شود. اگر شما دانشجو و یا فارغ التحصیل رشته مهندسی برق هستید می توانید فروشگاه تجهیزات برقی به صورت فیزیکی و یا مجازی با یک پیج اینستاگرام راه اندازی کنید. نکاتی که در این مطلب بیان شده در هر دو صورت برای شما مفید خواهد بود. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

فروشندگی یکی از اصلی‌ترین ارکان موفقیت برای یک کسب و کار برقی است. به عنوان یک فرد فعال در حوزه برق، برای موفقیت در کسب و کار نیاز است که محصولات و خدمات برقی به شکلی مناسب عرضه ‌شوند.

فردی که قرار است این خدمات یا تجهیزات را عرضه ‌کند باید دارای ویژگی‌ های مشخصی باشد. اگر بهترین تجهیزات و محصولات برقی در اختیار یک فروشنده نامناسب قرار بگیرد، فروش آن محصولات با عدم موفقیت روبرو خواهد شد. اما اگر تجهیزات و خدمات رده متوسط، به وسیله یک فروشنده تجهیزات برقی حرفه ‌ای عرضه ‌شود، شانس فروش آن محصولات بسیار بالا خواهد بود.

 

یک فروشنده تجهیزات برقی برای موفقیت در زمینه فروش محصولات و یا ارائه خدمات برقی، باید ویژگی ‌های مشخصی داشته ‌باشد. در این نوشته می ‌خواهیم به مهم‌ ترین ویژگی ‌های یک فروشنده تجهیزات برقی اشاره‌ کنیم. ویژگی ‌هایی که در هنگام مراجعه حضوری مشتری یا برای خرید به صورت مجازی باید آن‌ها را رعایت ‌کند تا شانس بالایی در زمینه فروش محصولات داشته‌ باشد.

برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید

 

1-با دقت به حرف مشتری گوش دهید

 یکی از مهم ‌ترین ویژگی‌ هایی که یک فروشنده تجهیزات برقی باید داشته‌ باشد، گوش‌ دادن دقیق به صحبت‌ های مشتری است. زمانی که مشتری به یک فروشنده تجهیزات برقی مراجعه می ‌کند، تمام تلاش خود را به کار می‌ گیرد تا منظورش به صورتی دقیق به فروشنده انتقال‌ دهد. زمانی که فروشنده تجهیزات برقی به صحبت ‌های مشتری با دقت گوش‌ دهد، مشتری متوجه می ‌شود که فروشنده برای مشتری خود ارزش زیادی قائل ‌است و می ‌خواهد بهترین خدمات و محصولات را به مشتری عرضه ‌کند، نه اینکه صرفا کالای خود را برای کسب سود بفروشد.

این کار باعث می ‌شود اعتماد مشتری به فروشنده بیشتر شود و در نتیجه احتمال خرید افزایش می‌ یابد. از طرفی اگر فروشنده به صحبت ‌های مشتری به دقت گوش ‌ندهد، مشتری سریعا متوجه موضوع خواهد شد، ناراحت و دلسرد می ‌شود و ممکن است از خرید محصول مورد نظر خود صرف نظر کند. به علاوه زمانی که فروشنده تجهیزات برقی به دقت به صحبت ‌های مشتری گوش ‌دهد، کاملا متوجه نیاز مشتری خواهد شد و می‌ تواند بهترین خدمات یا محصولات را در اختیار مشتری قرار دهد.

-از کیفیت محصولات و تجهیزات برقی خود مطمئن شوید

 اگر فروشنده تجهیزات برقی نسبت به کیفیت محصولاتش مطمئن نباشد چگونه می‌ توان انتظار داشت مشتری به آن محصولات اعتماد کند و آن‌ ها را خریداری ‌کند؟ فروشنده تجهیزات برقی باید نسبت به محصولاتی که در مغازه یا در پیج کسب و کار برقی خود عرضه می ‌کند اطمینان کامل داشته ‌باشد و هنگام مراجعه مشتری با اعتماد به نفس و اطمینان کامل محصولات خود را معرفی ‌کند. زمانی که مشتری اعتماد به نفس و اطمینان فروشنده نسبت به محصولات را ببیند، نوعی حس رضایت درونش ایجاد می ‌شود و با اطمینان خاطر بیشتری محصول مورد نظرش را خریداری می ‌کند.

یک فروشنده حرفه‌ ای به مشتریانش تضمین می ‌دهد که با استفاده از این محصول می ‌توانند نیاز های خود را برطرف ‌کنند و در استفاده از این محصول کاملا احساس رضایت خواهند کرد. یک فروشنده تجهیزات برقی باید نسبت به خدمات و محصولاتی که عرضه می‌کند، اطمینان داشته ‌باشد و بتواند این اطمینان را به مشتری خود منتقل‌ کند.

-مشتریان خود را به چالش بکشید

یکی از ویژگی‌ هایی که می ‌تواند باعث جذابیت شغل فروشندگی ‌شود، به چالش کشیدن مشتریان است. به این شکل که در هنگام مراجعه مشتری و درخواست یک محصول یا خدمت مشخص، فروشنده تجهیزات برقی از دانسته ‌های خود استفاده‌ کند و معلومات مشتری را در آن زمینه به چالش بکشد.

 

همچنین فروشنده می ‌تواند محصولی را به مشتری عرضه‌ کند و از او بخواهد که با این محصول یک کار مشخص را انجام‌ دهد. از آنجا که مشتریان یک فروشگاه برقی معمولا دانشجویان رشته برق یا مهندسان برق هستند از این نوع چالش‌ ها استقبال می‌کنند و برای محک زدن و به اثبات رساندن خود، این چالش ‌ها را می ‌پذیرند.

4-از دید مشتری شرایط را بررسی کنید

 یک فروشنده تجهیزات برقی حرفه ‌ای همواره شرایط را از دید مشتری بررسی می ‌کند. با خود می ‌اندیشد که مشتری با خرید یک محصول دنبال رسیدن به چه چیزی است یا هر خدمت یا محصول، چه چیز هایی را می‌ تواند در اختیار مشتری قرار دهد. هنگامی که فروشنده تجهیزات برقی اهداف مشتری خود را شناسایی ‌کند و بداند مشتری به دنبال چه چیزی است، خیلی راحت ‌تر می ‌تواند با مشتری ارتباط بگیرد و به شکل تاثیر گذار تری می ‌تواند خدمات و محصولات را به مشتری معرفی ‌کند. هرچه میزان شناخت فروشنده از مشتری بیشتر باشد احتمال فروش محصول نیز بیشتر خواهد بود.

5-پیگیر پیشنهاداتی که مشتریان می ‌دهید، باشید

 زمانی که مشتری برای تهیه یک محصول خاص مراجعه می ‌کند، فروشنده می‌ تواند درباره نحوه استفاده از محصول، پیشنهاداتی به مشتری بدهد و از مشتری بخواهد به این شیوه از محصول معرفی‌ کند. دفعه بعد که مشتری به مغازه می ‌آید، فروشنده باید پیشنهادات خود را پیگیری ‌کند و ببیند آیا مشتری به پیشنهادات او عمل‌کرده یا خیر و اگر عمل‌ کرده چه نتیجه ‌ای در بر داشته ‌است و همچنین می‌ تواند پیشنهادات جدیدی به مشتری بدهد.

 

اگر این پیشنهادات با موفقیت همراه باشند، نوعی حس رضایت و اعتماد در مشتری ایجاد می ‌شود و او برای همیشه به مشتری دائم تبدیل می‌ شود و همچنین در بسیاری از زمینه ‌های برقی با فروشنده مشورت می‌ کند.

6-برای مشتری ارزش خلق کنید

 فروشنده تجهیزات برقی باید بیش از هر کسی نسبت به مزایا، ویژگی ‌ها و خواص خدمات و محصولاتی که عرضه می ‌کند، آگاه باشد. هنگامی که مشتری برای دریافت یک خدمت یا محصول خاص مراجعه می‌کند. یک هدف خاص را دنبال می ‌کند در حالی که ممکن است آن محصول دارای ویژگی‌ های دیگری هم باشد و بتوان استفاده ‌های دیگری هم از آن برد.

یک فروشنده تجهیزات برقی می ‌تواند به مشتری خود بگوید که از این محصول می ‌تواند چه استفاده‌ هایی کند و بگوید که دلیل ارزشمند بودن این محصول چه موارد و ویژگی هایی است. هنگامی که مشتری با ویژگی‌ های کامل یک محصول آشنا شود. احتمال خرید آن محصول افزایش می ‌یابد.

7-از قبل برای پاسخگویی به مشتریان خود آماده باشید

 فروشنده تجهیزات برقی پیش از مراجعه مشتری برای دریافت یک خدمت یا محصول باید کاملا آماده پاسخ گویی به مشتری باشد. هنگامی که مشتری وارد محیط کاری فروشنده به صورت حضوری یا مجازی می‌ شود. باید با یک محیط مناسب و ایده‌آل و یا پیج اینستاگرامی منظم روبرو شود.

به شکلی که بلافاصله پس از اعلام محصول توسط مشتری، فروشنده در کمترین زمان ممکن آن محصول را آماده ‌کند و جلوی مشتری قرار دهد و یا برای او در کم ترین زمان ممکن کالا را برای مشتری ارسال کند. اگر مشتری به مغازه وارد شود و مشاهده‌ کند فروشنده از ظاهری راسته برخوردار نیست و هیچ نظمی در چینش محصولات وجود ندارد یا فروشنده نمی ‌تواند در زمان کوتاه محصولات درخواستی را آماده ‌کند. نسبت به خریدش نا امید می‌ شود و ممکن است اولین خرید او به آخرین خریدش از آن مغازه تبدیل ‌شود.

8-محصولاتی را که مشتریان عرضه می ‌کنید را به درستی بشناسید

 از مهم ‌ترین ویژگی‌ های یک فروشنده تجهیزات برقی داشتن شناخت کامل نسبت به محصول است. هر چه شناخت فروشنده نسبت به محصولات عرضه ‌شده بیشتر باشد، به شکل بهتری می ‌تواند محصول را به مشتری معرفی‌ کند. اگر مشتری به یک پیج کسب و کار برقی یا یک مغازه لوازم و تجهیزات برقی مراجعه‌ کند و درباره یک محصول از فروشنده سوالی بپرسد. مثلا بپرسد این دستگاه با چه ولتاژ یا جریانی کار می ‌کند و فروشنده نتواند به درستی و به شکل قانع کننده به این سوال پاسخ‌ دهد. قطعا مشتری احساس یاس و نومیدی خواهد کرد و ممکن است از خرید محصول منصرف ‌شود.

فروشنده تجهیزات برقی باید نسبت به تمامی محصولاتی که عرضه می‌ کند، شناختی کامل داشته ‌باشد. حتی مهم است که فروشنده جزیی ‌ترین ویژگی‌ های هر محصول را بداند تا بتواند به سوالات مشتری درباره یک محصول پاسخ ‌دهد و بتواند محصول را به بهترین شکل ممکن به مشتری معرفی‌ کند.

-در تقویت روابط شخصی خود با مشتریان کوشا باشید

 یک فروشنده حرفه ‌ای می ‌داند که باید با مشتریان دائم خود تا حدودی ارتباط شخصی برقرار کند. زمانی که یک مشتری دائما به یک مغازه مراجعه می‌ کند و یا برای خرید تجهیزات برقی مورد نظرش پیج شما را انتخاب می‌ کند. بهتر است شما به عنوان یک فروشنده با روابط عمومی بالا با او ارتباط خوب و صمیمی برقرار کنید. راهکارهای گوناگونی برای تقویت روابط شخصی با فروشنده وجود دارد. مثلا شما می توانید در مواقع خرید از مشخصات شخصی او سوال بپرسید. این که مشتری در چه زمینه ‌ای فعالیت ‌دارد و هدفش از خرید محصولات چیست. نام مشتری را بپرسد.

حتی شما می ‌تواند برخی مشخصات شخصی خود را به مشتری بگوید. البته باید مواظب باشید که در این امر زیاده روی نکنید و موضوعاتی را مطرح نکنید که باعث رنجش مشتری‌ شود. هرگاه احساس ‌کردید مشتری تمایلی به برقراری چنین ارتباط نزدیکی دارد، معذرت خواهی ‌کنید و صحبت را به طور محترمانه و معقولی کوتاه  کنید.

10-خریدار ایده‌آل کسب و کار برقی خود را شناسایی کنید

 خریدار ایده ‌آل کسی است که خدمت یا محصولاتی که شما در فروشگاه یا پیج اینستاگرامی خود ارائه می‌ کنید را خریداری نماید و بدین ترتیب نیازها و اهدافش را برآورده‌ سازد.

 

شما به عنوان یک فروشنده تجهیزات برقی باید بدانید محصول یا خدمتی که عرضه می ‌کنید برای برآورده سازی نیاز های کدام دسته از مشتری‌ ها است و زمانی که متوجه ‌شدید این محصولات برای کدام طیف از افراد مناسب است، اقدام به بر قراری ارتباط با آن ها نمایید.

معمولا بیشتر خدمات و محصولاتی که یک فروشنده تجهیزات برقی عرضه می‌ کند برای دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان رشته برق مناسب است . به همین دلیل فروشنده تجهیزات برقی باید خود را آماده برقراری ارتباط با این قشر از افراد جامعه کند و به معرفی محصولات به این افراد بپردازد.

11-یک برنامه مشخص داشته باشید

 یک فروشنده تجهیزات برقی موفق، فروشنده ‌ای است که باید یک برنامه مشخص را دنبال ‌کند. فروشنده باید یک برنامه زمانی و کاری مشخص داشته ‌باشد. برای مثال فروشنده ‌ای که در یک ساعت معین مغازه را باز می‌ کند . در یک زمان مقرر مغازه را می ‌بندد. در زمینه فروش عملکرد موفق ‌تری خواهد داشت زیرا مشتری ‌ها می‌ دانند .در چه زمانی باید به مغازه او برای تهیه تجهیزات برقی مراجعه ‌کنند.

 

همچنین فروشنده باید یک برنامه فروش مشخص داشته ‌باشد. یعنی باید مشخص‌ کند که در این ماه انتظار دارد فلان محصول چه میزان فروش داشته ‌باشد. اگر میزان فروش کمتر از حد انتظار بود باید چه کاری انجام‌ دهد. اگر فروش محصول بیشتر از مقدار قابل انتظار بود، چه واکنشی باید نشان‌ دهد و در خصوص تامین تجهیزات برقی مورد نیاز مشتریان در ماه های آینده باید چه برنامه ای داشته باشد.

12-هدف ‌محور باشید

چیزی که بر هر نوع برنامه و فعالیتی جهت می ‌دهد، داشتن یک هدف مشخص است. تمام تلاش ‌هایی که افراد در هر زمینه ‌ای انجام می ‌دهند برای رسیدن به یک هدف مشخص است. فروشنده ‌ای که هدف نداشته ‌باشد قطعا در طولانی مدت با ضرر و زیان مواجه خواهد شد. برای مثال فروشنده تجهیزات برقی باید مشخص‌ کند هدفش از عرضه یک محصول یا خدمت برقی مشخص چیست. آیا فلان محصول را فقط برای کسب سود بیشتر عرضه می ‌کند یا با عرضه یک محصول خاص و کم‌ کردن میزان سود به دنبال جذب مشتری است؟

فروشنده تجهیزات برقی باید برای خود اهداف بلند مدت و کوتاه‌ مدت تعریف‌ کند و سپس با توجه به اهدافی که دارد برای رسیدن به موفقیت برنامه ‌ریزی ‌کند. یک فروشنده تجهیزات برقی باید بداند هر فعالیتی یک هدف خاص را دنبال می ‌کند و نداشتن هدف به معنای شکست خوردن در زمینه عرضه و فروش محصول به خصوص در بلند مدت است.

 

 


استارتاپ های برقی و 10 گام برای موفق شدن آن ‌ها (کلیک کنید)

دریافت اپلیکیشن آکادمی کریمی 

level-up-وبینار
کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

error: Content is protected !!