14 اشتباه بزرگی که کارآفرینان مرتکب می شوند
14 اشتباه بزرگی که کارآفرینان مرتکب می شوند| کارآفرینی یکی از مباحث جدید و پر اهمیت اقتصاد و روز جامعه است. برای راه اندازی یک کسب و کار نیاز است با اصول و مفاهیم کارآفرینی آشنا شوید. شما در این مطلب با اشتباه بزرگ کارآفرینان آشنا می شوید و می تواند با مطالعه این مطلب از بروز این اشتباهات جلوگیری نمایید. اشتباه یک کارآفرین می تواند عدم آشنایی با اصول تجارت و یا عدم توجه و تطابق با مشتری و بی توجهی به مقوله ی رقابت باشد. جهت آشنایی با بزرگ ترین اشتباه یک کارآفرین ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
طبق تعریفی عامیانه، کارآفرینی به فرایندی موثر و کارآمد گفته می شود که طی آن، یک کارآفرین با پذیرفتن ریسک ها، تلاشی متعهدانه و البته به همراه نگرشی جدید، در پی خلق ارزشی جدید اعم از مادی و معنوی است.
همان طور که هر روزه مشاهده می کنیم، کارآفرینان از جایگاه بسیار بالایی در جامعه برخوردار هستند. چرا که جوامع امروزی، عمدتاً در پی تجربه هایی جدید هستند که به آن ها حس تازگی بخشد. در نتیجه، کارآفرینی می توان یکی از موثرترین فرایند هایی دانست که اگر به شیوه ای درست انجام گیرد، موفقیت و درآمد بالایی را در پی خواهد داشت. اما مسئله ی اصلی این است که تمامی کارآفرینان موفق نبوده و تنها عده ی کمی از آن ها می توانند در این امر به موفقیتی بزرگ برسند. چرا که بخش بزرگی از جامعه ی کارآفرینان تنها اشتیاق و نوآوری را کافی دانسته و از اطلاعات بالایی در این زمینه برخوردار نیستند. به همین منظور، هر چقدر که ایده ی آن ها ناب و نوآورانه باشند، باز هم به راحتی و به ساده ترین روش ممکن شکست می خورند. ما نیز امروز در این مقاله قصد داریم تا 14 اشتباه بزرگ کارآفرینان که موجب شکست آن ها می شود را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
برای دریافت بسته راه اندازی کسب و کار برقی با صفر ریال سرمایه، اطلاعات خود را وارد کنید
خودبینی
خیلی از افراد که به دنبال راه اندازی کسب و کاری جدید هستند، آن را فرایندی تک نفره می دانند. به عبارت دیگر، بزرگترین اشتباه یک کارآفرین در تصور این است که همه کارها را باید تک نفره انجام دهد. اما باید به این نکته توجه داشت که موفقیت در کارآفرینی نیز مانند هر امری دیگر، نیاز به برخورداری از تیمی حرفه ای دارد. البته تصور اینکه داشتن یک تیم به تنهایی موفقیت شما در کارآفرینی را تضمین خواهد کرد، یکی از بنیادی ترین اشتباه های کارآفرینان است. شما قبل از به کار گرفتن کارکنان خود، ابتدا باید طی تصویری جامع و البته دقیق، آن ها را از ایده ی خود آگاه ساخته و در مسیری که احتمال موفقیت آن ها بیشتر است، آموزش دهید.
بدیهی است که افراد مختلف، افکار، عقاید و دیدگاهی متمایز از یکدیگر دارند. در نتیجه، به کارگیری و مشارکت با افراد مختلف، ارتباطات فرصت هایی جدید و کارآمد را برای شما به همراه خواهد داشت. از طرفی دیگر، شما در صورت به اشتراک گذاشتن ایده ی خود با افراد متفاوت، جنبه های جدید از آن را کشف خواهید کرد.
عدم آشنایی با اصول تجارت
قبل از وارد شدن در هر حیطه و رشته ای تخصصی ابتدا لازم است که شما به خوبی در رابطه با آن اطلاعات لازم را کسب کنید. شما نمی توانید با داشتن اطلاعاتی عمومی و یا تجربیاتی معمولی، قدم در کاری تخصصی بگذارید که از آن هیچ اطلاعی ندارید. از طرفی دیگر، خیلی از کارآفرینان دست به ساخت اصولی جدید در رشته ای تخصصی می زنند که با اصول ثابت شده و کارآمد آن در تضاد است. این کار اشتباه سبب می شود تا ایده ی بزرگ شما بر روی پایه و ساختاری نا مناسب شکل بگیرد. در نتیجه، خیلی زود فرو ریخته و فراموش خواهد شد.
انکار و یا فرار از مشکلات
کارآفرینان هنگام رویارویی با مشکلات پیش روی خود، به سه دسته تقسیم می شوند؛ دسته ی اول که می توان از آن ها به عنوان موفق ترین دسته نیز یاد کرد، کسانی هستند که هنگام رویارویی با مشکل، ابتدا آن را به خوبی برانداز کرده و سپس با توجه به اهمیت و ابعاد آن، در تلاش برای رفع و حل آن خواهند بود. این دسته از افراد، مشکلات را به عنوان مانع نمی بینند، بلکه آن ها را فرصت هایی می دانند برای بررسی جوانب ایده های خود و گسترش آن ها.
دستهی دوم که به نوعی ابعاد بسیار بزرگی را شامل می شود، کسانی هستند که هنگام رویارویی با مشکل به دنبال انکار آن هستند. این انکار و فرار از مشکلات، برخاسته از بی تجربگی و دانش کم آن ها است. این افراد فراموش می کنند که خیلی اوقات قرار نیست ما قادر به حل تمامی مشکلات باشیم. درست ترین کار در این مواقع این است که با متخصصان و مشاوران مشکل را در میان گذاشته و به دنبال ارائه ی راه حل برای آن باشیم.
دسته ی سوم، شامل کسانی می شود که از مشکلات فرار نکرده و در پی حل آن ها هستند. اما این افراد در اکثر مواقع به خوبی ابعاد و اهمیت مشکلات را درک نکرده و وقت و انرژی خود را صرف مشکلات کوچک و کم اهمیت می کنند. به عبارت دیگر، گاهی اوقات باید از مشکلات فرار کرد. فرار از مشکلات کوچک و بی اهمیت، وقت، انرژی و سرمایه شما را ذخیره کرده و جلوی هدر رفتن آن را می گیرد. پس گاهی اوقات گزینه ی فرار را نیز هنگام رویارویی با یک مشکل جزئی و کوچک در نظر داشته باشید و نسبت به آن بی توجه باشید.
نداشتن استراتژی
گسترش و به مرحله ی عمل رساندن یک ایده ی بزرگ، دقیقاً مانند ساخت یک ساختمان است. علاوه بر اینکه باید از مناسب بودن پایه ی ساختمان اطمینان حاصل کنید، داشتن نقشه ی ساختمان نیز بسیار ضروری است. در گسترش یک ایده نیز بدون داشتن نقشه ی کار استراتژی مناسب، خیلی راحت شکست خواهید خورد. تعیین یک برنامه ی منظم برای انجام کارها، علاوه بر راحت سازی انجام کارها و کاهش تنش، تصمیم گیری را نیز بسیار آسان خواهد کرد. پس هیچ گاه داشتن یک برنامه ی مناسب و استراتژی راه را فراموش نکنید.
عدم ریسک پذیری
وقتی یک کار جدید را شروع کرده و یا به دنبال خلق ارزش های جدیدی هستید، شاید مسیر موفقیت شما چندان هموار و مشخص نباشد. چرا که شما اولین نفری هستید که در این مسیر گام برداشته اید. همین امر، سبب ایجاد احساس ترس در خیلی از کارآفرینان می شود. چون آن ها هیچ اطلاع و دانشی از مسیر روبرو نداشته و قدم های خود را سست برمی دارند. اما خیلی اوقات گرفتن تصمیم های جدید، چندان راحت به نظر نمی رسد. چرا که باید خیلی از ابعاد کسب و کار خود را به خطر بی اندازید. ولی بیشتر مواقع این ریسک پذیری است که شما را در مسیر موفقیت به جلو سوق می دهد. کسب و کاری که از ریسک پذیری گریزان باشد، مانند یک کشتی ساکن در اقیانوسی بزرگ است. از طرفی دیگر، ریسک پذیری بدین معنا نیست که شما از تمامی راه های جدید استقبال کنید. چرا که خیلی از این راه ها موجب شکست کسب و کار شما خواهند شد. در واقع ریسک پذیری، بدین معنا است که با داشتن دانشی کافی و اطلاع از ابعاد و جوانب کسب و کار خود، اقدام به تصمیم گیری هایی جدید و عقلانی کنیم.
انتخاب افراد نامناسب
پیش از این گفته شد که هنگام راه اندازی و گسترش یک کسب و کار، قرار نیست که شما به تنهایی تمامی کارها را انجام دهید. بلکه کارآفرینی، امری تیمی محسوب شده و به افرادی متخصص نیاز دارد. اما نکته ای که شاید خیلی از کارآفرینان به آن بی اعتنا باشند، انتخاب افرادی مناسب برای تیم است. در انجام یک کار تیمی، قدرت هر فرد به صورت انفرادی چندان به چشم نخواهد آمد. چرا که هماهنگی افراد با هم خیلی مهم تر از قدرت کارکنان به صورت فردی است. به هنگام استخدام و سرمایه گزاری بر روی افراد، در ابتدا باید از صلاحیت، انگیزه و دیدگاه های آن ها مطلع شوید. تنها کارکنانی صلاحیت کار در تیم شما را خواهند داشت که با مسیر شما همراه بوده و در حوزه ای که شما در آن تخصصی ندارید، ماهر هستند.
عجله برای جلو بردن فرایند
خیلی از کارآفرینان جوان هنگام راه اندازی یک کسب و کار جدید، از همان روز اول منتظر این هستند که به نتیجه برسند. موفقیت یک کارآفرینی، در واقع فرایندی است که نیاز به صبر دارد. هیچ کسب و کاری از همان روز اول به موفقیت نرسیده و راهی طولانی را طی کرده است. شما باید وقت مناسبی را بر روی گسترش ایده و ارتقای جوانب آن صرف کنید. بی حوصلگی شما قطعاً جلوی پیشرفت این فرایند را خواهد گرفت. هیچ راه میانبری در این مسیر وجود ندارد. شما نیز باید مانند خیلی از کارآفرینان دیگر فشار زیادی را تحمل کرده و با چالش های گوناگونی در این مسیر طولانی روبرو شوید. به جای اینکه دنبال موفقیت یک شبه باشید، بهتر است که برنامه ای برای موفقیت ایده ی خود تعیین نمایید و طبق آن به جلو حرکت کنید.
عدم توجه و تطابق با مشتری
هر کسب و کاری، مشتری هدف خود را دارد. شما باید به خوبی نیازهای مشتری هدف را شناخته و خود را با آن تطابق دهید. برای شناخت مشتری، ابتدا خود را جای مشتری قرار داده و نیازها را از طریق چشمان او درک کنید. شما باید خیلی خوب مشتری هدف خود را بشناسید. این شناخت مناسب، به شما این اجازه را خواهد داد تا کسب و کار خود را در مسیری درست و به سوی هدفی مشخص حرکت دهید. در نتیجه، شناخت و تطابق با مشتری هدف، علاوه بر ارتقای میزان فروش، به توسعه ی ایده ی شما نیز کمک شایانی خواهد کرد. البته تعامل شما با مشتری تنها به اینجا ختم نخواهد شد. بلکه پس از فروش نیز باید به دنبال این باشید که بازخورد های محصول و یا خدمات خود را از مشتریان دریافت کنید. دریافت و پردازش این بازخوردها، به شما این امکان را می دهد تا نقاط ضعف را برطرف کرده و در راستای ارتقا ی نقاط قوت خود بکوشید. از طرفی دیگر، باید تلاش کنید که میان رشد و کیفیت تعادل برقرار سازید. به عبارت دیگر، در عین تلاش برای ارتقا و رشد کسب و کار خود، همچنین باید به کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده نیز توجه داشته باشید. چرا که این کیفیت یک محصول است که سبب جذب و راضی ساختن مشتری می شود.
بی توجهی به فناوری های روز دنیا
خیلی از کارشناسان، امروزه را عصر تکنولوژی می نامند. چرا که هر روز اخبار جدیدی از گسترش و به کارگیری فناوری های جدید در سراسر دنیا به گوش می رسد. به کارگیری خیلی از این فناوری ها سبب شده است مشاغل قدیمی که به صورت سنتی کار می کنند، دیگر کارایی چندانی نداشته باشند. در نتیجه، در راه اندازی کسب و کار خود باید توجه ویژه ای به استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های روز دنیا داشته باشید. از طرفی دیگر، استفاده از فناوری علاوه بر بالا بردن محبوبیت شما در میان رقبا، کارایی و سرعت شما را نیز افزایش خواهد داد. به عبارت دیگر، تکنولوژی به شما کمک خواهد کرد که در خیلی از کارها و امور کسب و کار خود سرعت و کارایی بالایی داشته باشید.
بی توجهی به مقوله ی رقابت
خیلی اوقات در عین تازه بودن ایده ی شما، باز هم کسب و کارهای دیگری خواهند بود که در این زمینه با شما به ارتقا بپردازند. اما نکته ای که خیلی از کارآفرینان غافل اند، استفاده از این رقابت برای بهبود و رشد کسب و کار خود است. به عبارت دیگر، یک کارآفرین درست هنگام رقابت با کسب و کاری دیگر، به جای خارج شدن از مسیر خود، این رقابت را فرصتی می بینند برای رشد و ارتقای سطح کیفی خود. چرا که رقابت یکی از مهم ترین ارکان رشد یک کسب و کار محسوب می شود. رقابت فرصتی را در اختیار شما قرار خواهد داد تا به ارزیابی پتانسیل خود بپردازید. این ارزیابی به شما این اجازه را خواهد داد تا بر روی کسب و کار خود و ارتقای کیفیت آن تمرکز کنید. چرا که کیفیت مهم ترین معیار مشتریان برای انتخاب محصول یک کسب و کار است.
سرمایه گزاری نا مناسب
برخورداری از یک سرمایه ی مناسب، یکی از مهم ترین مقوله ها در موفقیت یک کسب و کار محسوب می شود. در واقع، یک کسب و کار زمانی می تواند به مرحله ی عمل برسد که از لحاظ مالی ثبات و از یک برنامه ی استراتژیک برخوردار باشد. چرا که خیلی از کسب و کارهای جدید که از قضا ایده ی خوب و کارآمدی برای اجرا در اختیار دارند نیز به دلیل نداشتن سرمایه ی کافی از مسیر خارج شده و خیلی زود فراموش خواهند شد. از طرفی دیگر، داشتن سرمایه ی کافی به تنهایی چندان هم کارآمد نیست. بلکه این مدیریت مالی و سرمایه گزاری مناسب است که موجب موفقیت کسب و کار شما خواهد شد. به همین منظور، استخدام یک مشاور مالی ماهر به شما کمک خواهد کرد که سرمایه ی خود را در مسیر درست و به صورت عاقلانه خرج کنید. برای یک سرمایه گزاری مناسب، باید فرصت ها را غنیمت شمرده و در زمانی درست اقدام کنید.
عدم بازاریابی درست
خیلی از کسب و کارها در تمامی موارد کار خود را به درستی انجام می دهند. مثلاً ایده ی خود را گسترش داده و سطح کیفی محصولات و خدمات خود را نیز به بالاترین حالت ممکن خود می رسانند. اما در مرحله ی عمل و بازاریابی موفق نمی شوند و نمی توانند مسیر موفقیت را به پایان برسانند. سطح کیفی یک محصول خود بهترین تبلیغ برای آن کسب و کار محسوب می شود. اما دقت داشته باشید که کافی نیست و شما باید با یک بازاریابی مناسب برای ارائه محصول خود یا خدمتتان به مشتری هدف داشته باشید. در این بازاریابی مناسب، شما ابتدا با توجه به درک خواسته های مشتری، برای وی ایجاد نیاز می کنید. از طرفی دیگر، بازاریابی شما باید با دائما دستخوش تغییر شود و با روند روز بازار مطابقت یابد. بازاریابی شما نباید تنها گروه خاصی از مشتریان را مورد هدف قرار دهد.
بلکه باید با نیازها و خواسته های قشر عظیمی از مردم هم راستا شود. با این کار، کسب و کار شما از حالتی تک بعدی بیرون آمده و تمرکز خود را بر روی رشد جوانب مختلفی قرار خواهد داد. برای بازاریابی مناسب، باید از ابزار مختلفی استفاده کنید و از طریق آن محصول خود را ارائه دهید. برای مثال، امروزه عموم مردم فعالیت گسترده ای در فضای مجازی دارند. در نتیجه، بهترین نوع بازاریابی امروزی از طریق فضاهای مجازی صورت خواهد گرفت.
مادی نگری
مادی نگری در نوع خود چندان هم بد نیست. در واقع، هدف از تشکیل یک کسب و کار این است که در کنار برطرف نیاز قشری از جامعه برای کارآفرین نیز موجب درآمد زایی شود. اما خیلی از کارآفرینان جوان، به دلیل بی تجربگی خود تنها به دنبال کسب درآمد آنی و زیاد از کسب و کار خود هستند. فراموش نکنید که طمع خیلی از کارآفرینان موجب پایان یک ایده ی بزرگ شده است. این دسته از افراد بدون داشتن اطلاعات کافی و دانش لازم، ایده ی خام و رشد نیافته ی خود را خیلی زود وارد بازار فروش می کنند تا به سودی آنی و بزرگ برسند. شاید در همان ابتدای ارائه، کسب و کار آن ها فروش زیادی کند. اما این میزان از فروش به هیچ عنوان تداوم نخواهد داشت. چرا که ایده ی آن ها پایه ی درستی نداشته و برای آن آینده نگری اصولی صورت نگرفته است. پس مادی نگری در نوع خود برای موفقیت و رشد یک کسب و کار ضروری است، اما طمع در آن موجب شکست یک پروژه خواهد شد.
نداشتن تمرکز
خیلی از کارآفرینان تمرکز کافی بر روی ایده ی خود و جوانب آن ندارند. این عدم تمرکز، سبب می شود که دائماً از این به آن شاخه بپرید و در این دور باطل، تنها وقت، سرمایه و انرژی شما هدر خواهد رفت. شما باید تصویر درست و جامعی از کسب و کار خود داشته و ظرفیت های آن را بشناسید. این کار به شما اجازه می دهد تا با طراحی یک برنامه ی درست و هماهنگ، از منابع خود به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنید. با داشتن تمرکز کافی، می توانید قدم های خود را با ثبات برداشته و هنگام رویا رویی با چالش های گوناگون، بهترین تصمیم را اتخاذ کنید. با داشتن تمرکز، هدف خود را شناخته و مسیر پیش روی شما برای رسیدن به موفقیت مشخص و هموار خواهد شد.
دریافت اپلیکیشن آکادمی (کلیک کنید)
آموزش کسب و کار برقی (کلیک کنید)
کارآفرینی برقی و معرفی 11 فیلمی که هر کارآفرین برقی باید تماشا کند (کلیک کنید)
دیدگاهتان را بنویسید