10 عامل بازدارنده در راهاندازی کسب و کار
مباحث مربوط به کارآفرینی بسیار جذاب است و امروزه بیش از هر زمان دیگر به آن توجه میشود. ما در این مطلب به بررسی 10 عامل بازدارنده در راهاندازی کسب و کار میپردازیم.
لازم به ذکر است کارهایی که در گذشته به شیوه سنتی انجام میشد در سالهای اخیر منسوخ شده است و امروزه فضای کاملا متفاوتی در بازار کار رشته برق حاکم است.
در این سالها با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه های مختلف، شاهد ایجاد کسب و کارهای جدید بودهایم. کارهایی که فضای کاملا متفاوتی با کارهای سنتی دارند.
اگر به لیست ثروتمندترین افراد جهان نگاهی بیاندازیم میبینیم که افرادی در صدر این لیست قرار دارند که توانستهاند یک کسب و کار جدید راهاندازی کنند و با تلاش و پشتکار به موفقیت امروز برسند.
با این وجود افراد بسیاری هم بودهاند که به راه انداختن یک کسب و کار جدید علاقه دارند اما بنا به دلایل مختلفی اقدام به این کار نمیکنند. در اینجا میخواهیم به بررسی 10 عامل بازدارنده در راه اندازی کسب و کار جدید بپردازیم.
1-نداشتن اعتماد به نفس کافی
یکی از مهمترین عوامل از 10 عامل بازدارنده در راهاندازی کسب و کار، نداشتن اعتماد به نفس کافی است. گاهی اوقات میبینیم که فردی یک ایده مناسب برای شروع یک کسب و کار جدید را دارد اما به خاطر نداشتن اعتماد به نفس کافی، توانایی راهاندازی کسب و کار جدید را ندارد.
یکی از مهمترین عوامل برای راهاندازی کسب و کار، خود باوری است.
اگر فرد نسبت به تواناییهای خودش ایمان نداشته باشد هرگز نخواهد توانست یک کسب و کار موفق را راه اندازی کند.
به تواناییهای خود ایمان داشته باشید و تمام تلاش خود را برای موفقیت به کار بگیرید و به این نکته توجه داشته باشید که کارآفرینان موفق امروز همگی انسان هایی مانند شما هستند که با اعتماد به نفس کافی توانسته اند به موفقیت برسند.
2-ترس از ضرر و زیان
یکی دیگر از عوامل مخرب برای شروع نکردن یک کسب و کار جدید ترس از ضرر و زیان احتمالی کسب و کار جدید است. هر چقدر هم که فرد به ایده خودش ایمان و اطمینان داشته باشد باز هم احتمال عدم موفقیت و ضرر و زیان دیدن وجود دارد.
گاهی اوقات شما کارتان را به خوبی انجام میدهید اما عوامل محیطی باعث عدم موفقیت شما میشوند. با این وجود این بهانه هرگز نمیتواند دلیلی قانع کننده برای شروع نکردن یک کسب و کار جدید باشد.
به این نکته توجه کنید که در هر شکستی یک پیروزی به صورت مستتر نهفته است.
هراسی از شکست خوردن نداشته باشید و از شکستهای خود درس بگیرید. مهم نیست چند بار شکست میخورید، اگر شما از شکستهایتان درس بگیرید قطعا در آینده به موفقیت خواهید رسید.
حتی شما میتوانید این جمله را همیشه با خود تکرار کنید: موفقیت دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره.
3-ترس از قضاوت مردم
یک عامل بازدارنده دیگر از 10 عامل بازدارنده در راهاندازی کسب و کار، ترسیدن از صحبتها و قضاوتهای مردم است.
از آنجا که شروع یک کسب و کار نیاز به ایدههای خلاقانه دارد و از آنجا که بسیاری از افراد عادی در ابتدا درک درستی از ایدههای شما ندارند؛ ممکن است قضاوتهایی نادرست داشته باشند و شما را برای ایجاد این کسب و کار مورد سرزنش قرار دهند.
اگر شما به تواناییهای خود ایمان دارید هرگز نباید تحت تاثیر صحبتهای دیگران قرار بگیرید و باید با قدرت به مسیر خود ادامه دهید.
البته منظور ما این نیست که نسبت به توصیهها و مشاورههای اطرافیان خود بیتفاوت باشید؛ زیرا توصیه و مشاوره صحیح به پیشرفت شما کمک میکند. اما اگر احساس کردید که فردی با قصد و غرض میخواهد شما را از مسیر دور و یا منحرف کند نباید اهمیت زیادی بدهید، بلکه باید با قدرت بیشتری به راه خود ادامه دهید.
4-راحت طلب بودن
یکی دیگر از عوامل مخرب برای شروع نکردن یک کسب و کار راحت طلب بودن فرد کارآفرین است. با نگاه کردن به افراد کارآفرین موفق ممکن است با خود تصور کنیم که این افراد از همان روز اول تا این حد موفق بوده اند، قطعا این تصور صحیح نیست.
همه افرادی که در زمینه کارآفرینی موفق بودهاند مسیر سختی را برای رسیدن به موفقیت پیمودهاند. به یاد داشته باشید که کارآفرینی و شروع یک کسب و کار نیاز به تلاش زیادی دارد و در اوایل مسیر باید سختیهای زیادی را تحمل کنید.
5-سرمایه اولیه زیاد
از جمله عوامل مخرب برای شروع نکردن یک کسب و کار جدید اینست که افراد برای راهاندازی کسب و کار به دنبال سرمایه اولیه زیاد هستند. ممکن است تصور کنید که ایجاد یک کسب و کار جدید نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارد و اگر سرمایه اولیه زیادی نداشته باشید نمیتوانید کسب و کار مخصوص خود را آغاز کنید.
اگرچه سرمایه اولیه میتواند نقش مهمی در راهاندازی یک کسب و کار جدید داشته باشد اما نداشتن سرمایه اولیه کافی نمیتواند بهانه خوبی برای شروع نکردن یک کسب و کار باشد. شما با حداقل سرمایه هم میتوانید کسب و کار خود را در ابعاد کوچک آغاز کنید و با گذر زمان میتوانید ابعاد کار خود را گسترش دهید.
6-مقایسه با دیگران
از دیگر عوامل مخرب برای شروع نکردن یک کسب و کار، مقایسه ایده و نوع کسب و کار خود با دیگران است.
گاهی ممکن است ببینید که یکی از اطرافیان شما در ایجاد یک کار جدید ناموفق بوده و به همین دلیل تصور میکنید که شما هم نمیتوانید یک کسب و کار جدید و موفق را شروع کنید.
شما هرگز نباید نوع ایده و کسب و کار خود را با دیگران مقایسه کنید.
همانطور که موفقیت اطرافیان شما در راهاندازی کسب و کار جدید تضمینی برای موفقیت شما در راهاندازی کسب و کار نیست، عدم موفقیت اطرافیان هم دلیلی بر عدم موفقیت شما نخواهد بود.
7-نداشتن برنامهریزی مناسب
یکی از دلایلی که کمتر به آن توجه میشود اما نقشی مهم در عدم موفقیت یک کسب و کار جدید دارد، نداشتن یک برنامهریزی مناسب است. هر چقدر ایده خوب و انگیزه زیادی برای ایجاد کار داشته باشید، اما برنامهریزی خوبی نداشته باشید، نمی توان به موفقیت در کسب و کار امید چندانی داشت.
بسیار مهم است که برای جنبه های مالی، بازاریابی، فروش و دیگر قسمت های مربوطه برنامهریزی مناسبی داشته باشید.
8-خوب نبودن شرایط اقتصادی کشور
در سالهای اخیر کشور ما با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم کرده است و به همین دلیل بسیاری از افراد تمایلی به راهاندازی کسب و کار جدید در این شرایط را ندارند و امیدوارند که با بهبود شرایط بتوانند کسب و کار خود را ایجاد کنند.
نه تنها کشور ما، بلکه دیگر کشور ها نیز همواره با مشکلاتی در زمینه اقتصاد روبرو بودهاند. باید به این نکته توجه کنید که مشخص نیست شرایط اقتصادی چه زمانی بهبود مییابد و هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از بهبود شرایط اقتصادی ایده شما به اندازه امروز شانس موفقیت داشته باشد و حتی ممکن است فرد دیگری ایده شما را اجرا کند و دیگر شانسی برای راه اندازی کسب و کار مد نظر خود نداشته باشید.
9-به دنبال درآمد ثابت بودن
یک عامل دیگر از 10 عامل بازدارنده در راهاندازی کسب و کار اینست که: برخی افراد نمی توانند از درآمد ماهیانه ثابتی که در شغل فعلی دریافت میکنند، چشم پوشی کنند.
در زمان راه انداختن یک کسب و کار جدید ممکن است، تا چندین ماه نه تنها درآمدی نداشته باشید؛ بلکه شاید مجبور شوید از جیب هم هزینه کنید.
اگرچه حقوق ثابت ماهیانه باعث میشود دخل و خرج خود را تنظیم کنید اما معمولا با حقوق ثابت ماهیانه آن هم در این شرایط اقتصادی نمیتوانید زندگی مرفهی داشته باشد.
10-رقابتپذیر نبودن
یکی از دیگر دلایلی که باعث میشود فرد یک کسب و کار جدید را شروع نکند، نداشتن قابلیت رقابتپذیری است.
گاهی اوقات ممکن است وجود رقبای عامل باز دارنده شما باشد. نا امید شوید و شانس موفقیت خود را پایین ببینید.
لازم است بدانید، که علاوه بر شما افراد دیگری هم هستند، که در حوزه فعالیت شما، فعالیت دارند.
این امر بسیار طبیعی است و نباید باعث نا امیدی شما شود. اتفاقا وجود رقیب باعث میشود انگیزه شما برای کارکردن و بهبود کیفیت خدمات افزایش یابد.
به یاد داشته باشید که قرار نیست شما بازار هدف را به صورت انحصاری در اختیار داشته باشید. شما بایستی همواره باید با رقیبان مستقیم خود به رقابت بپردازید. هر چه میزان کیفیت کار شما بهتر باشد شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید