داشتن اطلاعات در مورد سیستم تلفن تحت شبکه در آزمون نظام مهندسی برق ضروری است. Voip در اصل بمعنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی شبکه دیتا است. با استفاده از این سیستم تلفن تحت IPشما می توانید، در بستر یک شبکه مکالمات تلفنی داشته باشید. سیستم VOIP در کل دنیا به یک روش برقراری ارتباط تلفنی رایگان تبدیل گردیده است، که امروزه بسیار از آن استفاده می شود. کاربران برای استفاده از این سیستم کافی است، تنها هزینه ISP را پرداخت کنند. از جمله متداولترین کاربردهای سیستم تلفن تحت شبکه در موارد شخصی می توان به استفاده سرویس های تلفنی تحت آی پی که در بستر اینترنت صورت می گیرند و با محوریت یک سوییچ تلفن صورت می گیرد اشاره کرد.
1– سیستم تلفن تحت شبکه چیست؟
VOIP مخفف عبارت Voice over internet protocol است، که تحت عنوان تلفن های تحت شبکه شناخته شدهاند. Voip در اصل بهمعنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا است. با استفاده از این سیستم تلفن تحت وب شما قادر خواهید بود، در بستر یک شبکه مکالمات تلفنی داشته باشید.
سیستم تلفن تحت شبکه (voip) از فنآوری دیجیتال استفاده می کند. این سیستم جهت اتصال نیازمند به یک فنآوری broadband همانند DSL نیز است. همچنین می توان گفت VOIP امروزه در مقابل با خطوط تلفن سنتی عمل می کند.
بعبارتی کلی می توان گفت تلفن تحت شبکه یا آی پی یک روش جهت تبدیل کردن سیگنال های آنالوگ صوت به دادههای دیجیتال است. لازم به ذکر است، که انتقال در این سیستم از طریق اینترنت امکانپذیر می گردد.
سیستم VOIP در کل دنیا به یک روش برقراری ارتباط تلفنی رایگان تبدیل گردیده است، که امروزه بسیار از آن استفاده می شود. کاربران برای استفاده از این سیستم کافی است، تنها هزینه ISP را پرداخت کنند. هدف اصلی از این کار و استفاده از سیستم تلفن تحت آی پی غلبه مرحله به مرحله بر روی چالش هایی است، که سبب می شود انتقال ترافیک صوتی بر روی بستر نه چندان با کیفیت شبکه های محلی با خطر مواجه شود.
لازم به ذکر است، که مکالمات تلفنی که از طریق سیستم های تحت شبکه صورت می گیرد، با ارتباطات داده تفاوت های زیادی دارد. کیفیت این مکالمات نیز با کارایی شبکه رابطه مستقیمی دارد. بهعبارتی می توان گفت، به هر میزانی که در تبادلات سطح شبکه تاخیر وجود داشته باشد، در مکالمات تلفنی VOIP نیز افت کیفیت محسوسی مشاهده می گردد.
یکی از شروط موفقیت سیستم تلفن تحت شبکه یا آی پی (VOIP) گستردهسازی خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه، ارتقای کارایی کابل های LAN موجود در سیستم و بهکارگیری ابزارهای مدیریت و کنترل کیفیت از مواردی است، که سبب موفقیت یک سیستم تلفن تحت شبکه نیز می شود.
2- نحوه عملکرد تلفن تحت شبکه (VOIP)
از جمله متداولترین کاربردهای سیستم تلفن تحت شبکه در موارد شخصی می توان به استفاده سرویس های تلفنی تحت آی پی که در بستر اینترنت صورت می گیرند و با محوریت یک سوییچ تلفن صورت میگیرد اشاره کرد.
در این فناوری منحصر به فرد کاربران می توانند یک شماره تلفن مجزا داشته باشند. در اینگونه موارد مشابه امکان دارد، کاربران از یک آداپتور استفاده کنند. استفاده از آداپتور به کاربر این اجازه را می دهد، تا بتواند از یک تلفن معمولی نیز استفاده نماید.
زمانیکه شما با مخاطبتان ارتباط برقرار می کنید، مخاطب شما نمیتواند متوجه گردد، که شما از فناوری VOIP استفاده مینمایید، یا یک تلفن سنتی. و این موضوع برای مخاطبان قابل تشخیص نخواهد بود.
در سیستم تلفن تحت آی پی صوت بهصورت دیجیتال در مسافتی طولانی فرستاده می شود، قابل ذکر است که پیش از ارسال صوت، بایستی آن را با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC)، دیجیتال و سپس ارسال و در نقطه پایانی انتقال، با استفاده از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) دوباره آن را به آنالوگ تبدیل کرد.
خوب است بدانید که شبکه های مبتنی بر پروتکل TCP/IP از یک سری بسته اطلاعاتی IP ایجاد می شوند. این بسته ها برای کنترل ارتباطات از یک هدر و یک پلی لود جهت مبادله دادهها استفاده می گردد. برای حرکت در شبکه و رسیدن صوت به مقصد سیستم تلفن تحت شبکه از بسته های اطلاعاتی IP نیز استفاده می نماید.
3- مراحل ایجاد یک ارتباط مبتنی بر VOIP
برای اینکه یک ارتباط مبتنی بر voip داشته باشید، بایستی یک سری فعالیت ها صورت گیرد که در ادامه آن ها را بهصورت گام به گام به شما توضیح خواهیم داد. پس تا پایان مقاله را با دقت مطالعه کنید.
1-3- تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال
در مرحله ابتدایی باید توسط یک مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) سیگنال های صوتی آنالوگ موجود را به سیگنال های دیجیتال که مجموعه ای از صفر و یکها هستند، تبدیل کنید.
2-3- فشردهسازی سیگنال دیجیتال
برای اینکه بتوان سیگنال های دیجیتالی که در مرحله قبلی از سیگنال های آنالوگ گرفته شد، را فرستاد، بایستی توسط یک فرمت فشرده گردد. برای فشرده سازی سیگنال های صوتی دیجیتال از پروتکل های متفاوتی استفاده می گردد، که می توان به پروتکل PCM و استاندارد ITU-T G.711 نیز اشاره کرد.
3-3- استفاده از یک پروتکل بلادرنگ
در این قسمت، بسته های فشرده شده موجود درون بسته های اطلاعاتی و با استفاده از یک پروتکل بلادرنگ مثل RTP بر روی UDP قرار می گیرند.
4-3- استفاده از یک پروتکل سیگنالینگ
در این قسمت بایستی از یک پروتکل سیگنالینگ جهت فراخوانی کاربر استفاده گردد. در این خصوص، می توان پروتکل ITU-T H323 را در این باره مثال زد.
5-3- تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ
در این مرحله که بعنوان مرحله پایانی بشمار می رود، بایستی در قسمت گیرنده بسته های اطلاعاتی از همدیگر جدا گردند، داده های موجود استخراج شوند و سپس به سیگنال های صوتی آنالوگ تبدیل گردند. در این مرحله باید همه سیگنال های صوتی آنالوگ موجود برای کارت صدا و تلفن گیرنده قرستاده شود.