احتمال برگزاری آزمون نظام مهندسی برق اجرا در سال 1400

تاریخ آخرین به روزرسانی
1400/12/14
تعداد مشاهده
1014 نفر

به گزارش دپارتمان آزمون های تخصصی آکادمی مهندس کریمی، احتمال برگزاری آزمون نظام مهندسی برق اجرا در سال 1400 اعلام شد

بحث صلاحیت اجرا در آزمون نظام مهندسی برق یکی از قوانین معلق مانده نظام مهندسی ساختمان است که از اواسط سال 98 به صورت جدی بحث برگزاری آزمون اختصاصی این صلاحیت مطرح شده اما به نظر می رسد با توجه به مکاتبات انجام شده از سال 1400 باید منتظر برگزاری آزمون باشیم.

در نامه ای که به تاریخ 04/11/99 مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه به مهندس مانی فر (مدیر کل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی و مسئول برگزاری آزمون نظام مهندسی) تقاضای برگزاری آزمون نظام مهندسی برق و مکانیک در صلاحیت اجرا داشته است.

در پاسخ به این نامه در مورخه 20 بهمن 99 از طرف مهندس مانی فر به مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه، تصریح شده که برگزاری آزمون صلاحیت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی در دست بررسی بوده و در صورت قطعیت هم زمان با ثبت نام دوره آتی آزمون ها، اطلاع رسانی خواهد شد.

برگزاری آزمون نظام مهندسی برق اجرا در سال 1400

پس می توان برگزاری آزمون نظام مهندسی برق اجرا را قطعی کرد، در صورت وجود صلاحیت اجرا کل امور اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها بر عهده مهندس مجری برق خواهد بود، صلاحیت اجرا دئ مزیت مهم از دید درآمدزایی برای مهندسین برق دارد اول اینکه تعرفه آن حتما چند برابر تعرفه طراحی و نظارت تاسیسات برقی بوده و ثانیا با توجه که کارمندان و شاغلین در رشته های عمران و معماری اجازه دریافت پروانه اجرا را ندارند، به احتمال بسیار زیاد مهندسین مجری تاسیسات برقی نیز چنین وضعیت خواهند داشت و این باعت درآمدزایی عالی برای مهندسین برق فاقد شغل شده و می توانند روی این درآمد به عنوان یک شغل اصلی حساب بکنند.

منابع و سوالات

با توجه به تجربه آزمون های رشته های عمران و معماری، به احتمال بسیار زیاد، منابع و سوالات آزمون نظام مهندسی برق اجرا مشابه و نزدیک به آزمون نظام مهندسی برق نظارت خواهد بود، پس داوطلبانی که مایل هستند در آزمون اجرای احتمالی موفق شوند، با توجه به اینکه جزییانی از این آزمون در دست نیست، بهتر است به آزمون نظارت بیش از پس مسلط شوند. نکته مهم اینکه، با در نظر گرفتن نیاز شدید به مجری تاسیسات برقی، قطعا آزمون های اول این صلاحیت بسیار راحت تر خواهد بود تا تعداد مهندسین مجری تاسیسات برقی به یک حداقل معقول برسد.

طبق مبحث دوم مقررات ملی ساختمان «مجری شخصی حقیقی یا حقوقی که در زمینه اجرای ساختمان دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت مسکن و شهرسازی است و به عنوان پیمانکار کل و مطابق با قرارادادهای همسان که با صاحب کار منعقد می‌نماید اجرای عملیات ساختمانی را بر اساس نقشه‌های مصوب و کلیه دارک منضمه به قرارداد بر عهده دارد». پس مجری تاسیسات برقی مسئول کامل اجرا کل تاسیسات برقی خواهد بود و هر فرد یا شرکتی که در فرآیند اجرا نقش داشته باشد باید تایید مجری باشد.

 

برای مشاهده متن مکاتبات کلیک کنید

کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!