درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی برق
پروانه نظام مهندسی، پروانه اشتغال بکار معتبر برای ورود به بازار کار حرفه ای در کشور است که با قبولی در آزمون نظام مهندسی برق میتوان آن را دریافت کرد؛ در صورتیکه فرد دارای پروانه اشتغال بکار نظام مهندسی برق، زمان و انرژی مناسبی را به این کار اختصاص دهد، این پروانه میتواند درآمدزایی خیلی خوبی برای فرد مورد نظر ایجاد کند.برای اخذ اطلاعات کامل درباره پروانه نظام مهندسی برق روی «درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی برق» کلیک نمایید.
برای دریافت ویدئو درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی فرم زیر را پر کنید.
اولین نکاتی که بعد از قبولی در آزمون نظام مهندسی برق باید از آن اطلاع داشته باشید، نحوه دریافت پروانه نظام مهندسی است که این فرآیند کلا از طریق سایت های مختلف انجام شده و نیاز به آموزش کامل دارد که با تکمیل فرم فوق، می توانید آموزش ویدیویی آن را در بخش اول مشاهده کنید.
مراحل اخذ پروانه
سه مرحله اخذ پروانه نظام مهندسی برق، عبارتند از:
قبولی در آزمون نظام مهندسی
عضویت در سازمان نظام مهندسی
مراحل و مدارک اخذ پروانه
محل اخذ پروانه
شهر محل اخذ پروانه نظام مهندسی، تاثیر بسزایی در درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق دارد از این رو، انتخاب محل اخذ پروانه بسیار مهم است.
حقوقی کردن پروانه
از مزایای نظام مهندسی برق حقوقی کردن پروانه اشتغال بهکار نظام مهندسی است که همان قراردادی است که میان یک شرکت مهندسی و شخصی که دارای پروانه اشتغال بهکار نظام مهندسی میباشد، منعقد میگردد. البته از این قرارداد، به اشتباه، با عنوان اجاره پروانه و فروش پروانه نظام مهندسی یاد میشود.
آموزش های موردنیاز
اخذ پروانه شرط لازم برای درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق بوده و نه شرط کافی. برای رسیدن به درآمد از این پروانه، باید آموزش های لازم را دید. مهمترین سرفصل هایی که باید به صورت اصولی و کاربردی آموزش دیده شود، یادگیری مقررات ملی است.
تسلط به مقررات ملی
باید به قسمت های مهم و کاربردی مباحث زیر تسلط کامل داشت:
مبحث 13 مقررات ملی ساختمان
مبحث 2 مقررات ملی ساختمان
کتاب قانون نظام مهندسی
مبحث 15 مقررات ملی ساختمان
مبحث 3 مقررات ملی ساختمان
مبحث 12 مقررات ملی ساختمان
اصول طراحی
می توان گفت، اولین و بهترین راه برای دستیابی به درامد پروانه نظام مهندسی برق، یادگیری اصول طراحی و محاسبه تاسیسات برقیست که می توان به صورت دورکار و پروژه ای انجام داد. برای مشاهده جزییات کامل اصول طراحی نظام مهندسی برق کلیک کنید.
اصول نظارت
از دیگرمزایای پروانه نظام مهندسی برق نظارت تاسیسات برقی است که دارای مسئولیت و ریزه کاری های بسیار زیاد است که عدم تسلط به جزییات نظارت، می تواند باعث بروز فاجعه شود. برای مشاهده جزییات کامل اصول نظارت نظام مهندسی برق کلیک کنید.
گزارش نویسی
هر ناظر تاسیسات برقی، باید اصول نگارش یک گزارش مستند و مستدل از مراحل مختلف نظارت تاسیسات برقی را داشته باشد تا امکان بروز مشکلات حقوقی بعدی را از خود سلب کند. برای مشاهده جزییات کامل گزارش نویسی ناظر نظام مهندسی برق کلیک کنید.
تست و تحویل
کیفیت و صحت عملکرد تاسیسات برقی ساختمان، بعد از اجرای کامل باید با تست های مختلف بررسی شده و بعد از اطمینان از عملکرد آن، به کارفرما تحویل داده شود. برای مشاهده جزییات کامل تست و تحویل در نظام مهندسی برق کلیک کنید.
زمینه های درآمدزایی
از راه های مختلفی می توان از پروانه نظام مهندسی برق، درآمدزایی داشت که به دو دسته کلی مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می شود.
درآمدهای مستقیم
این درآمدها، همان درآمدهایی است که مستقیماً بوسیله خود سازمان نظام مهندسی به حساب مهندسین واریز میشود.
ارجاع کار
پروژههای طراحی و نظارت تاسیسات برقی از طرف سازمان نظام مهندسی، از طریق کارتابل شخصی فرد دارای پروانه اشتغال، به وی معرفی میشود؛ که به آن اصطلاحا ارجاع کار گفته میشود. این ارجاع دارای قواعد و مقررات خاصی است، که در اینجا مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد.
چند نکته خیلی مهم در رابطه با درآمد از ارجاع کار
این درآمد به هیچ عنوان عدد ثابت و مشخصی نداشته و تابع تعداد ساختمانها و مهندسین هر شهرستان است.
به مهندسین پایه سه صرفاً پروژه هایی از گروههای الف و ب (براساس جدول فوق) ارجاع میگردد. چون عملاً تعداد ساختمانهای زیر پنج طبقه کم است، شاید درآمد این مهندسین، بویژه در شهرهای بزرگ، کم باشد.
با بالا رفتن پایه، هم متراژ سهیمه و هم تعداد طبقات مجاز بالا میرود، و از این نظر، درآمد مهندسین با بالا رفتن پایه بصورت قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
مجوزها
دومین منبع درآمد مستقیم برای مهندسین، مجوزهایی میباشد که بهواسطه داشتن پروانه نظام مهندسی تاسیسات برقی(طراحی و یا نظارت) میتوان دریافت نمود و علاوه بر ارجاع کار، از آن نیز درآمد کسب نمود. سازمان نظام مهندسی در هر استان در زمانهای متفاوت، دورههایی برای اعطای برخی مجوزها با ارگانهای مختلف برگزار مینماید. پس از پایان هر دوره، به مهندسین مجوزهایی برای انجام برخی امور ارائه داده میشود؛ که این نیز برای مهندسین درآمدهایی ایجاد میکند.
درآمدهای غیرمستقیم
یکی دیگر از روشهای درآمدزایی از پروانه اشتغال بکار نظام مهندسی، نیاز به فعالیت، آموزش و تلاش دارد. مهندسین زیادی از میزان درآمد نظام مهندسی گلهمند هستند؛ که کاملاً بحق است. ولی تعداد زیادی از مهندسان در حال حاضر بصورت کاملاً حرفه ای با زمینه ای که پروانه نظام مهندسی تاسیسات برقی (طراحی و یا نظارت) برای آن ها ایجاد کرده، به درآمدزایی مشغولند. درآمدهای این بخش چند برابر درآمد مستقیم بوده، و مهندسین زیادی صرفاً با هدف استفاده از پتانسیل پروانه نظام مهندسی در این بخش، در آزمون شرکت می کنند.
طراحی
بسیاری از شرکت های حقوقی و مهندسین طراح، که توانایی و زمان لازم را برای ترسیم نقشه های تاسیسات برقی ندارند؛ طراحی خود را به مهندسین دارای پروانه اشتغال بکار نظام مهندسی، که دارای تسلط کافی نسبت به نرم افزارهای اتوکد الکتریکال، دیالوکس و رِویت دارند، می سپارند. معمولاً در این گونه کارها، میزان مبلغ توافق گردیده به جهت انجام طراحی پروژه ها، فی ما بین اشخاص طراح و شرکت بصورت درصدی بوده، و در حدود پانزده الی سی درصد تعرفه سالانه است. تبحر و تسلط کافی در طراحی و محاسبه تاسیسات برقی، بویژه در مجتمع های مسکونی و تجاری بزرگ، بیمارستان ها و …، می تواند یک شغل ثابت بصورت دورکاری با درآمدی به میزان بیش از ده میلیون تومان در ماه را برای این افراد ایجاد کند.
نظارت
دفاتر فنی حقوقی نظام مهندسی، برای نظارت پروژهها به مهندسین مسلط به نظارت تاسیسات برقی نیاز دارند. این دفاتر و شرکتها، بشدت بدنبال ناظرانی هستند که بصورت دائم با آنها همکاری کرده؛ و نظارت پروژهها را به آن ها بسپارند. معمولاً ناظران دارای پروانه پایه دو و بالاتر، و مهم تر از آن، مهندسینی که دارای دقت بالا و اطلاعات کافی از جزئیات و نحوه نظارت بر پروژه ها باشند، شانس بالایی برای جذب و اشتغال بکار در این شرکت ها را دارند؛ که سبب ایجاد درآمدی به میزان بیش از پنج میلیون تومان در ماه برای آن ها خواهد شد.
کارهای اجرایی
بسیاری از مهندسین، صرفاً به علت اولاً ایجاد ارتباط با سایر مهندسین و شرکتهای حقوقی در بخش تاسیسات برقی ساختمان، و ثانیاً ایجاد ارتباط با کارفرماها و شرکتهای سازنده، با هدف اجرای پروژههای تاسیسات برقی، بدنبال دریافت پروانه نظام مهندسی تاسیسات برقی (طراحی و یا نظارت) هستند.از مزایای مدرک نظام مهندسی برق کار اجرای تاسیسات برقی است که معمولاً این افراد می توانند با قرارگیری در فضای کاری بزرگ و دارابودن تخصص یا داشتن همکارانی در زمینه های زیر، اجرای پروژه ها را نیز بر عهده بگیرند:
سیستمهای جریان ضعیف
سیستم ارتینگ و همبندی
تأسیسات برقی
منابع اضطراری و ایمنی
پروانه اشتغال نظام مهندسی برق
بسیار از مهندسین شاید آموزش های موردنیاز را دیده اند اما شاید درآمد قابل توجهی را از این پروانه ندارند. دلیل اصلی این درآمد کم، نداشتن مهارت های پولسازی است.
الف) ورود به بازار کار حرفهای: مهمترین دلیل اعتبار پروانه نظام مهندسی برق، امکان ورود به یک بازار کار کاملاً حرفهای و تخصصی میباشد. البته در حال حاضر افرادی بدون دارا بودن پروانه نظام مهندسی در بخش تاسیسات برقی ساختمانها فعالیت مینمایند. اما قطعاً در اختیار داشتن این پروانه، باعث میشود که از طرفی ورود این افراد و از طرفی دیگر رشد و پیشرفت آنها، سریعتر شود.
ب) ایجاد رابطه: مهندسین دارای پروانه اشتغال بهکار نظام مهندسی میتوانند، خود را به جامعه عظیمی از کارفرمایان (سازندگان ساختمان) و شرکتهای فعال بزرگ معرفی کرده و با داشتن تخصص و توانایی لازم، درآمد بسیار خوبی را برای خود ایجاد نمایند.
ج) جایگاه اجتماعی: واقعیت این است که در اختیار داشتن پروانه نظام مهندسی و قبولی در آزمون، آرزو و خواسته همه مهندسین برق است. ممکن است برخی افراد اساساً نیازی چه از نظر شغلی و چه از نظر درآمدی به آن نداشته باشند، اما حتماً از لحاظ شخصیت مهندسی و جایگاه اجتماعی، به آن نیاز مبرمی دارند.
نقشه راه
چهار گام موفقیت در این فرآیند درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق عبارتند از:
گام 1. یادگیری اصول
گام 2. ایجاد رابطه
گام 3. فضای مجازی
گام 4. تیم سازی
بیشتر بخوانید:
نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی برق
معیارها ارایه کننده گارانتی آزمون نظام مهندسی برق
صول مطالعه آزمون نظام مهندسی برق
شرایط موفقیت در آزمون نظام مهندسی برق
برای ارتباط با آکادمی مهندس کریمی، تنها مجموعه آموزشی آزمون نظام مهندسی برق کشور، دارای تمامی مجوزهای لازم (ثبت شرکت، اینماد، کسب و کار مجازی، انتشارات و …)، عدد 1 را به 90002617 ارسال کنید.
آدرس: فلکه دوم صادقیه، خیابان سازمان آب غربی، نبش گلستان۲،پلاک۳، طبقه همکف واحد 1 کدپستی: 1471693891 تلفن: 90006020 (بدون کد)- موبایل: 09120223724
30 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر
مدرک کارشناسی مهندسی پزشکی با واحد های مرتبط برق و ارشد برق گرایش مخابرات سیستم میتونم آزمون شرکت کنم ؟
مهندس عزیزم سلام
نه امکانش نیست چون جزو صلاحیت های این رشته نیست.
سلام
داشتن مدرک نظام مهندسی آیا توی مهاجرت بدرد میخوره؟
مهندس عزیزم سلام
بله برای مهاجرت شغلی خوب است
تشکر بابت زحمات شما
سلام وقتتون بخیر
من کارشناسی برق الکترونیک خوندم و البته ارشد مهندسی پزشکی
الان چکار باید بکنم؟چ آزمونی رو میتونم شرکت کنم؟
مهندس عزیزم سلام
بله هم طراحی و هم نظارت میتونید شرکت کنید
با سلام و وقت بخیر
من لیسانس مهندسی برق الکترونیک و ارشد مهندسی برق مخابرات دارم؟آیا می توانم طراحی شرکت کنم؟ ایا درسته برای طراحی باید درسهای خاصی در دانشگاه گذرانده شود؟
با تشکر
مهندس عزیزم سلام ، بله مشکلی نیست میتونید شرکت کنید طراحی رو
سلام آقای مهندس کریمی
خیلی عالی ، واضح و کامل توضیح فرمودید
خیلی سپاس گذارم ازتون
مهندس عزیزم سلام
خوشحالیم که راضی بودین
با تشکر
سلام آقای مهندس کریمی خیلی عالی توضیح دادید دست شما درد نکنه
مهندس عزیزم سلام
خوشحالیم که راضی هستین
با تشکر
سلام مهندس من اگه هزینه کنم ک برنامه آموزشو ازشما خریداری کنم اما وقتشو ندارم نگا کنم فیلمارو چکار باید کنم
سلام
من کارشناسی برق قدرت دارم من که نیازی به ارشد ندارم درسته؟
بعد این که خب من که قدرتم چجوری قوانین ساختمان را بدونم ؟ و این که از چه مباحثی آزمون می گیرند ؟
مهندس عزیزم سلام
لطفا ابتدا ویدیوی رازهای موفقیت در آزمون نظام مهندسی برق را مشاهده کرده و سپس با ما تماس بگیرید:
02166404186
09120223724
متشکرم استادخیلی عالی👌👌👌
در خدمتیم
سلام و خسته نباشید خدمت مهندس کریمی من کاردانی برق قدرت و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی برق قدرت دارم و برای نظارت ثبت نام کردم آیا مشکلی وجود ندارد؟ چون بعضیا میگن کارشناسی ناپیوسته نمیتونه شرکت کنه
مهندس عزیزم سلام
شما نه تنها برای نظارت مشکلی ندارید، بلکه برای طراحی نیز می توانید شرکت کنید
با تشکر
مهندس جان خسته نباشی
فوقالعاده بود
ممنون از زحماتتون
مهندس عزیزم سلام
خدمت گزاریم
با سلام مجدد
هیچ راه دیگه ای نیست به جز ارشد؟ نمیشه واحد هایی که تو دوره کارشناسی پاس نکردیم رو الان بگذرونیم؟
مهندس عزیزم سلام مجدد
نه متاسفانه راه دیگه ای نیست
موفق باشید
سلام وقت بخیر
مهندس جان برای گرفتن طراحی باید کجا برم؟
مهندس عزیزم سلام
جایی نباید برین، باید آزمون طراحی بدین بعت از قبولی پروانه بگیرین
با تشکر
سلام.مرسی مهندس بسیار مفید بود.
یکی از علت های بزرگ که باعث شدن آزمون برام آسون بشه مهندس کریمی عزیز بودن.کتاباش مفید و بهترین وکاملترین کلید واژه رو داره برای آزمون حتما ازشون تهیه کنید.دمت گرم مهندس
مهندس عزیزم سلام
ممنون از لطف و اعتماد شما
سلام وقتتون بخیر
من مذدرک کارشناسی برق گرایش مخابرات دارم و میخواستم بدونم چطور میتونم مدرک طراحی نظام مهندسی رو بگیرم؟
با تشکر
مهندس عزیزم سلام
باید کارشناسی ارشد قدرت یا الکترونیک بگیرید و 2 سال بعد از اخذ مدرک در آزمون طراحی شرکت کنید
با تشکر