6 اشتباه موثر در عدم قبولی داوطلبان آزمون نظام مهندسی برق

اشتباه موثر در عدم قبولی
تاریخ آخرین به روزرسانی
1403/04/06
تعداد مشاهده
1040 نفر

در این یادداشت، 6 اشتباه موثر در عدم قبولی داوطلبان آزمون نظام مهندسی برق به صورت دقیق بیان شده و سهم هر عامل در عدم موفقیت در آزمون بیان شده است. همچنین راهکارهای کاربردی برای حل هر عامل ارائه شده است.

  1. خودآموزی صرف

    ✅پیش زمینه:
    الف) امید بستن به دانش قبلی: غالب داوطلبان با تصور اینکه که مفاهیم «تاسیسات برقی» جز سرفصل های دروس دانشگاهی بوده، خود را بی نیاز از آموزش کلاسی دانسته و به خودآموزی بسنده می کنند. واقعیت آنکه در بین گرایش های مختلف برق، نزدیک ترین درس به مفاهیم آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی، درس «تاسیسات الکتریکی» بوده که تنها در گرایش قدرت در مقطع کارشناسی به صورت اختیاری ارائه می شود. حال آنکه خود این درس چه از نظر محتوا و چه هدف گذاری کاملا متفاوت با آنچه در آزمون نظام مهندسی برق مطرح می گردد، است. در همين راستا، داوطلباني هستند که به تصور اينکه در دوره قبل امتياز خوبي گرفته و تنها با يک يا دو نمره از قبولي بازمانده اند، تصور مي کنند که بي نياز از آموزش هستند و صرفا با مرور مجدد قطعا قبول خواهند شد.
    ب) ماهیت آزمون: آزمون نظام مهندسی به طور کلی ماهیت کاربردی و حرفه ای داشته و بیشتر مبتنی بر مباحث عملی در طراحی و نظارت تاسیسات برقی بوده و در سنوات اخیر نیز به سرعت در حال عبور از فضای تئوری و نزدیکی به فضای عملیاتی است. چنین ماهیتی، نیاز به آموزش فراتر از کتاب و جزوه را خواستار است.

📚تاثیر بر نتیجه داوطلب: غالب داوطلبانی که صرفا از کتاب و جزوه برای آمادگی در آزمون نظام مهندسی استفاده می کنند یا قبول نمی شوند و یا اینکه احتمال قبولی خود را به شدت کاهش می دهند. در واقع، عدم بهره گیری از مدرس، الزاما به معنای عدم قبولی نیست، بلکه فرآیند قبولی را طولانی کرده و منجر به سرخوردگی در قبولی در آزمون نظام مهندسی می شود.

🆗 راهکار: بهترین توصیه برای داوطلبان، استفاده از کلاس های حضوری با حضور «مدرس» مجرب و صاحب سابقه علمی مشخص و قابل توجه است. توجه به سابقه علمی مدرس مهمترین پارامتر در انتخاب کلاس بوده و صرف برگزاری توسط یک «مهندس» نمی تواند دلیلی برای اعتماد به او باشد. با توجه به هزینه بالای کلاس های حضوری، زمان اندک تا آزمون، مشکلات رفت و آمد برای داوطلبان و … در اینجا دو پیشنهاد برای داوطلبان ارائه می شود. استفاده از فیلم آمادگی آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی و کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی برق  است (با کلیک روی آنها، جزئیات محصول قابل مشاهده است) که در آنها سعی شده با هزینه بسیار کمتر و کیفیت بسیار بالاتر، فضای کامل تدرس و امکان رفع اشکال و پاسخ به پرسش ها فراهم آید

 

 با پر کردن فرم زیر می‌توانید بسته رایگان آزمون را دریافت کنید 

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

2.  بي توجهي به منابع فرعی

✅ پیش زمینه: با توجه به بررسی های انجام شده، درصد قابل توجهی از پرسش های آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی، از کتاب راهنمای طراحی و اجرای تاسیسات برقی (راهنمای مبحث ۱۳) تالیف آقای موسسیان و جلدهای اول و دوم نشریه ۱۱۰ مطرح شده (این منابع در اینجا «منابع فرعی» خوانده می شود) و قبولی در آزمون بدون تسلط به آنها تقریبا ناممکن است. مشکل اساسی در این منابع اولا حجم بسیار بالای آنها (بیش از ۱۵۰۰ صفحه) و در ثانی پراکندگی مطالب و در نهایت آزمون محور نبودن آنهاست.

📚 تاثیر بر نتیجه داوطلب: داوطلبان دو رویکرد کلی در برابر این منابع دارند؛ یا به طور کلی آنها را کنار گذاشته و به امید کلیدواژه (البته به ندرت کلیدواژه هایی وجود دارد که این منابع را تحت پوشش قرار دهد) در جلسه حاضر می شوند که این مساله نتیجه حداقلی در برای خواهد داشت، چرا که عدم مطالعه این منابع منجر به عدم اطلاع از فضای حاکم برای آنها می شود. گروه دیگر نیز تصمیم به مطالعه کامل این منابع می کنند که بنا به ایرادات مطرح شده، دچار سردرگمی و سرخوردگی می شوند.

🆗 راهکار: در مجموعه آموزشی تهیه شده، کتاب بی نظیری با هدف خلاصه سازی و سازماندهی کتاب راهنمای طراحی و اجرای تاسیسات برقی (راهنمای مبحث ۱۳) تالیف آقای موسسیان و جلدهای اول و دوم نشریه ۱۱۰ ارائه شده است. برای این منظور «کتاب تاسیسات برق پلاس» (با کلیک روی آنها، جزئیات محصول قابل مشاهده است) برای اولین بار در کشور، مهمترین مباحث این منابع را در قالب یک کتاب همراه با سازماندهی مجدد مبتنی بر آزمون و پاسخ تشریحی و طبقه بندی شده پرسش های مربوطه منتشر شده است.

 

3. عدم تسلط بر پرسش های سنوات قبل

✅ پیش زمینه: طبق مطالعه دقیقی که روی آزمون نظام مهندسی سنوات اخیر انجام شده است، نزدیک ۳۰ درصد سوالات آزمون دارای تشابه مفهومی و ساختاری با پرسش های سنوات قبل است. به عبارت دیگر، بیشترین حجم از سوالات آزمون نظام مهندسی تاسیسات قبلی، صرفا با تسلط بر آزمون سنوات قبل قابل پاسخ گویی است. شاید بسیار از داوطلبان به این واقف هستند، اما منابع موجود به احتمال زیاد پاسخگوی این نیاز داوطلبان نیست، چرا که غالب کتاب های موجود، درسنامه و پاسخ تشریحی آزمون ها را جداگانه می نویسند و یا اینکه پاسخ تمامی پرسش ها ارائه نمی شود.

📚تاثیر بر نتیجه داوطلب: عدم طبقه بندی سوالات آزمون منجر به سه مشکل می شود:
الف) عدم امکان فهم عمیق: معمولا داوطلبان در ارتباط دادن بین مفاهیم مطرح شده و سوالات آزمون دچار می شوند چرا که پرسش ها دقیقا جائی که مفهوم مطرح می شود، ارائه نمی گردد.
ب) سردرگمی: معمولا برای یافتن پرسش های مشابه بین آزمون های مختلف دچار سردرگمی می شوند.
ج) از دست دادن زمان: در جلسه آزمون، بحث مدیریت زمان بسیار مهم است. حال آنکه یافتن پرسش مشابه بین انبوهی از آزمونهای طبقه بندی نشده باعث از دست دادن زمان می گردد.

🆗 راهکار: بهترین راهکار، طبقه بندی تمامی پرسش ها از اولین دوره (سال ۷۳) تا آخرین دوره براساس سرفصل است. از این رو، در کتاب «درسنامه و پرسش‌های طبقه‌بندی شده آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی» و فیلم آمادگی آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی(با کلیک روی آنها، جزئیات محصول قابل مشاهده است) مفاهیم به صورت کاملا طبقه بندی شده ارائه شده اند تا اولا داوطلب در هنگام یادگیری، مفاهیم را به صورت عمیق و مبتنی بر پرسش های آزمون یاد بگیرند و هم در جلسه آزمون به راحتی و به سرعت به پرسش مشابه با سوال آزمون دسترسی داشته باشند. البته، «کتاب تاسیسات برق پلاس» (با کلیک روی آنها، جزئیات محصول قابل مشاهده است) نیز با همین الگو نوشته شده است.

 

4. عدم اطلاع از هدف طراح  (یکی از اشتباهات موثر در عدم قبولی )

✅پیش زمینه: در بسیار از موارد دیده می شود که یکی  از اشتباهات موثر در عدم قبولی داوطلبان صرفا به دلیل اینکه از نیت و هدف طراح پرسش اطلاع نداشته اند، از پاسخ به پرسش باز مانده اند. در واقع بسیار پیش آمده که در حل آزمون ها، که داوطلبان دانش علمی لازم برای پاسخ را پرسش را داشته اند اما تنها به دلیل عدم اطلاع از ریزه کاری خاص پرسش، پاسخ اشتباه داده اند.

📚تاثیر بر نتیجه داوطلب: این گروه از پرسش ها، تاثیر قابل توجهی روی عدم قبولی داوطلبان دارد؛ چرا که داوطلب با برداشت اشتباه از مفهوم مساله، با وجود تسلط علمی، یک پاسخ صحیح را تبدیل به یک جواب اشتباه کرده و عملا فرصت قبولی را از خود می گیرد.

🆗راهکار: توضیح در مورد نکته کلیدی و انحرافی طراح سوال، در «آزمون های آزمایشی تاسیسات برقی»به خوبی بیان شده است. این آزمون ها علاوه بر مزایای دیگر، با هدف تشریح آنچه در ذهن طراح سوال وجود دارد، آماده سازی شده است. برجسته سازی برخی نکات ویژه در این آزمون ها، تاثیر شگرفی بر زاویه دید داوطلب نسبت به آزمون خواهد داشت. برای این منظور، علاوه بر پاسخ تشریحی، برای هر آزمون یک ویدیوی اختصاص تهیه خواهد شد تا مهمترین نکات و ریزه کاری ها، توضیح داده شود. هر چند در فيلم آمادگي آزمون نظام مهندسي تاسيسات برقي و رفع اشکال تلگرامی آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی نیز هر جائی که نکته مستتری در پرسش بوده مطرح خواهد شد تا این داوطلب از این جهت کمترین مشکل را در آزمون داشته باشند.

 

5. روند نادرست در منابع عمومی

✅ پیش زمینه: طبق بررسی انجام شده، در آزمون های نظارت و طراحی تاسیسات برقی اسفند ۹۵ به ترتیب ۲۰ و ۱۴ پرسش عینا در متن منابع آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی (شامل: مباحث ۱، ۲، ۳، ۱۲، ۱۹، ۲۱، ۲۲ و مقررات ملی) وجود بوده و داوطلب صرفا با پیدا کردن محل این پرسشها، قادر به پاسخگوئی می باشد.

📚 تاثیر بر نتیجه داوطلب: بعد از پرسش های سنوات قبل، پرسش هایی که در داخل متن مباحث عینا وجود دارد، بیشترین حجم سوالات و طبیعتا بیشترین تاثیرگذرای را در قبولی در آزمون دارند. همچنین، بحث زمان در آزمون نظام مهندسی، بسیار مهم بوده و ذخیره سازی زمان برای پاسخ به مساله های محاسباتی و چالشی اهمیت ویژه دارد.

🆗 راهکار: تقریبا تمامی پرسش های مطرح شده از مباحث عمومی و درصد قابل توجهی از مباحث تخصصی و حتی راهنمای مبحث ۱۳ و نشریه ۱۱۰ را می توان با استفاده از «کتاب واژگان کلیدی تاسیسات برقی»  را پاسخ داد. اما راهکار بهتر و عالی، استفاده از «کتاب میکرو تاسیسات برقی» است که در آن خلاصه بهینه از مفاهیم منابع عمومی، که اختصاصی رشته تاسیسات برقی است، ارائه شده است.

 

6. عدم جمع بندی

✅ پیش زمینه: تجربه سالها فعالیت در آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی اثبات کرده که آزمون ذاتا فرار و مطالب بسیار به هم نزدیک است. یکی از اصلی ترین ایردات در نحوه آماده سازی برای آزمون و اشتباه موثر در عدم قبولی، عدم جمع بندی نهائی در روزهای منتهی به آزمون است. به عبارت دیگر، برخی از داوطلبان به جای جمع بندی در روزهای آخر همچنان همان روند مطالعه خود را ادامه می دهند.

📚 تاثیر بر نتیجه داوطلب: عدم تمرکز و کاهش قدرت تمییز بین مطالب یادگرفته شده، مهمترین آفت جمع بندی نکردن مطالب یادگرفته شده است. در واقع، داوطلب امکان مدیریت مطالب قبلی را از ذهن خود می گیرد.

🆗 راهکار: با توجه به تشابه ساختاری و مفهومی هر آزمون با آزمون های سه سال قبل آن، «کتاب تشریح پرسش های آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی» با پاسخ تشریحی آزمونهای از سال های ۹۳ تا آخرین دوره، کمکی شایانی در جمع بندی نهائی مطالب خواهد نمود. همچنین برای اولین بار در کشور، «آزمون آزمایشی نظام مهندسی تاسیسات برقی»  در چهار نوبت مبتنی بر ساختار، هدف گذاری، تعداد پرسش ها و … آزمون اصلی برگزار شده، پاسخ تشریحی آزمون به صورت مکتوب و ارائه ویدئویی در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.

.

بسته-پایه-آزمون-نظام-مهندسی-مکانیک-
کلاس آفلاین رایگان نظام مهندسی مکانیک
کلاس آنلاین آزمون نظام مهندسی مکانیک
بسته پایه کارشناس رسمی کارخانجات
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!