گفتگو با یکی از داوطلبان آزمون نظام مهندسی رشته تاسیسات الکتریکی که در آزمون مهرماه سال 1399 هم در طراحی و هم در نظارت نمره خوبی گرفته اند.
آقای مهندس اسدپور سلام. به این گفتگوی خوش آمدید. لطفا خود را معرفی کنید.
باسلام خدمت شما . بنده محمدحسن اسدپور، متولد بهمن ماه سال 1366 و اهل فسا در استان فارس هستم. در رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک از دانشگاه هرمزگان تحصیل کرده ام و در قالب همکاری با پیمانکاران شرکت نفت در صنعت نفت و گاز 8 سال سابقه فعالیت دارم.
در ابتدای فعالیت، با اجرای برق و ابزار دقیق آغاز کردم. بعد در کنترل کیفیت و دفتر فنی فعالیت داشتم و در حال حاضر بازرسی برق تاسیسات الکتریکی کارخانه فولاد مادکوش بندرعباس را بر عهده دارم.
برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید
در آزمون نظام مهندسی چه نمره ای را کسب کردید؟
در آزمون نظام مهندسی ساختمان، رشته تاسیسات الکتریکی در بخش نظارت نمره 60 و در طراحی 54 را کسب کرده ام. در آزمون طراحی 39 پاسخ صحیح داشتم ولی بخاطر اینکه وقت اضافه آوردم، به سراغ بعضی سوالات که شک داشتم رفتم و اشتباه پاسخ دادم، درنتیجه تعداد غلط ها به 17 مورد رسید.
آزمون اسفند ماه سال 1398، اولین آزمونی بود که در آن شرکت کردم؛ البته در سال 1393 تصمیم گرفتم در آزمون شرکت کنم، منابع را هم خریداری کردم، چند روزی را هم مطالعه کردم ولی بخاطر مشغله کاری نتوانستم ادامه دهم و در آزمون نیز ثبت نام نکردم.
برای قبولی در آزمون نظام مهندسی از چه زمانی مطالعه را آغاز کردید؟
من برای آزمون از 27 دیماه سال 1398 آغاز کردم ولی آزمون بخاطر کرونا به تعویق افتاد. بنده روزانه حدود 7-6 ساعت مطالعه می کنم. البته وقتی آزمون به تعویق افتاد 4-3 ماه استراحت کردم. و مطالعه را از اول تیرماه آغاز کردم و روزی 4-3 ساعت را مطالعه می کردم.
چه منابع و مطالبی را برای قبولی درآزمون نظام مهندسی مطالعه کردید؟
بنده برای آزمون، بسته طلایی مشترک نظارت و طراحی آکادمی کریمی را تهیه کردم. مطابق راهنمای استفاده، مطالعه را از درس نامه آغاز کردم و در ادامه میکرو و پلاس را مطالعه کردم. کلیدواژه را هم هنگام حل کردن سوالات سال های قبل استفاده کردم. آزمون های آزمایشی را هم پرینت گرفتم و در منزل حل کردم.
کسانی که اعتماد می کنند، به توصیه ها توجه می کنند و توصیه ها را گوش می دهند، نتیجه می گیرند. کسانی توصیه ها را جدی نمی گیرند، کار قبولی خود را سخت می کنند.
کدام قسمت مطالعه، سخت ترین قسمت مطالعه بود؟
سخت ترین مطالب، مربوط به مطالب حفظی و نظامات اداری و قانون بود. کتاب میکرو را می خواندم، چون اصلا فرصت برای خواندن منابع اصلی آزمون وجود ندارد. تمامی منابع را برای استفاده از کلیدواژه تهیه کردم و با خود به جلسه آزمون بردم.
چگونه در آزمون طراحی، وقت اضافه آوردید؟ در پایان چنانچه به داوطلبان توصیه ای دارید، بفرمایید.
من سوالات را از ابتدا و به ترتیب پاسخ دادم. سوالاتی را که می دیدم سخت است و شک داشتم، علامت زدم و برای آخر کار می گذاشتم.
به دوستان عزیز توصیه می کنم، کتاب کلیدواژه را حتماً لیبل بزنند تا در وقت صرفه جویی شود و به همه سوالات برسند.
پروانه نظام مهندسی را دریافت کرده اید؟
خیر! البته درخواست اصلاح مشخصات را نیز در سامانه نظام مهندسی ثبت کرده ام.
بنده از سال 1393 کارت عضویت نظام مهندسی را دریافت کردم. قبلا اینگونه بود که برای شرکت در آزمون می بایست به عضویت نظام مهندسی در می آمدیم. برای همین کارت عضویت را آن زمان گرفتم. ولی بعد از آن زمان، این شرط حذف شد.
فیلم آموزشی را چندبار نگاه کردید؟
یک مرتبه. مشاهده فیلم آموزشی برای مرتبه اول بسیار کمک می کند ولی باید کتاب ها مرتب مرور کرد.
آیا برای قبولی در آزمون نظام مهندسی خلاصه نویسی هم داشتید؟
سوالات مربوط به طراحی را روی برگه می نوشتم و خلاصه می کردم.
من قبل از آغاز مطالعه برای آزمون، چون کار اجرایی کرده بودم، اطلاعاتی داشتم، راحت تر مطالعه را دنبال می کردم و مفاهیم را بهتر می فهمیدم.
اگر بسته طلایی را خوب مطالعه کنیم، باز نیاز به کلیدواژه وجود دارد؟
بله 100 درصد. البته کلیدواژه جای درس خواندن را نمی گیرد. نه درس خواندن جای کلیدواژه را می گیرد، نه کلیدواژه جای درس خواندن را می گیرد.
کدام کتاب برای شما کاربردی تر بود؟
کتاب درس نامه.
آقای مهندس از حضور شما در این گفتگو سپاسگزارم.
خواهش می کنم، اگر بسته ها و کتاب های شما نبود، نمی توانستم در آزمون موفق شوم.
چگونگی قبولی در آزمون طراحی و نظارت در گفتگو با مهندس اعلایی