مصاحبه با یکی از داوطلبان موفق در قبولی آزمون طراحی و نظارت نظام مهندسی برق. مطمئنا چنین مطالبی که در این مصاحبه ها عنوان می شود، به شما در آزمون نظام مهندسی برق کمک خواهد کرد.
برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید:
-
جناب آقای مهندس! سلام. لطفا خود را معرفی کنید.
خدمتتان سلام عرض می کنم. باعث افتخار است که با شما هم صحبت شده ام. انشالله گفتگوی خوبی باشد و برای مهندسین عزیز مفید فایده باشد.
حسین جهانبخشی از استان قزوین هستم و 27 سال سن دارم. چون در فنی و حرفه ای انتخاب رشته کرده بودم، مقطع کاردانی را در دانشگاه شهید بابایی قزوین سپری کردم و مقطع کارشناسی را در دانشگاه تاکستان طی کردم.
-
شغل شما چیست؟
آتش نشان هستم و 2 سال است در این حرفه مشغول هستم و تقریباً از شغل خود راضی هستم. در رشته عملیاتی آتش نشانی فعالیت دارم.
در زمان تحصیل در دانشگاه، اساتید به ما توصیه می کردند تا پس از فارغ التحصیلی پروانه نظام مهندسی را دنبال نماییم. بر اساس این پس زمینه و با جستجویی که انجام دادم، راغب شدم تا در آزمون شرکت کنم.
بنده نخستین بار در مهر ماه 1398 در آزمون نظارت نظام مهندسی رشته برق شرکت کردم و با کسب نمره 40 در آزمون موفق نشدم.
-
برای آزمون اول، چه سرفصل هایی را مطالعه کرده بودید؟ در آزمون دوم چه کردید؟
در واقع انتظار نداشتم سوالات آزمون نظام مهندسی سختگیرانه باشد. بیشترین مباحثی را که مطالعه کردم، مباحث تخصصی 13 و 15 بود و مقداری مباحث عمومی را مطالعه کرده بودم.
برای آزمون دوم، یک پروسه یکساله را طی کردم و عزم خود را جزم کردم تا در آزمون موفق شوم. چون مباحث گسترده است، تخصص در همه موارد سخت است. برای همین انسان از قبول نشدن در آزمون نظام مهندسی خسته می شود و امید خود را از دست می دهد.
بنده در اینترنت و اینستاگرام پیگیر موضوع بودم تا چگونه قبول شوم تا اینکه با صفحه آکادمی مهندس کریمی آشنا شدم و در گفتگوهای زنده تصویری شرکت می کردم. چون دیدم اگر با روش قبل برای آزمون اقدام کنم، موفق نمی شوم، تصمیم گرفتم بسته آکادمی را تهیه کنم و در نهایت در هر دو آزمون طراحی و نظارت نظام مهندسی رشته برق شرکت کردم که در نهایت طراحی را با نمره 58 و نظارت را با نمره 54 قبول شدم.
-
آزمون مهر 1399 به دلیل کرونا به تعویق افتاده بود. شما از چه زمانی برای آزمون سال دوم مطالعه را آغاز کردید؟
دو ماهی منتظر نتایج آزمون اول بودم و وقتی نتایج آمد به خودم امیدوار شدم. پس از آن مطالعه خود را آغاز کردم و روزانه مطالعه داشتم. و کار را به ماه های آخر موکول نکردم.
بنده زیاد مطالعه می کردم بطوریکه برادرم می گفت چقدر برای آزمون نظام مهندسی درس می خوانی! بنده تقریبا از آذرماه 1398 برای مهرماه سال 1399 مطالعه را آغاز کردم. در اواخر هم در برخی روزها تا 6 ساعت هم مطالعه داشتم.
از نظر بنده، اکثر داوطلبان که در آزمونی شرکت می کنند می دانند که موفق خواهند شد یا خیر. اصل کار این است که دوستان زود شروع کنند ولی داوطلبان اینگونه عمل نمی کنند. برنامه آموزشی شما چگونه بود؟ طبق برنامه آکادمی پیش رفتید؟
تسلط بر مباحث تخصصی نظیر مبحث 13 و 15 مقررات ملی ساختمان در موفقیت یک مهندس در آزمون نظام مهندسی رشته برق کلیدی است. و اگر بگویم باید مطالب را دوستان از حفظ کنند، اشتباه نگفته ام. بنده هر اعدادی که در مبحث 13 و 15 بود، در دفتر یادداشت کرده ام تا اگر سوالی در رابطه با اعداد بودم، بتوانم پاسخ دهم. در این رابطه باید گفت برخی مباحث، مفاهیمی هستند و نیاز به منابع کمک درسی است. و اگر این کمک نباشد، نمی شود تست ها را جواب داد. طراح آزمون هم در این مفاهیم، سوالات زیادی طرح می کند. و اینگونه نیست که فقط حفظیات باشد.
-
پس بیشتر وقت خود را صرف مباحث 13 و 15 مقررات ملی ساختمان کردید. احتمالا شما بسته مرور آخر را نداشتید. در بسته مرور آخر آکادمی نیز همه اعداد ذکر شده است.
وقتی صحبت از مباحث 13 و 15 مقررات ملی ساختمان می شود، منظور فقط کتاب سبز رنگ نیست. مفاهیم خیلی پیچیده تر هستند. و لازم است شما از کتاب های کمک آموزشی استفاده کنید.
مثلا در مباحث 13 و 15 مقررات ملی ساختمان، محاسباتی برای ترانسفورماتور، دیزل ژنراتور، ups و… مشاهده نمی کنید. برای تسلط بر این مباحث، باید درسنامه مرتبط با آنها را پیدا کنید و سوال های سال های قبل را به دست بیاورید.
آقای مهندس! برای مباحث عمومی چه کردید؟
بیشتر بر روی کتاب های معرفی از سوی آکادمی تمرکز کردم. مثلا مبحث 3 حدود 200 صفحه مطلب دارد و نمی شد به راحتی بر روی آن تسلط پیدا کرد. مباحث آن مربوط به تاسیسات برقی نیست و با آن آشنایی نداریم. مبحث 2 و مبحث 21 هم همینطور هستند. بنابراین لازم است از کتاب های کمک آموزشی استفاده شود و سوالات طبقه بندی شده استفاده شود.
-
از کلید واژه استفاده کردید؟
بله! بدون کلید واژه اصلاً نمی شود در آزمون قبول شد!
- بنده همیشه به داوطلبان می گفتم که در طول سال های فعالیت در این رشته، پس از آزمون، یادداشت می کردم که هر کدام از سوالات از کدام صفحه در آزمون آمده است. مثلاً از کلیدواژه 35 سوال در آزمون آمده است. برخی داوطلبان کم تجربه سوال می کنند اگر از کلیدواژه ای 35 سوال در آزمون آمده است، لزومی دارد سایر منابع کمک آموزشی مطالعه شود؟ باید پاسخ داد بدون کلید واژه در آزمون قبول شدن خیلی سخت است ولی فقط با کلیدواژه نیز امکان قبول شدن وجود ندارد. سخت ترین مفاهیمی که با آن مشکل داشتید، چه مفاهیمی بود؟
سخت ترین مباحث، مباحث محاسبه مبحث 13 بود؛ مخصوصاً محاسبه فیوزها، ups و…
بنده وقتی سوالات آزمون سال های پیش را حل می کردم، بانک سوالات را از سال 1380 تاکنون دنبال می کردم و تمام نکاتی را که در رابطه با سوالات وجود داشت یادداشت کرده بودم. و آن استمرار موجب شد تا مفاهیم در ذهنم ملکه شود و سر آزمون، بحث محاسبات را راحت تر توانستم برای خود حل کنم. برای همین نمره بیشتری در طراحی نسبت به نظارت کسب کردم.
باید بگویم کتاب مفاهیم محاسباتی آکادمی، تکمیل بود و داوطلب را از هر منبع دیگر بی نیاز می کرد.
ثبت نام در کلاس آنلاین نخبگان آزمون نظام مهندسی برق (کلیک کنید.)
-
از فیلم آموزشی هم استفاده کردید؟
حقیقتاً فرصت نمی کردم از فیلم آموزشی استفاده کنم. چون شاغل هستم و فرصت زیاد برای مطالعه نداشتم که به فیلم آموزشی اختصاص دهم.
-
با بنده رفع اشکال تلگرامی شرکت کرده بودید؟
خیر! جلسه رفع اشکال با شما نداشتم.
-
برای منابع عمومی، مانند مبحث 1، 2، 3 و… چه کردید؟
چون تعداد صفحات مباحث عمومی زیاد بود و نمی شد بر آن تسلط پیدا کرد، بخاطر آن تنها راهی که بود بهره گیری از بسته های کمک آموزشی آکادمی بود. حتی کتاب میکرو را که با خود به جلسه بردم، درباره مباحث نشریه 110 خیلی کمک کننده بود. تعداد سوالات از نشریه 110 فکر می کنم 8 مورد بود و اولین باری بود که این تعداد سوال از نشریه 110 مطرح می شد.
مبحث 3 کتاب ها خیلی خوب بود و سرفصل هایی که معمولا در آزمون می آمد، در آن مشخص شده بود. درباره مباحث 2، 19 و 22 هم همینطور. در مجموع باید بگویم اگر داوطلبی فقط منبع تخصصی را مطالعه کند، در آزمون موفق نخواهد شد.
-
درباره منابع تخصصی، از مجموع 60 سوال، 45-40 سوال تخصصی است که خیلی سخت است ولی تعداد سوالات منابع عمومی 10-7 مورد است و آسان است.
مثلا در کنکور ضریب سوالات ریاضی فیزیک 4 است ولی ضریب زبان 2 است. شاید در آنجا توجیه داشته باشد ولی در آزمون نظام مهندسی رشته برق ضریب تفاوتی ندارد. بنابراین از دست دادن منابع عمومی بسیار اشتباه است.
ویدئویی را در صفحه اینستاگرام آکادمی گذارده بودید که برایم جالب بود. در آنجا گفته بودید اگر مهندسی 45 سوال را در آزمون پاسخ ندهد، فکر نکنم در آزمون نظام مهندسی قبول شود. در آزمون این گفته شما را در ذهن داشتم و سعی کردم آن را رعایت کنم تا نمره ام کمتر از 50 نشود.
باتشکر از حضور شما. چنانچه صحبت پایانی دارید، بفرمایید
توصیه بنده به داوطلبان آزمون نظام مهندسی رشته برق این است که با ثبت نام تنها راه به جایی نمی برند. برخی در حوزه امتحانی می گفتند 4 سال است آزمون می دهند ولی موفق نمی شوند! داوطلب برای قبولی در امتحان باشد در خود تغییر ایجاد کند. برای نخستین گام، داوطلب باید خود را سطح بندی کند تا ببینید در چه مرتبه ای دانش قرار دارد. برخی مهندسان توهم دانایی دارند و مغرور هستند و به دنبال یادگیری نمی روند. بنابراین در اولین گام، باید سطح سواد خود را در رشته برق بررسی کنند و منتقد خود باشند. در گام دوم، مباحث آموزشی و جزوه هاست که باید بر آن تسلط پیدا کنند و حتما از یک مجموعه کمک آموزشی بهره مند شوند. بدون مجموعه کمک آموزشی قبول نمی شوند. تا وقتی برای این موضوع هزینه نکنند، نتیجه آن را نخواهند دید.
امیدوارم مهندسان با پشتکار و استمرار در یادگیری در آزمون نظام مهندسی رشته برق قبول شوند. امیدوارم شما هم در حرفه تان موفق باشید و مهندسان زیادی را تربیت کنید.
برای دریافت محصولات رایگان کافیست اپلیکیشن آکادمی کریمی را دانلود کنید