دورکاری در شغل های برقی چیست؟
همان طور که می دانید ویروس کرونا زمینه ساز انجام وظایف و بسیاری از شغل ها به صورت دورکاری شد. مثلا می توانیم برای اشاره به بهترین شغل دورکاری برقی به مشاغل آموزشی و فروش تجهیزات برقی و مشاغل مدیریتی و… اشاره کنیم.
پاندمی کرونا مسئله ای است که کل جهان را درگیر کرده و باعث ایجاد تغییراتی گسترده در همه حوزه ها شده است. حوزه کسب و کار نیز دچار تغییراتی شده است. تا چند ماه نخست شیوع کرونا بسیاری از کسب و کار ها تعطیل شد اما از آنجا که این مهمان ناخوانده تا مدتی نامعلوم در سطح جهان جولان می دهد به ناچار باید مشاغل مختلف مجددا کار خود را آغاز کنند. امروزه مفهومی جدیدی از شیوه فعالیت های کاری به نام دور کاری رواج پیدا کرده است و بسیاری از افراد فعال در حوزه برق امروزه به دورکاری برقی مشغول هستند.
دورکاری (remote work) شیوه ای از فعالیت است که فرد خدماتی را به صورت غیر حضوری انجام می دهد و به ازای این خدمات دستمزدی را دریافت می کند. فردی که دورکاری می کند با استفاده از وسایل مختلفی مانند ایمیل، فکس، ارتباط صوتی و تصویری، پیامک، نمابر، رایانه، گوشی هوشمند و غیره برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می کند. دورکاری از انواع شیوه های کاری است که معایب و مزایای خاص خود را دارد. هر کسی که می خواهد دورکاری برقی را تجربه کند، پیش از آغاز کار باید با معایب و مزایای دورکاری آشنا شود. اگر چه هر نوع خاص از دورکاری برقی معایب و مزایای خاص خود را دارد اما به طور کلی موارد زیر را می توان به عنوان معایب و مزایای دورکاری برقی معرفی کرد.
1-مزایای دورکاری برقی
1-1عدم نیاز به رفت و آمد
دورکاری برقی این امکان را فراهم می سازد که فرد از منزل خود به تمامی امور و کارها رسیدگی کند و آن ها را به شیوه ای درست انجام دهد و دیگر نیازی به صرف وقت در مسیر رفت و برگشت از محل کار نداشته باشد. با این کار هم در زمان فرد صرفه جویی می شود و هم هزینه های رفت و برگشت به صفر می رسد.
1-2گذراندن زمان بیشتر با خانواده
از آنجا که فرد تمامی کارهای خود را در محیط منزل انجام می دهد، وقت بیشتری برای گذراندن با خانواده دارد.
1-3نظارت کمتر
از آنجا که فرد در منزل تمامی کارها را به تنهایی انجام می دهد، نظارت کمتری روی فعالیت هایش وجود دارد و می تواند به شیوه دلخواه وظایفش را انجام دهد.
1-4امکان انجام سایر کارها در کنار کار کردن
دورکاری برقی به فرد این امکان را می دهد که در کنار فعالیت های کاری اگر در محیط منزل باید کارهایی انجام شود، آن کار ها را انجام دهد و یا پروژه های بیشتری قبول کند.
1-5نبود مشکلات دفتر کار
در محیط کاری خواه ناخواه مشکلاتی ایجاد می شود مثل مراجعه بیش از حد، شلوغ بودن محیط و غیره، دورکاری برقی می تواند این مشکلات را از بین ببرد.
1-6بیشتر استراحت کردن
دورکاری برقی این امکان را به فرد می دهد که صبح زود از خواب بیدار نشود و ساعات اولیه صبح را بیشتر استراحت کند. از این رو فرد می تواند ساعات بیشتری در طول روز را به استراحت و تجدید قوا بپردازد.
1-7امکان تمرکز بیشتر روی کارها
از آنجا که دورکاری برقی شلوغی های کار حضوری را ندارد و فرد در محیطی آرام تر کارش را انجام می دهد، می توان با تمرکز بیشتری کار ها را انجام داد.
2-معایب دورکاری برقی
اگرچه در نگاه اول دورکاری برقی بسیار جذاب به نظر می رسد اما دورکاری برقی معایبی هم دارد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت:
2-1عدم تعامل با همکاران
دورکاری برقی باعث می شود رابطه فیزیکی کارمندان قطع شود. زمانی که افراد به صورت فیزیکی و در کنار یکدیگر کار می کنند این فرصت را دارند که با یکدیگر معاشرت و تعامل داشته باشند. انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و همواره دوست دارد با افراد بیشتری در تعامل باشد. دورکاری برقی این فرصت را از انسان میگیرد.
2-2افشای اطلاعات محرمانه
از آنجا که برقراری ارتباط با کارفرما در دورکاری برقی معمولا در بستر اینترنت انجام می شود، احتمال در اطلاعات مهم و افشای اطلاعات محرمانه وجود دارد.
2-3نیاز به سیستمهای کامپیوتری قوی
چون بخش اعظمی از دورکاری برقی از طریق کامپیوتر انجام میشود نیاز است که یک سیستم رایانه ای قدرتمند در اختیار فرد باشد که می تواند بسیار پر هزینه باشد.
2-4دشوار بودن ارزیابی عملکرد کارکنان
در دورکاری از آنجا که نظارت چندانی روی نحوه عملکرد فرد وجود ندارد، نمی توان ارزیابی مناسبی از عملکرد فرد داشت.
علاوه بر آنچه که بیان شد، می توان موارد دیگری را هم به عنوان مزایا و معایب دورکاری برقی معرفی کرد.
3-مشاغل برقی دورکاری
در ادامه قصد داریم تعدادی از مشاغل برقی که می توان به صورت دورکاری انجام داد را معرفی کنیم.
3-1مشاغل آموزشی
حوزه آموزش از جمله مواردی است که همواره و در هر شرایطی از اهمیت خاصی برخوردار است. نیاز اقشار مختلف به آموزش و باعث می شود در هر شرایطی آموزش به شیوه ای خاص ادامه داشته باشد. در شرایط امروزی که پاندومی کرونا مانع از بازگشایی مراکز آموزشی شده است آموزش به صورت از راه دور انجام می شود.
یکی از انواع مشاغل دورکاری برقی، آموزش آنلاین است. کلاس های مدرسه، دانشگاه، کنکور، کلاس های تقویتی، سمینارهای و وبینار های آنلاین از جمله موارد آموزشی است که به صورت دورکاری برقی می توان انجام داد. برگزاری چنین دوره هایی به صورت غیر حضوری هم برای شاگرد و هم برای استاد مزایای زیادی دارد. از آنجا که برای برگزاری چنین دوره هایی نیاز به وجود کلاس درس و وسایل آموزشی مختلف (تخته سیاه و گچ و ماژیک و غیره) نیست هزینه برگزاری دوره پایین می آید و در نتیجه هزینه کمتری از مخاطب دریافت می شود.
زمان بندی این کلاس ها انعطاف پذیری بیشتری دارد و با توجه به شرایط استاد و شاگرد در هر ساعتی از شبانه روز می توان این کلاسها را تشکیل داد. ارتباط مستقیمی که در این نوع آموزش ایجاد می شود به شاگردان این امکان را می دهد تا در لحظه تمامی سوالات خود را از استاد بپرسند و بدین طریق کیفیت آموزشی کلاس های آنلاین هیچ تفاوتی با کلاس های حضوری نخواهد داشت.
تنها موضوعی که در این نوع از آموزش وجود دارد، دسترسی به اینترنت است. از آنجا که کلاس های آنلاین معمولا به صورت ارتباط زنده ویدئویی برگزار می شود، برای ایجاد برقرار پایدار و با کیفیت نیاز است به اینترنت با سرعت مناسب دسترسی باشد زیرا در غیر این صورت در برقراری ارتباط مشکل ایجاد می شود و ممکن است بخشی از زمان کلاس را از دست برود.
3-2فروش تجهیزات برقی
از دیگر مشاغل برقی که میتوان به صورت دورکاری انجام داد، فروش تجهیزات برقی است. از آنجا که روزانه افراد مختلف به وسایل و تجهیزات برقی مختلف نیاز پیدا می کنند لازم است در هر شرایطی به این تجهیزات دسترسی وجود داشته باشد. در شرایط فعلی می توان به جای باز کردن درب مغازه و فروش حضوری کالا و تجهیزات برقی، تمامی محصولات و خدمات را به صورت آنلاین و غیر حضوری به فروش رساند. بدین منظور تنها کافی است یک فروشگاه آنلاین در نظر گرفته شود و تمامی تجهیزات و کالاها در این فروشگاه آنلاین به نمایش گذاشته شوند.
این کار غیر حضوری را می توان از جمله مشاغلی نامید که ساعت کاری آن بسیار انعطاف پذیر است و می تواند درآمد غیر فعال برای فرد ایجاد کند. درآمد غیر فعال به نوعی از درآمد گفته می شود که حتی در ساعاتی که فرد کار نمی کند باز هم می تواند درآمد زایی داشته باشد.
از مزایای فروش تجهیزات و کالای برقی میتوان به صرفه جویی در زمان و تنوع محصول و کم شدن هزینه های جانبی اشاره کرد.
منظور از هزینه های جانبی، هزینه هایی است که جدا از قیمت کالا باید توسط فروشنده پرداخت شود. برای مثال عرضه محصول به صورت فیزیکی باعث ایجاد هزینه آب و برق و گاز برای فروشگاه می شود. ماهیانه باید مبلغی به عنوان اجاره پرداخته شود. برای پیدا کردن و پایین آوردن یک محصول خاص نیاز به صرف زمان و انرژی زیادی است. در حالیکه تمام این موارد در فروش غیر حضوری از بین میرود و مشتری می تواند در سریع ترین زمان ممکن به محصولات دلخواه خود دسترسی پیدا کند و با مطالعه تحلیل های موجود پیرامون هر کالا نسبت به خرید آن کالا تصمیمگیری کند. مشتری می تواند در زمان واحد چندین فروشگاه آنلاین را با یکدیگر مقایسه کند و سپس از مناسب ترین فروشگاه آنلاین خرید خود را انجام دهد.
3-3مشاغل پروژهای
این نوع از فعالیت ها از جمله کار هایی هستند که حتی در شرایط عادی هم می توان به صورت دورکاری انجام داد. از آنجا که بیشتر فعالیت ها در مشاغل پروژه ای با استفاده از نرم افزار های خاص و به وسیله کامپیوتر انجام می شود، در هر نقطه ای می توان این کارها را انجام داد. تنها چیزی که نیاز است داشتن یک سیستم رایانه ای قدرتمند و دسترسی به اینترنت پر سرعت برای ایجاد ارتباطی پایدار با کارفرما است. انجام چنین مشاغلی به صورت دورکاری و در یک محیط آرام به فرد کمک می کند با تمرکز بیشتری کار ها را انجام دهد.
البته باید به این نکته هم توجه کرد که در انجام یک پروژه افراد مختلفی با یکدیگر همکاری می کنند و در برخی موارد نیاز به یک مشورت جمعی است. در چنین شرایطی است که انجام پروژه به صورت دورکاری تبدیل به یک فرایند زمان بر می شود زیرا باید با تمامی افراد دخیل در پروژه هماهنگ کرد و در یک زمان معین با همه آن ها ارتباط برقرار کرد و با آن ها به بحث و تبادل نظر پرداخت.
3-4مشاغل مدیریتی
در هر کسب و کار برقی سمت های شغلی متفاوتی وجود دارد. یکی از این پست های شغلی برقی که می توان به صورت دورکاری انجام داد، پست های مدیریتی است. هر کسب و کار برقی از حوزه های مختلفی تشکیل می شود که در هر یک از این حوزه ها افرادی به عنوان مدیر فعالیت می کنند.
کار این افراد هدایت مجموعه تحت نظارت خود به سمت اهداف از پیش تعیین شده است. عمده وظیفه چنین افرادی نظارت بر نحوه عملکرد کارکنان و گرفتن تصمیمات کوچک و درشت در زمینه های مختلف کاری است. مدیران می توانند تمامی این کار ها را به صورت دورکاری انجام دهند.
می توانند در محیط کاری تحت نظارت خود دوربین هایی تعبیه کنند و در تمام ساعات کاری روی عملکرد اعضا نظارت داشته باشند. همچنین می توانند در منزل خود گزارشات را مطالعه کنند و در صورت نیاز تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. معمولا هر مدیر در طول ساعات کاری در جلسه های متعددی حضور می یابد. امروزه و با توجه به امکانات موجود از طریق مختلف می توان به صورت غیر حضوری در جلسات شرکت کرد و به بحث و تبادل نظر پرداخت.
جمع بندی
گاهی مواقع شرایط به گونه ای پیش می رود که امکان انجام کار به صورت حضوری میسر نیست و افراد ناچارند کار های خود را به صورت دورکاری انجام بدهند. دورکاری برقی به آن دسته از مشاغل برقی گفته می شود که می توان به صورت غیر حضوری انجام داد. اما پیش از انجام دورکاری برقی باید توجه کرد که این نوع از فعالیت دارای معایب و مزایایی است که باید نسبت به آن ها شناخت کافی داشت. در این نوشته ما تلاش کردیم مهم ترین مزایا و معایب دورکاری برقی را معرفی کنیم و همچنین به تعدادی از مشاغل که می توان آن ها را در قالب دورکاری برقی انجام داد، اشاره کنیم.
درباره ما
الکتروریچ ترکیبی از دو کلمه Electro (برق) و Rich (ثروتمند) بوده و استارت آپیست برای کمک به برقی ها برای اینکه از دانش و تخصص برقی در آمدزایی کنند. ما در الکترویچ سه محور و دپارتمان برای این منظور داریم:
- دپارتمان کسب و کار: اصول راه اندازی و توسعه یک کسب و کار برقی یاد می گیرید.
- دپارتمان دیجیتال مارکتینگ: در آن کمک می کنیم که از ظرفیت بی نظیر فضای مجازی برای راه اندازی و توسعه کسب و کار برقی استفاده کنید.
- دپارتمان استخدامی: که در آن به داوطلبین آزمون های استخدامی کمک می کنیم تا در هر آزمون (دستگاه های اجرایی، وزارت نیرو، وزارت نفت، شرکت های خصوصی و …) آمادگی لازم را داشته باشند.
این آموزش ها کاملا منحصربفرد و اختصاصی بوده و دقیقا منطق بر نیازهای بازار کار برق خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید