موتور القایی، همانطور که از اسمش پیداست، بر اساس القای الکترومغناطیسی کار میکنه. در القای الکترومغناطیسی، وقتی یک هادی الکتریکی در یک میدان مغناطیسی گردان قرار میگیره، نیروی محرکه الکتریکی در آن القا میشه.
استاتور و روتور دو بخش اصلی موتور هستند. استاتور بخش ساکن هست که سیمپیچ هایی روی آن سوار شده. سیمپیچیهای اصلی یا میدان هم روی روتور قرار گرفتند. سیمپیچیهای استاتور با فاصله ای مساوی و اندازه 120 درجه از همدیگه قرار داده شدن.
موتور القایی، یک موتور تحریک یگانه یا تکی هست. یعنی منبع تغذیه فقط به یک بخش آن، یعنی استاتور، اعمال میشه. عبارت تحریک همون فرایند القای میدان مغناطیسی در بخشهای مختلف موتور هست.وقتی که منبع سه فاز به استاتور اعمال بشه، باعث تولید یک میدان مغناطیسی گردان روی آن میشه.
مکانیزم عمل موتورهای القایی
در ویدیو مکانیزم عمل دو نوع موتور القایی با روتورهای Slip Ring و قفس سنجابی (squirrel cage) رو توضیح میدیم و به این سوال پاسخ میدیم که چرا دو نوع طراحی برای موتورهای القایی انجام میشه.
موتورها جزو جدانشدنی صنعت هستند و این وظیفه هر مهندس برقی هست که با انواع اون ها و عملکرد و کاربردشون آشنا باشه. همچنین سوال های زیادی در آزمون نظام مهندسی برق مطرح میشه که به مبحث موتورها مرتبط هست. بنابراین خوب به خاطر بسپرینشون. اگر میخواین تو آزمون نظام مهندسی قبول بشین، ما برای شما سه گام تهیه کردیم که درصد قبولی در آزمون نظام مهندسی برق رو بالاتر میبره.
گام ۱: مینی پکیج رایگان شب آزمون شامل:
✔️جامع ترین تکنیک و ترفندهای قبولی در آزمون
✔️مدیریت زمان و نحوه تست زنی
✔️نحوه استفاده بهینه از کلیدواژه
گام ۲: لیبلهای منابع آزمون نظام مهندسی برق
گام ۳: پاسخ تشریحی سوالات ادوار اخیر و آزمون آزمایشی
مهم ترین نکته اینه که شما میتونین از این سه گام برای قبولی آزمون نظام مهندسی به طور رایگان استفاده کنین. پس هرچه سریعتر به اپلیکیشن آکادمی کریمی مراجعه کنین و از بخش محصولات رایگان هر سه گام رو دریافت کنید👇
تماس با ما:
تلفن: 90006020 بدون کد
واتساپ: 09120223724
اس ام اس: ارسال عدد 1 به 90002617 برای تماس ما با شما
موتور القایی