ترانسفورماتور یکی از کلیدی ترین عناصر قدرت و شبکه انتقال هست. چون به دلیل وجود ترانسفورمر می توانیم برق را از محل تولید به دورترین نقاط کشور با کمترین تلفات انتقال بدیم. حتی در مسیر این انتقال به روستاها و مناطق کم جمعیت و پرجمعیت با ترانس دیگری برق رسانی کنیم. یکی از ویژگی های مهم این دستگاه که باید بهش توجه بشه، ظرفیت ترانسفورماتور هست.
ترانسفورماتور یکی از وسایل بسیار مهم تبدیل جریان و ولتاژ الکتریکی متناوب هست. این دستگاه در نوع انرژی تغییری نمیده. بلکه ولتاژ و جریان را با همان فرکانس جریان متناوب انتقال میده، به طوری که انرژی ولتاژ پائین را تبدیل به همان انرژی با ولتاژ بالاتر میکنه. همچنین جریان را از مقدار داده شده در یک مدار به جریانی با اندازه های متفاوت در مدار دیگر تبدیل می کنه.
ظرفیت یا قدرت ترانسفورماتور:
هر ترانسفورماتور یک ظرفیت یا توان ظاهری داره که بیان کننده میزان حداکثر انرژی و توانی هست که آن ترانسفورماتور امکان انتقالش رو داره. ظرفیت به عبارت ساده همان توان الکتریکی ظاهری ترانس هست. واحد اندازه گیری هم “ولت آمپر” هست که با ضرب ولتاژ (ولت) در جریان (آمپر) محاسبه میشه.
ویدیو رو ببینین تا بدونین که چطور میشه ظرفیت ترانسفورماتور رو محاسبه کرد. ترانسفورماتور از مباحث پرتکرار در آزمون نظام مهندسی برق محسوب میشه.
کتاب سبز نظام مهندسی برق تمام چیزهایی رو که باید درباره آزمون بدونی، از تحلیل منابع و بررسی آزمون گرفته تا نحوه ثبت نام رو بهت یاد میده. از همه مهم تر اینه که میتونی این کتاب رو به صورت کاملا رایگان از لینک زیر دریافت کنی:
تماس با ما:
تلفن: 90006020 بدون کد
واتساپ: 09120223724
اس ام اس: ارسال عدد 1 به 90002617 برای تماس ما با شما
اینستاگرام و تلگرام: @tasist_barghi
ترانسفورماتور
ظرفیت ترانسفورماتور
کاربرد ترانسفورماتور