درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی برق

تاریخ انتشار

16 دی 1399

تعداد مشاهده

404 نفر

درآمدزایی با پروانه نظام مهندسی برق

در این مقاله، اطلاعات کامل و جامعی از نحوه درآمدزایی و بازارکار نظام مهندسی برق ارایه می شود.

 

برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید

 

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

 

فصل اول. اخذ پروانه

اولین نکاتی که بعد از قبولی در آزمون نظام مهندسی برق باید از آن اطلاع داشته باشید، نحوه دریافت پروانه نظام مهندسی است که این فرآیند کلا از طریق سایت های مختلف انجام شده و نیاز به آموزش کامل دارد که با تکمیل فرم فوق، می توانید آموزش ویدیویی آن را در بخش اول مشاهده کنید.

مراحل اخذ پروانه

سه مرحله اخذ پروانه نظام مهندسی برق، عبارتند از:

قبولی در آزمون نظام مهندسی

عضویت در سازمان نظام مهندسی

مراحل و مدارک اخذ پروانه

که این مراحل به صورت تصویری در این بسته آموزشی رایگان ارایه می شود.

محل اخذ پروانه

شهر محل اخذ پروانه نظام مهندسی، تاثیر بسزایی در درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق دارد از این رو، انتخاب محل اخذ پروانه بسیار مهم است.

حقوقی کردن پروانه

حقوقی کردن پروانه اشتغال به‌کار نظام مهندسی، همان قراردادی است که میان یک شرکت مهندسی و شخصی که دارای پروانه اشتغال به‌کار نظام مهندسی ‌می‌باشد، منعقد ‌می‌گردد. البته از این قرارداد، به اشتباه، با عنوان اجاره پروانه و فروش پروانه نظام مهندسی یاد ‌می‌شود.

برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

آموزش های موردنیاز

اخذ پروانه شرط لازم برای درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق بوده و نه شرط کافی. برای رسیدن به درآمد از این پروانه، باید آموزش های لازم را دید. مهمترین سرفصل هایی که باید به صورت اصولی و کاربردی آموزش دیده شود، یادگیری مقررات ملی است.

تسلط به مقررات ملی

باید به قسمت های مهم و کاربردی مباحث زیر تسلط کامل داشت:

مبحث 13 مقررات ملی ساختمان

نشریه 110 سازمان برنامه و بودجه به ویژه جلد اول

مبحث 2 مقررات ملی ساختمان

کتاب قانون نظام مهندسی

مبحث 15 مقررات ملی ساختمان

مبحث 3 مقررات ملی ساختمان

مبحث 12 مقررات ملی ساختمان

اصول طراحی

می توان گفت، اولین و بهترین راه برای درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی، یادگیری اصول طراحی و محاسبه تاسیسات برقیست که می توان به صورت دورکار و پروژه ای انجام داد. برای مشاهده جزییات کامل اصول طراحی نظام مهندسی برق کلیک کنید.

اصول نظارت

نظارت تاسیسات برقی دارای مسئولیت و ریزه کاری های بسیار زیاد است که عدم تسلط به جزییات نظارت، می تواند باعث بروز فاجعه شود. برای مشاهده جزییات کامل اصول نظارت نظام مهندسی برق کلیک کنید.

گزارش نویسی

هر ناظر تاسیسات برقی، باید اصول نگارش یک گزارش مستند و مستدل از مراحل مختلف نظارت تاسیسات برقی را داشته باشد تا امکان بروز مشکلات حقوقی بعدی را از خود سلب کند. برای مشاهده جزییات کامل گزارش نویسی ناظر نظام مهندسی برق کلیک کنید.

تست و تحویل

کیفیت و صحت عملکرد تاسیسات برقی ساختمان، بعد از اجرای کامل باید با تست های مختلف بررسی شده و بعد از اطمینان از عملکرد آن، به کارفرما تحویل داده شود. برای مشاهده جزییات کامل تست و تحویل در نظام مهندسی برق کلیک کنید.

 

برای دریافت بسته رایگان آزمون نظام مهندسی برق، اطلاعات خود را وارد کنید

لطفا شماره را به انگلیسی وارد کنید

 

زمینه های درآمدزایی

از راه های مختلفی می توان از پروانه نظام مهندسی برق، درآمدزایی داشت که به دو دسته کلی مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می شود

درآمدهای مستقیم

این درآمدها، همان درآمدهایی است که مستقیماً بوسیله خود سازمان نظام مهندسی به حساب مهندسین واریز ‌می‌شود.

ارجاع کار

پروژه‌های طراحی و نظارت تاسیسات برقی از طرف سازمان نظام مهندسی، از طریق کارتابل شخصی فرد دارای پروانه اشتغال، به وی معرفی ‌می‌شود؛ که به آن اصطلاحا ارجاع کار گفته ‌می‌شود. این ارجاع دارای قواعد و مقررات خاصی است، که در اینجا مورد تحلیل و بررسی قرار ‌می‌گیرد.

مجوزها

دومین منبع درآمد مستقیم برای مهندسین، مجوزهایی ‌می‌باشد که به‌واسطه داشتن پروانه نظام مهندسی تاسیسات برقی(طراحی و یا نظارت) می‌توان دریافت نمود و علاوه بر ارجاع کار، از آن نیز درآمد کسب نمود. سازمان نظام مهندسی در هر استان در زمان‌های متفاوت، دوره‌هایی برای اعطای برخی مجوزها با ارگان‌های مختلف برگزار می‌نماید. پس از پایان هر دوره، به مهندسین مجوزهایی برای انجام برخی امور ارائه داده ‌می‌شود؛ که این نیز برای مهندسین درآمدهایی ایجاد ‌می‌کند.

 

درآمدهای غیرمستقیم

درآمدهای این بخش چند برابر درآمد مستقیم بوده و مهندسین زیادی صرفاً با هدف استفاده از پتانسیل پروانه نظام مهندسی در این بخش، در آزمون شرکت می‌نمایند.

طراحی

بسیاری از شرکت‌های حقوقی و مهندسین طراح، که توانایی و زمان لازم را برای ترسیم نقشه‌های تاسیسات برقی ندارند، طراحی خود را به مهندسین دارای پروانه اشتغال به‌کار نظام مهندسی، که تسلط کافی به نرم‌افزارهای اتوکد الکتریکال، دیالوکس و رِویت دارند، می‌سپارند.

نظارت

دفاتر فنی حقوقی نظام مهندسی، برای نظارت پروژه‌ها نیاز به مهندسین مسلط به نظارت تاسیسات برقی دارند. این دفاتر و شرکت‌ها، به‌شدت به‌دنبال ناظرانی هستند که به‌صورت دائم با ‌آن‌ها همکاری نموده و نظارت پروژه‌ها را به ‌آن‌ها بسپارند. معمولاً ناظران دارای پروانه پایه 2 و بالاتر و مهم‌تر از آن، مهندسینی که دارای دقت بالا و اطلاعات کافی از جزئیات و نحوه نظارت بر پروژه‌ها باشند، شانس بالایی برای جذب و اشتغال به‌کار در این شرکت‌ها دارند.

کارهای اجرایی

بسیاری از مهندسین، صرفاً به‌دلیل اولاً ایجاد ارتباط با سایر مهندسین و شرکت‌های حقوقی، در بخش تاسیسات برقی ‌ساختمان و ثانیاً ایجاد ارتباط با کارفرماها و شرکت‌های سازنده برای اجرای پروژه‌های تاسیسات برقی، به‌دنبال اخذ پروانه نظام مهندسی تاسیسات برقی (طراحی و یا نظارت) می‌باشند.

 

مهارت های پولسازی

بسیار از مهندسین شاید آموزش های موردنیاز را دیده اند اما شاید درآمد قابل توجهی را از این پروانه ندارند. دلیل اصلی این درآمد کم، نداشتن مهارت های پولسازی است.

اعتبار

الف) ورود به بازار کار حرفه‌ای: مهم‌ترین دلیل اعتبار پروانه نظام مهندسی، امکان ورود به یک بازار کار کاملاً حرفه‌ای و تخصصی ‌می‌باشد. البته در حال حاضر افرادی بدون دارا بودن پروانه نظام مهندسی در بخش تاسیسات برقی ‌ساختمان‌ها فعالیت می‌نمایند. اما قطعاً در اختیار داشتن این پروانه، باعث ‌می‌شود که از طرفی ورود این افراد و از طرفی دیگر رشد و پیشرفت آن‌ها، سریع‌تر شود.

ب) ایجاد رابطه: مهندسین دارای پروانه اشتغال به‌کار نظام مهندسی می‌توانند، خود را به جامعه عظیمی از کارفرمایان (سازندگان ‌ساختمان) و شرکت‌های فعال بزرگ معرفی کرده و با داشتن تخصص و توانایی لازم، درآمد بسیار خوبی را برای خود ایجاد نمایند.

ج) جایگاه اجتماعی: واقعیت این است که در اختیار داشتن پروانه نظام مهندسی و قبولی در آزمون، آرزو و خواسته همه مهندسین برق است. ممکن است برخی افراد اساساً نیازی چه از نظر شغلی و چه از نظر درآمدی به آن نداشته باشند، اما حتماً از لحاظ شخصیت مهندسی و جایگاه اجتماعی، به آن نیاز مبرمی دارند.

 

نقشه راه

چهار گام موفقیت در این فرآیند درآمدزایی از پروانه نظام مهندسی برق عبارتند از:

گام 1. یادگیری اصول

گام 2. ایجاد رابطه

گام 3. فضای مجازی

گام 4. تیم سازی

 

آموزشی رایگان کارشناس رسمی
پاسخ تشریحی نظام مهندسی مکانیک

سایر مقالات

دیدگاه های شما

26 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر
    من کارشناسی برق الکترونیک خوندم و البته ارشد مهندسی پزشکی
    الان چکار باید بکنم؟چ آزمونی رو میتونم شرکت کنم؟

  2. با سلام و وقت بخیر
    من لیسانس مهندسی برق الکترونیک و ارشد مهندسی برق مخابرات دارم؟آیا می توانم طراحی شرکت کنم؟ ایا درسته برای طراحی باید درسهای خاصی در دانشگاه گذرانده شود؟
    با تشکر

  3. سلام مهندس من اگه هزینه کنم ک برنامه آموزشو ازشما خریداری کنم اما وقتشو ندارم نگا کنم فیلمارو چکار باید کنم

  4. سلام
    من کارشناسی برق قدرت دارم من که نیازی به ارشد ندارم درسته؟
    بعد این که خب من که قدرتم چجوری قوانین ساختمان را بدونم ؟ و این که از چه مباحثی آزمون می گیرند ؟

    1. سلام و خسته نباشید خدمت مهندس کریمی من کاردانی برق قدرت و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی برق قدرت دارم و برای نظارت ثبت نام کردم آیا مشکلی وجود ندارد؟ چون بعضیا میگن کارشناسی ناپیوسته نمیتونه شرکت کنه

      1. مهندس عزیزم سلام
        شما نه تنها برای نظارت مشکلی ندارید، بلکه برای طراحی نیز می توانید شرکت کنید
        با تشکر

  5. با سلام مجدد
    هیچ راه دیگه ای نیست به جز ارشد؟ نمیشه واحد هایی که تو دوره کارشناسی پاس نکردیم رو الان بگذرونیم؟

        1. مهندس عزیزم سلام
          جایی نباید برین، باید آزمون طراحی بدین بعت از قبولی پروانه بگیرین
          با تشکر

    1. سلام.مرسی مهندس بسیار مفید بود.
      یکی از علت های بزرگ که باعث شدن آزمون برام آسون بشه مهندس کریمی عزیز بودن.کتاباش مفید و بهترین وکاملترین کلید واژه رو داره برای آزمون حتما ازشون تهیه کنید.دمت گرم مهندس

  6. سلام وقتتون بخیر
    من مذدرک کارشناسی برق گرایش مخابرات دارم و میخواستم بدونم چطور میتونم مدرک طراحی نظام مهندسی رو بگیرم؟
    با تشکر

    1. مهندس عزیزم سلام
      باید کارشناسی ارشد قدرت یا الکترونیک بگیرید و 2 سال بعد از اخذ مدرک در آزمون طراحی شرکت کنید
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت صدها آموزش رایگان در اپلیکیشن آکادمی مهندس کریمی دریافت اپلیکیشن
error: Content is protected !!